Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GAME Stock Car

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• GAME Stock Car

Game Stock Car to najnowsza produkcja zapowiedziana przez studio Reiza. Deweloper jest znany z przenoszenia do wirtualnego świata lokalnych serii wyścigowych i również nowa gra będzie poświęcona słabo znanym w Europie wyścigom.

Game Stock Car pozwoli graczom na wirtualne starty w brazylijskiej serii Stock Car. Seria wystartowała w 1979 roku, a obecnie biorą w niej udział dwa teamy producenckie, Peugeota i Chevroleta. Samochody są napędzane silnikami V8 i rozpędzają się do 270km/h. W grze znajdą się zarówno auta i tory z sezonu 2010, jak i kierowcy startujący w cyklu. Fani wyścigów rozpoznają takie nazwiska, jak Christian Fittipaldi, Raul Boesel, Ricardo Zonta czy Luciano Burti.

Nowa produkcja Reiza Studios skupi się na serii wyścigowej Stock Car Brazil, która cieszy się sporą popularnością w Ameryce Południowej. Game Stock Car zostanie wydana w kwietniu na komputery PC. Produkcja korzysta z silnika gMotor 2, który jest znany fanom rFactora. Game Stock Car pozwoli na kierowanie jednym z 34 samochodów V8 na brazylijskich 12 torach.

Sama seria Stock Car Brasil wystartowała w 1979 roku. Aktualnie w wyścigach biorą udział dwaj producenci: Chevrolet i Peugeot. Całość przypomina nieco europejską serię DTM. Mamy do czynienia z potwornie mocnymi samochodami, które po za kilkoma elementami całkowicie różnią się od seryjnych odpowiedników. Gra zapowiada się bardzo ciekawie, co możemy zobaczyć na pierwszych screenach i trailerze.

źródło

http://www.mototube.pl/film/7125/game-s ... i-trailer/
    Trailer

Produkcja ma się pojawić lada dzień

Re: GAME Stock Car

Zapowiada się ciekawie.
    Ciekawe jak będzie z modelem jazdy. Grafika może nie jest najmocniejszą stroną (kojarzy mi się trochę z ToCĄ Race Driver 3), ale to przecież nie jest najważniejszy aspekt gier :wink:
    Oby model jazdy nie był arcade'owy (po filmiku widać, że nie jest to takie bardzo arcade), a będzie dobrze.
    GT5 = 68% GT4 = 100% GT4 = 100% GT3 = 100% GT:C = 100% GT2 = 100% GT = 100%

Komentarz

Specjalnie podkreśliłem jedno zdanie w tekście.

Komentarz

Weeee jak gra na silniku rFactor'a to thooorn już uradowany

PS:Mi też na myśl od razu Toca przyszła jak zobaczyłem trailer :wink:

Komentarz

gMotor2 nie jest wyłączną "własnością" twórców rFactor. Cała gama symulatorów SimBin również z niego korzysta.

Komentarz

Re: rFactor

Sprawdzał już ktoś Game Stock Car od Reiza Studios?

Komentarz

Re: rFactor

Jeszcze nie, bo aktualnie tylko rFactor mi w głowie ale postaram się nadrobić zaległości.

Komentarz

Praktycznie to samo co rF przynajmniej bardzo podobne, a jeśli chodzi o sam model jazdy to wykorzystali ReelFeel mod i go zmodyfikowali

Komentarz

2GB demo to trochę dużo, a i tak pewnie zerwie mi połączenie 80,- to nie dużo pod warunkiem że sim będzie co najmniej bardzo dobry, i to nie tylko pod względem modelu jazdy ale również ilości ludzi online

zobaczymy

Komentarz

Pracuję...
                  X