Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

ENTHUSIA Professional racing. Może być dobra!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: ENTHUSIA Professional racing. MoÂże byĂŚ dobra!!!

Ktoś już grał w tą grę? Bo na filmikach się prezentuje bardzo dobrze Jest tam tryb kariery, tuning (mechaniczny)?

Komentarz

Zamieszczone przez Gnapek
      Ktoś już grał w tą grę? Bo na filmikach się prezentuje bardzo dobrze Jest tam tryb kariery, tuning (mechaniczny)?
      Ja jeszcze nie grałem ale to tylko kwestia czasu, zagram i to niebawem. I jak już zaznajomię się z tą grą to napisze tutaj swoje wrażenia

Komentarz

Kiedyś dość często widywałem ją w sklepach, ale teraz ze świeczką takiej szukać...

Pozdrawiam

Komentarz

Ja mam wersje demo :wink:

Komentarz

Panie i panowie jestem już posiadaczem własnego egzemplarza tej gry. Jeszcze dobrze się w nią nie wgrałem bo nie miałem czasu.
            Ale takie są moje pierwsze wrażenia:

-pewne podobieństwa do GT4
            -bardziej zagmatwany interfejs niż w GT4 (na początku trudno się połapać) i przedziwne wybieranie auta.
            -modele aut... bardzo ładnie wykonane,porównywalne do GT4
            -grafika otoczenia...wyraźnie gorsza

Pierwszy wyścig...Acura NSX(bez systemów)/Tsukuba Circuit-6LAPów.

Wyścig wygrany... ale co się różni od GT4 w samej rozgrywce:

-kiedy auto rusza z piskiem strasznie nim zarzuca więc przy starcie trzeba go opanować
            -brak "wskaźnika" bezpiecznego biegu na zakręcie.
            -zupełnie inna fizyka jazdy (o wiele trudniej opanować auto)
            -każde ostre dochamowanie lub ruszanie powoduje trudną w opanowaniu utratę przyczepności.
            -mamy do dyspozycji sprzęgło
            -zostawiamy ślady gum na asfalcie!
            -Nurgburgring jedziemy od dupy strony

Dużo by tu jeszcze pisać,są podobieństwa ale i różnice a do głownych należą model jazdy. Jazda autem bez systemów na Nurgburgringu to prawdziwe wyzwanie.
            Porównując (model jazdy)...GT4 wygląda nieco Arcadowo.

Póki co jestem tą grą mile zaskoczony. Ale nadal GT4 RULEZ!

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
              Ale nadal GT4 RULEZ!
              No ja myślę...

Pozdrawiam

Komentarz

Dodatkowo w grze mamy zmieniajÄ…ce siÄ™ warunki pogodowe a niekture elementy tras sÄ… animowane (samoloty,inne cywilne auta itp)

Komentarz

Ciekawie wyglÄ…da ta Enthusia, mam do ciebie 2 pytania:

- Czy sÄ… zniszczenia?

- Jakie oryginalne trasy występują w grze?
                  i tyle..

Komentarz

Nie ma zniszczeń

Nurburgring Nordshleife, Tsukuba, i więcej nie pamiętam

Chyba powrócę do tej gierki i sobie ją przejdę

Komentarz

Skoro jest główny temat, nie ma sensu zakładać nowego :wink: . Mam pytanie do posiadaczy, a mianowicie czy da się ustawić sterowanie na krzyżak ? Na analogu nie lubię grać, a w opcjach sterowania nie da się ustawić ... Może gdzie indziej? Jak tak to jak ?

Co do samej gry. Pograłem chwilę ... I nie porwała mnie. Menu dziwne, tryb kariery też mocno sie różni od tego znanego z GT. W dodatku fakt braku możliwości ustawienia formatu 16:9 jest denerwujący. No i te sterowanie ... Grafika zła nie jest, ale póki co to jestem bardziej na nie . Nie miałem czasu grać dłużej, w sumie kawałem wyścigu pojechałem.
                      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                      GranTurismo 5 99%
                      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Nie da się niestety ustawić na krzyżak. Też mi to przeszkadzało na początku ale im dalej tym lepiej.
                        A sama gra wiadomo nie każdego zachwyci. Najlepszy jest tryb Driving Revolution
                        To taki wyścigowy Dance Dance Revolution .Może tylko dziwić co tak arcadowy tryb robi w tak symulacyjnej grze. Ale obydwie gry zrobiło Konami...
                        Teraz właśnie próbuję skończyć Driving Revolution. Trudniejsze niż robienie licencji na złoto w Gran Turismo.

