Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gra w stylu GT na PC.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Gra w stylu GT na PC.

Witam. Tak jak w temacie, poszukuję gry podobnej do GT czyli : licencjonowane pojazdy, realne tory, ustawienia samochodu itd.
    Oto moja konfiguracja : Q6600, 2GB RAM, 9500GT 1GB DDRII.
    To byłoby na tyle, z góry dzięki za wszelkie propozycje.
    Pozdrawiam!

Re: Gra w stylu GT na PC.

Trochę tego jest, z takich popularniejszych zapewne Need For Speed: Shift, a także Toca Race Driver 3 :wink: . Grid w sumie ma łatwiejszy model jazdy, a realnych torów jerst trochę mniej. Z mniej znanych gier polecam produkcje SimBin, ale tu kierownica mocno wskazana
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

NFS Shift - ile z symulatora a ile z arcadówki jak poprzednie jego części ? Bo jeżeli mam wchodzić w zakręt z prędkością 300km/h bokiem i wyjeżdżając z zakrętu przy tej samej prędkości to dziękuję za taką grę.

Komentarz

Gier typowo podobnych do GT raczej nie ma? Ale musisz obadać produkcje SIMBIN czyli GTR 2 FIA RACING GAME, GT LEGENDS, RACE ON. Z innych produkcji to rFactor.

Komentarz

Ja ci polecam jak Kamil12 Race Driver 3 mam 2 pudełka tej gry jakoś tak wyszło :mrgreen: .Można sobie ustawiać samochód,Tam jest pełno seri wyścigowych takie jak np DTM jest pełno torów w tym Laguna Seca,Spa Francorchamps,i wiele wiele innych europejskich torów.Jest bardzo fajny model zniszczeń.Trzeba uważać np w Formułach bo można sobie łatwo rozwalić.Ogólnie bardzo polecam.Mam trochę słabszego kompa od ceibie ale wszystko śmiga jak należy

Komentarz

Sylwek1092 nie szukam gry identycznej do GT. W Toce grałem na PS2 i ciekawie było.

Komentarz

Zamieszczone przez eses007
              NFS Shift - ile z symulatora a ile z arcadówki jak poprzednie jego części ? Bo jeżeli mam wchodzić w zakręt z prędkością 300km/h bokiem i wyjeżdżając z zakrętu przy tej samej prędkości to dziękuję za taką grę.
              Wiec omin od razu tytuly typu Shift, GRID, Race Driver i inne tego typu rozdmuchane komercyjne buble, bo to arcadowy chlam dla casuali.

Jesli chcesz poczuc samochod, popieram Sylwka. GTR 1, GTR 2, GT Legends, GTR Evolution, Race ON, Race 07 czy rFactor to pozycje obowiazkowe dla fana realizmu.

Jesli cie stac, mozesz wykupic abonament na iRacing lub netKarPRO. Ten pierwszy to aktualnie najlepszy dostepny dla przecietnego zjadacza chleba symulator na swiecie. Jest jeszcze platny LFS, ale wg mnie odstaje on nieco realizmem od innych tytulow.

Komentarz

GTR wydaje się ciekawą propozycją. Gdybym nie inwestował w rower z pewnością kupiłbym PS3, ALE wtedy zgniłbym w domu nie ruszając się
                Jeżeli nie załatwię PS2 z GT4 to spróbujemy GTR.

Komentarz

rFactor proponuje najwieksze mozliwosci. Mozesz dokleic do niego w prosty sposob setki modow, samochodow i torow. Wiecej w temacie rFactor w tym dziale. Poczytaj. Znajdziesz tam sporo informacji, linkow do swietnych modow, porad itp.

Komentarz

Po pobraniu rFactor dostajemy pełną grę czy dodatkowa kasa leci na multiplayer itp rzeczy czy to po prostu demo?
                    Z tego co widzę to płaci się tylko za tłoczoną płytę, pudełko itd, a kopia gry jest do pobrania za free.

Komentarz

Demo. Przejdz sie do Empiku lub innego sklepu z grami komputerowymi. rF nie kosztuje duzo. Nie jest to juz nowa gra. Ewentualnie Allegro. Multi jest za darmo. Wystarczy, ze polaczasz sie pod ktorys serwer z listy poprzez sama gre. Nic nie musisz kombinowac. Musisz oczywiscie spelnic odpowiednie wymagania stawiane przez tworcow serwera. Ogolnie ogranicza sie to do odpowiednich modow.

Po zainstalowaniu rFa powinienes zaktualizowac gre do 1.255F, gdyz chyba wszystkie serwery tego wymagaja. Aktualizacje pobierzesz ze strony rFactor lub gdzies z Internetu. Google nie gryzie.

Komentarz

Byłem na oficjalnej stronie, widziałem aktualizacje.
                        Jeżeli gra będzie ciekawa to kupię i można pograć
                        A z googlami dość często się widzę szukając tutoriali do jakiegoś distro itd

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                          Wiec omin od razu tytuly typu Shift, GRID, Race Driver i inne tego typu rozdmuchane komercyjne buble, bo to arcadowy chlam dla casuali.
                          Szukał gry podobnej do GT, a to też nie jest symulator - dlatego z mojej strony padły propozycje takie a nie inne :wink: . Oczywiście nie mam nic przeciwko symulatorom, ale nazywanie tych gier chłamem to też przesada, mógłbyś czasem odpuścić i pisać mniej ciętym językiem, często jest to cholernie irytujące . Chłamem to można Maluch Racery nazywać
                          http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                          GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                          GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                          GranTurismo 5 99%
                          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Pograłem w rFactor, ale to stricte symulator. Ani muzyk, ani nic. Wolałbym coś w klimacie GT/Forza tyle, że na PC
                            Chyba GTR pozostał...

Komentarz

Ściągnij sobie demko GTR 2, a jak Ci się spodoba to idź to sklepu po oryginał, gra jest tania jak barszcz. Między innymi dlatego postanowiłem sobie ją kupić i nie żałuję.

Komentarz

Pracuję...
                              X