Porównanie nie tyle kontrowersyjne co prowokacyjne. Za długo znam serię Nfs i Granturismo żeby dać się złapać. Chciałbym żeby ten shift był na dobrym poziomie, byłoby w co na blaszaku tłuc. Ale do Gt to bd szczery, za wysokie progi jak na lisie nogi.
Napisz ktoś coś dokładniej o grze, mówię o osobach mających już to na dyskach. Bo filmiki mierne. A zastanawiam się czy jest sens inwestowania czasu którego ostatnio mam mniej.
Na dyskach to póki co mają ją tylko recenzenci gra będzie miała premierę koło 1 kwietnia.
Obecnie gram w Shifta 1, z dwójki widziałem już sporo filmików i chyba najlepiej podsumuję nowego shifta w ten sposób:
jeżeli GT5 było oceniane jako symulator 10/10 i jako gra 5/10 to shift jest symulatorem 5/10 ale grą 10/10
Model jazdy będzie zapewne przyjemny i w miarę wymagający ale w żadnym wypadku nie symulacyjny w takim stopniu, jak w GT5, nie mówiąc już o pecetowych simach.
Będzie za to świetną grą, która będzie posiadać to wszystko czego GT5 tak bardzo brakuje: dużo eventów, ciekawy tryb kariery, leaderbordy, różnorodne auta, fajny system zdobywania expa, odblokowywania masy nagród etc. etc.
Co ciekawe będzie można zapisywać setup`y dla auta dla wybranego toru/rodzaju toru czy wybrać kąt obrotu kiery (360/720/900, jak GT5 może nie mieć takiej funkcji- nie mam pojęcia).
Z bardziej symulacyjnych rzeczy- opony i paliwo będą się zużywać ale nie będzie pit-stop`ów- to chyba obecnie największa wada gry. Prawdziwych torów będzie znacznie więcej niż w GT5. Warto jeszcze wspomnieć o świetnym modelu zniszczeń- będzie można naprawdę konkretnie zdemolować każde auto.
Podsumowując- według mnie GT5 to bardziej encyklopedia samochodów z opcją pojeżdzenia niż prawdziwa gra. Shift 2 będzie natomiast porządną ścigałką i tu już każdy musi sam zdecydować, czy jara go przechodzenie kariery, zdobywanie jakichś tam odznak, rywalizacja ze znajomymi w leaderboardach etc. Jeżeli natomiast komuś bardziej zależy na po prostu pojeżdzeniu sobie ulubionym autkiem w miare realistyczny sposób, tak jak w GT5, to nowy Shift może go raczej odrzucić bardziej zręcznościowym modelem jazdy.
Komentarz