Komentarz

Dzięki za odpowiedź ... No to nie gram . No, może jak skończę GT3 i GT4 to spróbuję się przekonać ...
                          http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                          GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                          GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                          GranTurismo 5 99%
                          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Witam
                            Topic raczej stary, ale postanowiłem się nieco wypowiedzieć na temat gry. Jednak wpierw krótki wstęp .
                            Przez wiele lat byłem fanem Gran Turismo, grałem w 1, 3 i 4 część i nadal uważam, że jest to najlepsza seria gier samochodowych. Jeszcze za nim kupiłem GT4 w ręce wpadła mi Enthusia, ale miałem wtedy tylko pada i gra mnie odrzuciła, w szczególności tragicznym menu i okropną (jak mi się wtedy wydawało) muzyką.
                            Niedawno postanowiłem powrócić do Enthusii, tym razem na kierownicy G25. Muszę przyznać, że fizyka jazdy w tej grze jest najlepszą, w jaką grałem i widziałem. Daje niesamowitą radość z jazdy. Krótki przykład: kiedy w GT4 wybierze się jakieś auto w stylu Renault Clio 2.0 (na standardowych ustawieniach), to na Nurburg jeździ się nim tak, że tylko się czeka na linię mety. Nuda, nad nudy. Za to w Enthusii każdy zakręt to ogrom emocji (nawet w "przednionapędówkach"!).
                            Na auta działa grawitacja i jazda każdym modelem, nawet takim co ma 30KM jest zajmująca i sprawia wiele radości (trochę przesadzam z enthuziazmem , ale co tam).
                            Menu okropne.
                            System kariery do przyzwyczajenia i w sumie nie najgorszy.
                            A.I. na przyzwoitym poziomie. Przeciwnicy w zakrętach uważają na siebie, czasami tylko wjadą w tyłek, gdy zbyt mocno się przyhamuje. Jeśli jedzie się zgodnie ze sztuką prowadzenia, to tak, jakby jechało się wśród gentelman'ów dróg (wyścigi przypominają te, jakie mają miejsce w programie Best Motoring).
                            Grafika: Auta- jak pisał Dreadlock89, bardzo podobne do GT, a nawet nieco lepsze. Otoczenie gorzej. Nurburgring jest całkiem niezłe, ale powierzchnia toru nie jest tak dokładnie odwzorowana jak w GT- nie ma tylu nierówności. Oprócz Nurburg i Tsukuby nie ma więcej prawdziwych torów, ale te, które są, są całkiem ciekawe. Każdy tor można jechać w dwie strony, w tym także Nurburgring i wiele ma odmiany nocne i deszczowe. Ponad 200 aut do wyboru, w tym np. Bugatti EB110 (pod marką Dauer)
                            Najwięcej jednak dzieje się na samym torze. To w jaki sposób szuka się przyczepności w zakrętach, to poezja. Opony zrywają i z powrotem łapią przyczepność w taki sposób, że gdyby nie szkło telewizora i grafika, miałoby się wrażenie, że jedzie się na prawdę.
                            Force Feedback: Po GT musiałem się do niego przyzwyczaić, ale prowadząc samochód na codzień zauważyłem, że ten w Enthusii jest dużo bliższy prawdziwemu odczuciu pracy kierownicy, ciężko mi to dokładnie wyjaśnić, chodzi o to w jaki sposób kierownica zaczyna się obracać, gdy np. tył ucieka na zewnątrz.
                            W GT przełożenie Kierownica - koła jest bardziej bezpośrednie, w Enthusii czuć, że na kołach są jeszcze opony i to opony z gumy, a nie plastiku. Auta nie są tak podsterowne jak w GT. Najważniejsze jest jednak jak masa auta lawiruje między kołami, w trakcie pokonywania zakrętów. Czuje się wagę aut i to jak ciężar się przemieszcza, to na prawdę robi wrażenie. Najlepszą opinią o Enthusii jest fakt, że gdy po 5 latach gry w GT4 (wszystkie licencje na gold, ponad 80% zwycięstw i ponad 20000 przejechanych km, w tym dwa razy pełne 24h - LeMans i Nurburg), w tym ponad 2 lata na G25 Logitecha, kiedy usiadłem do Enthusii i wziąłem MG o mocy nieco ponad 100KM, miałem problem z opanowaniem tyłka na zakrętach i często stawiało mnie w poprzek trasy. Coś fenomenalnego!
                            Szczerze polecam wszystkim, którzy chcą poczuć realne zachowanie aut. Grę kupiłem na allegro za 28zł plus przesyłka! To jak za darmo.
                            Podsumowanie: Gran Turismo, to gra bardziej dopracowana, z większą ilością różnych opcji, jednak jeśli chodzi o prowadzenie, Enthusia jest o niebo lepsza (nawet od GT5 - też próbowałem na G25).

Komentarz

PracujÄ™...
                            X