Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Koniec Need for Speed??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Koniec Need for Speed??

Diablo to tak, z tym się zgodzę. Tzn. no nie przekreślam HP definitywnie(jak w przypadku PS), ale opinie innych robią swoje, zresztą nie mam tej, mój kumpel ją ma. Mówi, że fajna jest, a jak jest naprawdę. Ale przyznam, że nie które filmiki na ten temat zrobiły na mnie wrażenie. Ale z tymi "odgrzewanymi kotletami" też się zgodzę. Bo zapewne jest wiele osób, w wieku podstawówki(nie chcę obrazić nikogo z forum), które myśli: "Ło kurde, mam najnowszego NFS-a ! ,ale jestem trendy!"

Komentarz

Każda obecnie gra to odgrzewany kotlet, po prostu inaczej doprawiony, i z nową przystawką czy frytkami zamiast ziemniaczków.
      Nawet GT5 jest na to przykładem...

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
        Każda obecnie gra to odgrzewany kotlet, po prostu inaczej doprawiony, i z nową przystawką czy frytkami zamiast ziemniaczków.
        Nie do końca się zgadzam. Jeśli zmieniany jest model jazdy(na lepsze), to kotlet zamienia się w stek
        A-Spec- 40 lvl
        B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
          No fakt, NFS jest tego najlepszym przykładem. Bo jest tak, że nowy NFS wychodzi co roku, w listopadzie. Czy nie mogą zrobić tak, żeby zaprzestać tej tradycji i zrobić z grę z dłuszą przerwą, ale grę porządną, którą zapamięta pokolenie.Bo zwykle jest tak, że wypuszczą grę o zupełnie innym tytule, który w rzeczywistości będzie kolejnym klonem Most Wanteda (patrz:Undercover na PS2). A czy z GT tak było? No oczywiście, że nie.

Komentarz

Pewne podobieństwa są.Bo GT5 jest robione kilka lat,ale jak widać wzięto GT4 i od podstaw wszystko poprawiono oraz zmodernizowano.Przecież samochody są GT4 dodali tylko tych premium.Jeśli chodzi o licencje to wciąż podobnie tylko B-spec mamy inny.Jest trochę nowinek,ale też dużo jest z poprzedniej części.Widać to gołym okiem,ale to w innym temacie...

Komentarz

Zamieszczone przez TERMINATOR
              Pewne podobieństwa są.Bo GT5 jest robione kilka lat,ale jak widać wzięto GT4 i od podstaw wszystko poprawiono oraz zmodernizowano.Przecież samochody są GT4 dodali tylko tych premium.Jeśli chodzi o licencje to wciąż podobnie tylko B-spec mamy inny.Jest trochę nowinek,ale też dużo jest z poprzedniej części.Widać to gołym okiem,ale to w innym temacie...
              Parę standardów też dodali. Ale trzeba brać pod uwagę że nad premiumami pracowali już od czasów GT HD.

Komentarz

My tu tak gadu-gadu o tym jakie NFS jest do bani. Ale ja zauważyłem jedną zaletę. Pamiętam, że zawsze wracam do NFS-ów dla piosenek. Może nie wszystkie mi się podobały, ale niektóre mogłem słuchać godzinami. Kiedyś, jak u mojego siostrzeńca odpaliłem NFs:Underground, to z głośników zabrzmiał Lil John, czy jakoś tak. Ale to była piosenka. Pamiętam zawsze nuciłem sobie to przed spaniem. Albo Snoop Doog - Raiders on the storm- to dopiero był dla mnie hit. Wiem, może trochę pisze nie na temat, ale sorry, musiałem. Zresztą cały czas pisać "jakie to NFS nie jest", też się nudzi.

Komentarz

Soundtrack w NFS zawsze trzymał poziom, sporo kawałków z Shifta słucham ostatnio :wink:
                  http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                  GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                  GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                  GranTurismo 5 99%
                  GranTurismo 6 100%

Komentarz

Ooo tak Do dziś wożę w samochodzie i słucham składankę z kawałkami z NFS-ów :mrgreen:

Komentarz

Jeśli chodzi o soundtrack z serii, to zawszę mam w pamięci ten filmik, swego czasu włączany po parę z rzędu świetny klimat, polecam resztę filmików z NFS2, może znajdziecie na YT http://www.youtube.com/watch?v=sLzRov1EZpc

Komentarz

No nie no jak zniszczą Most Wanted to ja się powieszę.
                        http://www.youtube.com/watch?v=r9WNO__Z2Uk Gameplay
                        http://www.youtube.com/watch?v=8eKe7gZLBYo Trailer

Komentarz

Tylko co to ma wspólnego z końcem NFS?
                          GT5 - 100%
                          GT6 - 100%
                          GTS - 100%
                          GT7 - 100%

Komentarz

Need for Speeda wcale nie jest koniec i nie będzie końca, gdyż często pojawiają się ciekawe nowe pomysły.
                            Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

Niestety, każda kolejna część N4S to coraz większe upraszczanie i skrócanie czasu przejazdu odcinków i poprawianie silnika gry, dorzucenie najnowszych bryczek i wrzucenie jakichś nowych kawałków które puszczają ciągle w stacjach radiowych. Już nie mówiąc że co rok lub częściej pojawiają sie kolejne części, sam byłem fanem N4S od czasów części pierwszej i tuz po wydaniu Porsche coraz mniej mi się podoba, fakt że ostatnia wersja w jaką grałem i mi podeszła to był N4S: Most Wanted. Nowy Most Wanted to aż boje się nawet ściągnąć na próbę bo wiem jak ludzie którzy grali w poprzednie wersje narzekają na niesamowite uproszczenie gry. Pozostaje mi powracać do starych części, bo nowe już nie są raczej dla ludzi którzy rośli wraz z kolejnymi wersjami tej gry. Niestety obecnie dla developerów liczy się kasa ze sprzedaży niedzielnym graczom jak największej ilości danego tytułu, a nie to czy komuś kto grał dawniej przypadnie gra do gustu w nowym wydaniu. Na szczęście świat gier nie kończy się na N4S i jest masa ciekawych gier w które można pograć na PC lub konsoli.

PS: Jak na razie nie zawiodłem się serią gier w które pogrywałem w czasach gdy królowały komputery 8 bitowe, co jakieś kilka lat jest robiona przez różne studia lub grupy fanów, może zaletą jej jest to że jest raczej produktem niszowym, przez co większe studia nie starają się robić na przysłowiowe *** kolejnych wydań co roku z tylko poprawioną grafiką czy innymi mało wnoszącymi przyjemność z rozrywki.

Nie używaj wulgaryzmów

Komentarz

Nowy Most Wanted ma zapewne taką nazwę bo sprzedasz im spada a myśląc "Nazwijmy najnowszą część nazwą kultowej już części Most Wanted!" w istocie, to działa.. w istocie. Cirterion za miast robić NFS-y zabrali by się za swojego Burnouta (mówię jako fan serii Burnout). Serio, co raz więcej bajerów,samochodów, co raz lepsza grafika(co za tym idzie wymagania) ale gra traci na tym sens i po krótkim czasie staje się... nudna. Ta gra się nie skończy bo producenci zarabiają na tym grube miliony, mam nadzieję że Burnout będzie miał dużo.. dużo więcej sensu.

Komentarz

Pracuję...
                                X