Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

wyścigi next-gen

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• wyścigi next-gen

Nowy Xbox wychodzi jeszcze w tym roku i tak sobie myśle, czy by go nie kupić. Z jakiej okazji ?, z wydania Project Gothat Racing 3!!! Na gra to poezja! Niech screeny to poświadczą. Wspaniałe fury, trasy miejskie i uwaga, kamera z wnętrza!!! Kurde, ta gra jest lepsza niż GT4.

Może nie zauważyłeś, ale Gran Turismo to symulator. A grafika... I co z tego? Przecież na next-geny wszystkie gry będą tak wyglądać. A co do screenów. Kurde, taki Gotham Racing ma licencje na Ferrarki, a GT co, niby nie może. Nie chce się Japońcom wrednym. Przecież takie Ferrari i Lambo są więcej warte (nie chodzi mi o cene) niż te ich plastikowe nissaniki i hondy.

Komentarz

GT symulator? - chyba 50 procentowy (model zniszczeń) jeśli wierzyć japońcom, sequel Gran Turismo 4, czyli 5 jakby kto nie wiedział, ma byc sto razy bardziej dopracowany a slogan gry to "od częściowego realizmy, do pelnego realizmu" (to chyba było przy Vison ale mniejsza z tym)

Co ty chcesz od Hond i Nissanów?, tuningując Ferrarke nie masz tego smaczku że takie coś możesz mieć (bo wątpie że stać cie na F50) co przy tuningu zwykłego Civica czy Micry (moje zdanie)...

Komentarz

Gran Turismo nie jest 100% symulatorem, ale w porównaniu do innych pozycji, jest najrealistyczniejsze (są wyjątki). Zresztą gra nie powinna być nad to realistyczna, bo często traci się przyjemność z gry. W GT jest to świetnie wyważone. Narzaie gry nie mogą być zbyt realistyczne po nie ma sprzętu który by to dodatkowo imitował (a jak jest to cholernie drogi)

Nic nie mam do japońskich aut, w większości są to bardzo dobre auta. Świetne do tuningu (Skyline, 350), jednak takich wozów jak Ferrari czy bugatti nie trzeba tuningować. Owszem są to wozy nie osiągalne dla zwykłego człowieka, ale bądzmy szczerzy. Dla przeciętnego Polaka taki Skyline, czy Mitsu evo VIII też są nie osiągalne.

Komentarz

panowie,

jeżeli jest lepszy symulator jazdy prawdziwymi autami, napiszcie mi co to, chętnie sprawdzę/kupię.

nie wierzcie w realistyczny model zniszczeń, bo to z definicji nie jest możliwe (opracowanie realistycznego modelu zniszczeń wymagałoby wykonania ich w naturze).

Ferrari, czy Lamborghini to ikony popwyobrażeń o supersportowym autach. No to zatem dwa pytania retoryczne:
          - jak wypada Lamborghini Murcielago na torze Top Gearu w konfrontacji z EVO VIII;
          - jak wypada Ferrari 575Maranello w przyspieszeniu od 100 do ok. 280 w konfrontacji z BMW M5.
          Wiecie?

are91 - skyline to najwyższa liga światowa, co do 350Z (czyli Renault) to się już nie zgodzę.
          Nurburgring:
          6.24 Jaguar szybki, ten za 50% gry
          6.43 SLR stock/slicks
          6.51 M5 stock/slicks
          6.54 NSX type R
          8.03 RS4 stock
          8.20 S4 98 stock

Komentarz

Zamieszczone przez owkogt4
            Ferrari, czy Lamborghini to ikony popwyobrażeń o supersportowym autach. No to zatem dwa pytania retoryczne:
            - jak wypada Lamborghini Murcielago na torze Top Gearu w konfrontacji z EVO VIII;
            - jak wypada Ferrari 575Maranello w przyspieszeniu od 100 do ok. 280 w konfrontacji z BMW M5.
            Wiecie?

are91 - skyline to najwyższa liga światowa, co do 350Z (czyli Renault) to się już nie zgodzę.
            Hoł Hoł Hoł, przystopuj trochę. Nie gadaj mi tu że Ferrari to tylko przeolbrzymiony stereotyp auta sportowego. Mitsu jest tak dobre na torze Top Gear bo jest to tor kręty, bez jakieś długiej prostej. Zresztą najszybszym autem na tym torze jest Ferrari właśnie (no Maseratti, ale to prawie to samo co Enzo, co nie zmienia faktu że Ferrari jest 2).

