Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Euro Truck Simulator 2 (ETS2)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Euro Truck Simulator 2 (ETS2)

Opis:

"Następna część znanego symulatora samochodów ciężarowych z akcją rozgrywaną na terenie Europy, autorstwa firmy SCS Software. Wcielamy się w kierowcę pojazdu ciężarowego, a naszym zadaniem jest dostarczenie towaru do miejsca przeznaczenia w jak najkrótszym, optymalnym czasie. Twórcy postanowili wysłuchać wiernych fanów i wprowadzić sporą ilość poprawek w stosunku do pierwowzoru. Tytuł działa na zupełnie nowym silniku graficznym, który pozwolił na powiększenie mapy Europy, dodanie nowych miast i optymalizacji gry."

Linki:
    Oficjalna strona twórców:
    http://www.eurotrucksimulator2.com/
    Polska strona Euro Truck Simulator 2:
    http://eurotrucksimulator2.info/pl/
    Euro Truck Simulator 2 na gryonline:
    http://www.gry-online.pl/gra.asp?ID=10365

Wątek przeznaczony do news, dyskusji, galerii i wszystkiego związanego z Euro Truck Simulator 2.

Re: Euro Truck Simulator 2 (ETS2)

Gra jest oczywiście dostępna też na platformie Steam dla Windowsa, a wkrótce planuje się udostępnienie na platformie Linux (Ubuntu i pochodnie w tym też Linux Mint) w cenie 29.99 Euro. Oczywiście zakupioną w polskim sklepie wersję można podpiąć pod Steam.

Komentarz

Skoro już jest wątek, to dodam 2 newsy na temat ETS2.
      1. Niedługo pojawi się patch 1.3.x.
      -Poprawia dźwięk retardera
      -Poprawki obrotów na biegu jałowym i na automacie
      -Poprawki na mapie
      -Deszcz nie będzie padał pod mostem
      -Poprawki w pracy hamulca i sprzęgła
      -licencja Iveco i Volvo
      -Możliwość wzięcia mniejszych pożyczek
      -Wprowadzenie screenshot managera oraz menadżera dodatków
      -Możliwość stworzenia własnej tablicy rejestracyjnej
      -Dodanie własnego avataru do gry
      -Światła wsteczne nie działają po wyłączeniu ciężarówki
      -Poprawki dotyczące hamulca silnikowego i zmiany biegów
      Jak wyjdzie, dam tu link ^^
      2. SCS wczoraj oficjalnie potwierdził pracę nad DLC, w którym dostaniemy nowe tereny na wschodzie. Czeskie studio również pracuje nad nowym modelem ciężarówki do gry, który, najprawdopodobniej, będzie dostępny w dodatku. Tą ciężarówką jest nowe Iveco Hi-way. Na koniec zdjęcie mapy z DLC:

Komentarz

Mam nadzieję, że nie będzie on płatny, bo to trochę mało Wyobrażacie sobie zlecenie z Białegostoku np. do Lizbony, albo na Sycylię? DLC Ita-Esp-Por to już coś

Cieszą mnie licencje na Iveco i moje Volvo ^^

Komentarz

Volvo w szczególności mnie cieszy.
          Małe pytanko, czemu ciężarówki tej marki mają tak ogromną moc w porównaniu do innych, a są w tej samej cenie?
          GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
          Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Ponieważ jest to Volvo FH16, które ma mocniejsze silniki. ( 540, 600, 700, 750 KM) Dziwne, bo w grze są 3 warianty, 650, 700 i 750KM. Zapewne wiąże się to z brakiem licencji. Gdybyśmy mieli zwykłe Volvo FH, to mielibyśmy silniki o mocy 400, 440, 480, 500, 520KM.

Komentarz

Bo to okazja?

Może jest to podyktowane potrzebom typowych nabywców Volvo. Ciężko powiedzieć.

Komentarz

Dzięki Naruciak, zastanawiało mnie to, w sumie można potestować ciężarówki i zobaczyć jak każda się zbiera.

Komentarz

Ten DLC wygląda tak apetycznie, że aż kusi by ponieść specyfikację swego komputera, lecz pierw chcę zobaczyć jak będzie wyglądać otoczenie na tym odcinku.

GT5 - 100%
                  GT6 - 100%
                  GTS - 100%
                  GT7 - 100%

Komentarz

Nie liczyłbym na taką szczegółowość, skoro wzdłuż A4 między granicą, a Wrocławiem nie ma nawet wielkiego i znanego miasta Legnicy, "Małej Moskwy"

...z czego nie jestem zadowolony.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                      Nie liczyłbym na taką szczegółowość, skoro wzdłuż A4 między granicą, a Wrocławiem nie ma nawet wielkiego i znanego miasta Legnicy, "Małej Moskwy"

...z czego nie jestem zadowolony.
                      W moim przypadku, jeśli zrobią piękne widoki, to będę "najszczęśliwszym graczem" na planecie, bo A1 przechodzi przez niemal moją całą gminę i Knurów, więc chciałbym, zobaczyć swe rejony, gdzie spędzam niemal całe życie.

Narzekać nie ma co, ale jedyny minus to DK78 której tutaj nie ma.

EDIT: Ciekawe czy będą korki na "Zakopiańce" :mrgreen:
                      GT5 - 100%
                      GT6 - 100%
                      GTS - 100%
                      GT7 - 100%

Komentarz

Z drugiej strony bardziej szczegółowa mapa wymagałaby dużo mocniejszego sprzętu, albo ładowania osobnych map co granicę, a w ETS2 najlepsze jest właśnie to, że można bez przerwy jechać przez kolejne kraje (pomijając 11h dzień pracy czy prom/kolej)

A oto stan mojej kariery. Aktualnie prawie 12 level i 180 tysięcy na koncie. Umiejętności głównie w długi dystans, wartościowe ładunki i dostawa na czas.
                        Jestem w drodze do Bratysławy tuż za Pragą. Jutro tam dojadę i wpadnie około 18 tysięcy.
                        Na moje wymarzone Volvo F16H już mam, a nawet będę mógł kupić drugą, zanim osiągnę wymagany 14 level.

A jak wygląda Wasza kariera?

Komentarz

Level 24, jakoś 90 tysięcy obecnie, w sumie przejechane 38246km. Obecnie posiadam Scanie R730 V8 którą przejechałem już ponad 20000km. Wcześniej miałem Volvo FH16 750 Globetrotter XL. Parę zdjęć:
                          Volvo...które musiałem sprzedać :/

Scania

No i reszta mojej floty
                          MAN TGX V8 680KM

Renault Magnum Route 66 520KM

Daf XF Super Space Cab 510KM

Renault Premium Racing 460KM

Obecnie zbieram pieniądze na nowy garaż. Nie jest to jakiś straszny problem przy stawkach 80-90k za zlecenie Jeżeli chodzi o umiejętności to mam wszystkie ADR'y, długi dystans na max, w innych po 2,3 natomiast jeżeli chodzi o ekologiczną jazdę, to zostawiam to sobie na koniec ^^

Komentarz

Ile zarabiasz na tydzień? U mnie ostatni tydzień to przychód 100k, przy zleceniach za max 20k.

Komentarz

11 level, 60 000 na koncie, czterech kierowców, Volvo FH16 Globetraveller z silnikiem 700 KM, inwestuję w daleki dystans, szkolenie ADR i towar o dużej wartości.

Komentarz

Pracuję...
                              X