Pograłem troche w demo... i wrażenia bardzo pozytywne Na kierwonicy gra sie przefajnie, model jazdy jest bardzo przyjemny i dosyć realistyczny, a grafika - jak dla mnie - przebija GRIDa. Chyba bede musiał sie wybrać do sklepu :wink:
ASUS Maximus II FormulalGainward Radeon HD4850 GoldenSamplelPentium Dual Core E5200@3.14GhzlOCZ 4GB 1066Mhz CL5 HeatpipelCreative 5.1 + SupremeFX X-FilPlextor-PX820SAliiyama prolite jakaśtamlPlayStation 2
Grałem u kolegi na hd4670, e2180 i 2gb ramu i się wieszał na najniższych ustawianiach. -_- W dodatku aby odpalić grę trzeba było ustawić zgodność z 98.
Gra działa póki co bardzo badziewnie na kartach ATI. E7300 3.8ghz, HD4850 CF - podczas jazdy z przeciwnikami 20fps niezależnie od detali. To panowie z ea dali d*py - winą jest PhysX, którego Radeony nie obsługują, a nie da się tego wyłączyć. Jednym działa dobrze, jednym nie - dziwna sprawa. Dlatego póki co gry ocenić nie mogę, pojeździłem samemu - wrażenia pozytywne i pewnie nie będe żałował wydanych pieniędzy :wink: . Podoba mi się bardzo wybór samochodów na starcie - stary Skyline, 200/ 240sx, AE86 i tory - Nordschleife czy Laguna Seca ... Wydaje mi się, że to będzie lepsza pozycja od Grid' a . Zobaczymy
Na szczescie wiedzialem co kupic. Phenom X3 720 BE + GF GTX 260 ...i zadna gra mi nie straszna A PhysX jest cudowny. Powazna bron w arsenale GeForca. Radeony szczycily sie D 10.1 ktorego wiekszosc uzytkownikow i tak nie odrozni od normalnego D10. A z PhysX czy bez roznica jest :mrgreen:
Na szczescie wiedzialem co kupic. Phenom X3 720 BE + GF GTX 260 ...i zadna gra mi nie straszna
Mi na 2x 4850 tym bardziej ... Każda gra, którą posiadam współpracuje z CF. A to, że Shift działa słabo ? Wyjątek potwierdza regułę. I powiedzmy sobie szczerze, co ten PhysX daje ? Dymek w Mirrors Edge ? . Z tym DX 10.1 też się zgodzę
ZresztÄ…,o czym my rozmawiamy w temacie NFS' a ... :wink:
A ja właśnie testuje ten tytuł na PS 3... Owszem ma mały błąd z uszkodzeniami, jest to jedyna wersja, w której nie ma... deformacji.. (uszkodzenia są, ale auto jest twarde jak skała... ). I pomimo tego "durnego" błędu, gra jest moim zdaniem rewelacyjna, model jazdy świetny, płynna animacja, rewelacyjna grafika i masa wspaniałych samochodów. Traciłem wiarę w "nowe" NFS'y jako stary fan serii ( znam ją od pierwszej części... ), ale Shift daje nadzieję, na solidną poprawę kondycji serii... I porzucenie dzieciarni i wieś tuningu jako głównego targetu .
Jeśli ktoś ma wersję PS 3, niech da znać, może zrobimy sobie długo dystansowy wyścig na Nordshlief... :wink:
Jeśli ktoś ma wersję PS 3, niech da znać, może zrobimy sobie długo dystansowy wyścig na Nordshlief...
PS3 i nowego NFS będę miał na gwiazdkę Może kiedyś w necie spotkam kogoś z Was i sobie pojeździmy :wink:A co do Shifta.Miałem go nie kupować ponieważ no zawiodłem się na nowych NFS'ach.Ale z tego co tu czytałem fajne być musi.Jeszcze w tym tygodniu zobaczę jak to wygląda ponieważ mój kolega to kupuje.
Zrobilem juz troche kariery. Oto moje pierwsze odczucia:
"+"
-grafika, choc GRID to to nie jest, jakos brak tego poczucia predkosci
-mnostwo samochodow
-rzeczywiste tory
-agresywna jazda
-tryb kariery, skille, poziomy doswiadczenia, itp itd
-tuning i ustawienia
"-"
-model jazdy, odpalilem poziom Experience (casual i normal od razu pomijam bo to dla glupich dzieci), samochod jest potwornie niestabilny, rzuca nim na prawo i lewo, szczegolnie przy wychodzeniu z zakretow (ma to sluzyc efekciarskiemu wychodzeniu z nich dlugim driftem), na hamowaniach czesto po prostu traci sie panowanie nad samochodem, sorry, ale tak samochody sie nie zachowuja, idiotyzm, toz to GRID z nieco trudniejszym modelem jazdy
-fizyka w grze, o ile wszelkie przedmioty, potracane, uderzane reaguja poprawnie, niszcza sie, odlatuja itp to sami przeciwnicy sa jakby z papieru, wystarczy delikatne tracenie kolesia w bok, by ten wywrocil sie na dach lub wywinal baczka, az smiac sie chce, nawet delikatne pukniecie przeciwnika w klape wytraca go z toru jazdy jakby to bylo atomowe uderzenie, nasz samochod gnie sie, niszczy, ale jakiegos wplywu na prowadzenie nie odczulem, nawet po nocnych uderzeniach w betonowa bande
-tory z Pro Street'a, odgrzewany kotlet nie smakuje juz tak dobrze
-AI czasem ma problemy z utrzymaniem sie na torze, inteligencja tez nie grzesza, choc atakowac potrafia
-menu kariery mogloby byc lepsze
-dlaczego gra dziala tylko w trybie Win98
Szczerze? Spodziewalem sie czegos o wiele lepszego po kolesiach, ktorzy na koncie maja prawdziwe SIM tytuly. Kolejna, nieco trudniejsza w prowadzeniu od GRIDa Arcadowka dla CASUALI Byle sie sprzedala dobrze...
NFS nigdy symulatorem nie był, nie wiem czego się spodziewałeś. A dobry producent nie jest gwarancją sukcesu :wink: . To, że nie jest to symulator mi osobiście odpowiada, gdyż ich po prostu nie lubię, tyle. U mnie gra działa bez trybu zgodności z WIN98, szczerze mówiąc podejrzewam czemu u Ciebie tak jest .
Nie wiem czy to jest kolejny bigos jak co roku może trochę parę rzeczy podciągnięto. Ogólnych wniosków nie podaje bo nie mam owej kaszany na swoją konsolkę :wink:
Pomijajac juz te mrzonki o symulatorze NFS, gra ogolnie prezentuje sie dosyc slabo. Jakies to wszystko takie niedopracowane, okrojone, na skroty zrobione troche. Rzeczywiste tory nie sa wiernie odwzorowane.
Majac do wydania 100zl wiekszosc siegnie po, badz co badz, blizniaczy tytul od Codemasters, niz kolejna czesc podupadajacej serii NFS.
PS. Byl NFS Pro Szit, teraz mamy tylko Szit. Tendencja spadkowa. W Pro Szicie model jazdy byl nieco lepszy, bardziej przewidywalny, choc tez dziwny. Przynajmniej samochod byl bardziej stabilny i miales poczucie, ze pedzisz 1,5tonowym klocem.
też to miałem, spróbuj uruchamiać gre w zgodności z windows 98, jeśli to nie da rady to spróbuj cracka jeszcze raz skopiować, u mnie pomogło :wink:
Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
Za szyjke mocno chwyć i napij się!
Jabol punk!
Komentarz