Mam GRIDa, właściwie to brat. Gre oceniam raczej pozytywnie, wybieranie sponsorów, własnych barw teamu czy zatrudnianie nowych kierowców. Co do cofania czasu to pierwsze słyszę. Zawsze starałem się jechać tak, żeby wygrać, a jeśli się nie udało to próbowałem od nowa, żadnego cofania - zresztą nie miałem o tym nawet pojęcia :wink: W GT5 Prologa też grałem, oczywiście bez systemów i na profesjonalnej fizyce - ale F430 łatwo się wtedy nie jeździ
Przeszedłem GRIDA na 100%, ale zbyt banalna jest dla mnie. Ten model prowadzenia auta, jakby tak było naprawdę to przy takim skręcaniu wyrwalibyśmy kierownicę z deski rozdzielczej... Zbyt gwałtownie się skręca. I ktoś tu mówi że GT jest daleko w tyle za GRIDEM. Pff, to GRID jest daleko w tyle za GT. Taka jest moja opinia.
Cofanie czasu jest w Evolution GT na PS2, nie wiedziałem, że w Gridzie jest takie coś
Jak powiedziałem, tak też zrobiłem. :mrgreen:
GRIDa mam już jakiś czas, zdążył mi sie znudzic. Gra się bardzo przyjemnie. Fantastyczny model zniszczeń Sama fizyka już dosyc średnia. Gra się dosc łatwo. Drift też jest w miare prosty - w GT nie mogę nawet 1 zakrętu bokiem przejechac, a tu mam milionowe wyniki punktowe :mrgreen:
Jest sporo fajnych samochodów. Bardzo lubie dobierac barwy sponsorów :mrgreen:
Online dużo lepiej rozwiązany niż w GT5P.
Ogólnie gra na plus, jednak nie jest to najlepsza samochodówka na rynku.
Gra według mnie wymiata, żadna do tej pory nie dała mi takiej przyjemności . Dynamika w tej grze jest czymś, czego naprawdę brakuje w innych grach (GT3 czy GT4). Gra sama w sobie jest łatwa, ale przy jeździe z kamerą z kokpitu na kierownicy bez wspomagaczy nie można powiedzieć, że jeździ się jak po sznurku, chociaż też trudno nie jest.
No i ten model zniszczeń ... Chętnie bym cos takiego zobaczył w GT5, bo póki co wygląda to kiepsko, auta odbijają się tam od siebie jak w GT1 na PSX' a ...
No i do tego dochodzi dobre multi (chociaż często wystepują tam dzieci, które maja ochotę się tylko rozbijać). Chętnei bym się z kimś pościgał w multi na Lemans 24h
Mam GRIDa. Katuje go od paru dni. Jestem mniej wiecej w 1/3 gry. Moje pierwsze odczucia...
Plusy:
-mnostwo samochodow z roznych klas
-oryginalne tory wyscigowe (co prawda, sa troche za szerokie, czasem roznice poziomow sie nie zgadzaja, nie sa w pelni wiernie odwzorowane, ale jest ok)
-Grafika przez duze "G" ...nie trzeba nic wiecej mowic
-Przeciwnicy, nie durne, bezmozgie boty
-jazda zespolowa, tzw Team Mates
-barwy "wojenne" i sponsorzy
-zachowanie sie wozu na drodze: uginanie sie zawieszenia, piszczenie, skrzypienie, wyginanie, przechylanie... etc.
-efektowne kraksy
Minusy:
-MOCNO arcadowy model jazdy, z nienaturalnymi osiagami wozow, nazywajac GRIDa symulatorem obrazasz prawdziwe gry typu SIM, przyklad? Istambul Park w 1m 30s w Murcielago, Le Mans w Corvette w 3m 0s
-nierowny poziom trudnosci, dla przykladu (na tym samym poziomie trudnosci) jeden wyscig wygrywasz z latwoscia, w drugim dajesz z siebie wszystko i z trudem nadazasz za stawka
-flashback, czyli cofanie czasu, uklon w strone casuali , ja z tego nie korzystam, walne w bande = koniec wyscigu, jak w rzeczywistosci
Nie bój się, grałem ze znajomym i działa (mam nadzieje, ze nikt nie będzie mi miał za złe, że to napisałem :mrgreen: ). Pirata miał on, ja oryginał (gdzieś w temacie "Wasze gry" jest zdjęcie, Grid również tam jest).
Grid bardzo dobry, ale GT4 i tak lepsze ... . Wiem, że nie ma co porównywać tych gier, ale GT bardziej mi się podoba
Ta, a mi mój oryginał nie chce działać na multi Wszystko inne chodzi, tylko nie GRID. A co do samej gry - grafika na full detalach miażdży, dźwięk na 5.1 jeszcze bardziej, a sam gameplay to esencja grywalności. Drifty amerykańskimi muscle podczas wyścigu to niesamowita frajda Więc jesli tylko masz wystarczający mocny komputer - to gra to "must have"
ASUS Maximus II FormulalGainward Radeon HD4850 GoldenSamplelPentium Dual Core E5200@3.14GhzlOCZ 4GB 1066Mhz CL5 HeatpipelCreative 5.1 + SupremeFX X-FilPlextor-PX820SAliiyama prolite jakaśtamlPlayStation 2
Ta, a mi mój oryginał nie chce działać na multi
Niedawno były problemy z multi w Gridzie, nikomu nie działało online, może w tym czasie wchodziłeś ? . Już to naprawili, więc możesz jeszcze raz spróbować
Throon - jeśli ci się gra podoba to kup orginała, jeśli nie to nie graj, a niem że na piracie -_-.
Thooorn, jesli juz sie do mnie bezposrednio zwracasz. A Ciebie co znow ugryzlo? Jesli szukasz durnej zaczepki to skoncz, zanim napiszesz kolejny idiotyczny post. Moderator...
Komentarz