Ferrari 575 nie jest zbyt udanym modelem (jak na tą markę). Teraz nawet duże i z pozoru ociężałe limuzyny osiągają 5 sek. w przyśpieszeniu 0-100.

O co ci chodzi z tym 350Z? Jaki związek ma z tym samochodem Renault?[/quote]

Komentarz

Renault z Nissanem wspópracują w produkowaniu samochodów. Najszybszym sanochodem jest Maseratti MC12, ale to nic w porównaniu przejazdu Stig'a w Renault F1 R25.

Komentarz

Spokojnie panowie Temat założony jest by pisac swoje opinie na temat gier na konsole next-gen. Jak narazie nie ma ich zbyt wiele ale z ciekawszych mogę wymienić Need for Speed Most Wanted (równiez na PC i konsole obecnej generacji), Test Driver Unlimited, Formula 1 (ale grafa!!!) - która z tych gier ma szanse by być nowym królem?

Komentarz

Zamieszczone przez are91
                  Hoł Hoł Hoł, przystopuj trochę. Nie gadaj mi tu że Ferrari to tylko przeolbrzymiony stereotyp auta sportowego. Mitsu jest tak dobre na torze Top Gear bo jest to tor kręty, bez jakieś długiej prostej. Zresztą najszybszym autem na tym torze jest Ferrari właśnie (no Maseratti, ale to prawie to samo co Enzo, co nie zmienia faktu że Ferrari jest 2).
                  Ferrari 575 nie jest zbyt udanym modelem (jak na tą markę). Teraz nawet duże i z pozoru ociężałe limuzyny osiągają 5 sek. w przyśpieszeniu 0-100.
                  O co ci chodzi z tym 350Z? Jaki związek ma z tym samochodem Renault?
                  Are91 - niespecjalnie czuję się kompetentny, by polemizować nt. Ferrari, więc odpuszczam.
                  Trochę mięska:
                  1. http://www.tuningpt.com/store/tsukuba.htm rzeczywiste czasy na Tsukubie... zobaczmy... EVO a Ferrari...
                  2. Najszybsze cywilne auto na Nurburgringu: http://www.germancarfans.com/news.cfm/n ... che/1.html i jeszcze dość nieczytelne zestawienie rekordzistów http://www.nuerburgring.de/269.html?&L=1
                  3. Enzo jest trzecie na torze Top Gearu http://forum.finalgear.com/viewtopic.php?t=442
                  4. Wiem, że są limuzyny (np M5), które wg katalogów mają ok. 5 sekund do 100 i nie ma to specjalnie związku z deklarowanym ok. 4 sekund 0-100 dla 575 Maranello. Chodziło mi o to, że od ok. 100 do ok. 280 575 dostaje baty od M5. Stosunek mocy do masy 575: 3.37, M5: 3.46.
                  5. Związek 350Z z Renault jest dość prozaiczny: Renault jest właścicielem Nissana: http://www.msnbc.msn.com/id/7773686/site/newsweek/ , http://www.usatoday.com/money/autos/200 ... enault.htm , silnik 350Z został skonstruowany i wyprodukowany we Francji.
                  Nurburgring:
                  6.43 SLR stock/slicks
                  6.51 M5 stock/slicks
                  6.54 NSX type R
                  8.03 RS4 stock
                  8.20 S4 98 stock

Komentarz

Rzeczywistego GT5 nam jeszcze nie pokazano (jedynie Vision of GT), ale na dzień dzisiejszy najbardziej interesuje mnie Formula 1 na Play Station 3. Trailer powala jakością grafiki i dopracowanym dźwiękiem (w trailerze słyszymy silnik Ferrari).

Komentarz

Zamieszczone przez owkogt4
                      3. Enzo jest trzecie na torze Top Gearu http://forum.finalgear.com/viewtopic.php?t=442
                      Opuściłem widocznie ten odcinek . hy w Top Gear dorobili się Dbr9. Ale czy to nie jest race car? Z tego co pisze na tym forum Top Gear, Murcielago wygrywa z evoVIII.

Dobra już, nie chcę się kłócić. Japońce są dobre, Ferrari ma klase (i świetne osiągi ). Koniec. Mojego zdania i tak nie zmienisz.

Komentarz

Zamieszczone przez are91
                        Z tego co pisze na tym forum Top Gear, Murcielago wygrywa z evoVIII.

Dobra już, nie chcę się kłócić. Japońce są dobre, Ferrari ma klase (i świetne osiągi ). Koniec. Mojego zdania i tak nie zmienisz.
                        nie chcę zmieniać Twego zdania, tylko ponieważ deczko mnie przyatakowałeś, pokazałem Ci, że kwestia plastikowe japońce/ferrari nie jest taka czarnobiała.

nie znajdę teraz gdzie i kiedy, ale był jeden odcinek, w którym po torze pomyka zawodowy kierowca w Murcielago, a gonił go Clarkson EVO i na zakrętach Clarkson był przyhamowywany przez Lambo (ale oczywiście nie było takiej przewagi, ani miejsca, by go wyprzedzić).
                        Nurburgring:
                        6.43 SLR stock/slicks
                        6.51 M5 stock/slicks
                        6.54 NSX type R
                        8.03 RS4 stock
                        8.20 S4 98 stock

Komentarz

Nasza rozmowa rozwija się jak debata prezydencka . Przypomina to też trochę kłótnie z moim kolegą. Ja mówię że PSP jest lepsze on że NDS. Właściwie to takie porównanie świetnie pasuje do naszego sporu.

Komentarz

I co z tego że w tym Project Gothat Racing 3 są zniszczenia ale napewno niema tylu wozów co w GT4, a wiesz dlaczego w gran turismo niema zniszczen bo by gry pewnie na dwuwarstwowej DVD niezmieścili, to weż narysuj do każdej bryki zniszczenie i to kilkadziesiąt, zajeło by ci to z 3 lata no i dorzucić napisanie kodu to pare miechów bo trza uwzględnić wszysto każdy objekt w grze musi być uwzględniony kilkadziesiąt razy do jednego wozu np. jak przedni zderzak zderzy się z znakiem to wtedy zderzak musi zmienić się na tak zwany zniszczony zderzak i daj to do wszystkich objektów i wozów to chyba zdechniesz zanim to zrobisz, znam się na tym bo sam se robie gierki (ścigałki).

Komentarz

Zamieszczone przez ATG
                              I co z tego że w tym Project Gothat Racing 3 są zniszczenia ale napewno niema tylu wozów co w GT4, a wiesz dlaczego w gran turismo niema zniszczen bo by gry pewnie na dwuwarstwowej DVD niezmieścili, to weż narysuj do każdej bryki zniszczenie i to kilkadziesiąt, zajeło by ci to z 3 lata no i dorzucić napisanie kodu to pare miechów bo trza uwzględnić wszysto każdy objekt w grze musi być uwzględniony kilkadziesiąt razy do jednego wozu np. jak przedni zderzak zderzy się z znakiem to wtedy zderzak musi zmienić się na tak zwany zniszczony zderzak i daj to do wszystkich objektów i wozów to chyba zdechniesz zanim to zrobisz, znam się na tym bo sam se robie gierki (ścigałki).
                              W jakim języku programujesz?

Jakby im się na jednej dwuwarstwowej nie zmieściło (w co wątpie) to by dali 2. Problem tkwi w możliwościach konsoli.

Jeśli on programuje, to Lepper zostanie prezydentem.

Komentarz

Pracuję...
                              X