Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Coś od nas? Czyli nasze wyścigi al'a GT

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• CoÅ› od nas? Czyli nasze wyÅ›cigi al'a GT

Witam,

Widzę, że niektórzy mają krytyczne uwagi do PD i co do GT6. A to pseudo-standardy, a to casualowy poziom trudności, a to jeszcze że dopieszczali niebo zamiast czegoś ważniejszego. Nieprawdaż?

A więc, pewnego dnia wpadłem na pomysł stworzenia czegoś na wzór GT- na PC-ty. Bo jak wiecie większość symulatorów to... symulatory. Można by to zrobić, ale...

Numero UNO-Kwestia programowania- można by postawić na jakiś Framework lub czyste programowanie. Oczywiście, należy najpierw postawić na 2D, a dopiero potem rozwinąć się na 3D.

Numero DUO-Licencje- PD musi płacić kosmiczne pieniądze za licencje na samochody, a stawianie na parodie raczej sensu nie ma. Na starcie można by wypromować jakąś małą markę.

Numero TRES-Trudności- no właśnie. Trzeba ogromnego samozaparcia i silnej woli, aby wydevelopować jakąś grę. Być może załatwimy motywatora

Wiem, że wielu z was może ochrzanić ten pomysł, ale ja bym bardzo chciał., żeby coś takiego powstało. Niestety, mogę się zająć desginem, bo na tworzeniu gier słabo się znam(choć podstawy teoretyczne znam, ale nie mogę dociągnąć żadnej do końca).

Zgłaszajcie swoje propozycję.
    Dziękuję za usunięcie podpisu!

Re: Coś od nas? Czyli nasze wyścigi al'a GT

Proszę o zachowanie tego tematu,będzie pamiątka na przyszłość
    Brak słów

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
      Proszę o zachowanie tego tematu,będzie pamiątka na przyszłość
      Brak słów
      ???

Komentarz

Co to za pomysł na poziomie przedszkola,wszystkie Twoje punkty są tak absurdalne że brakuje słów,pobaw síę klockami lego,lub porysuj i tam wykazuj síę swoją "inwencją twórczą"

Komentarz

Coś wam powiem. Cokolwiek robiłem na jakimś internetowym fourm, to mnie wyzywali od.. czegoś. Jestem zdenerwowany tym, że wszyscy mnie nie chcą. Chyba muszę pozostać w "izolacji". Wszyscy mnie stalkują. Co zrobić... Bo to żałosne, że wiele rzeczy źle robię?(przynajmniej internetowych, w szkole i gdzie indziej idzie mi dobrze)?

Komentarz

Jak chcesz mieć przyjazne api do modowania to tylko gry na pc zostają, pomysł może i fajny ale pozostanie w sferze marzeń bo konsole to rynek dla okazjonalnych graczy, system jest bardzo zamknięty bez jakichkolwiek możliwości czy narzędzi modderskich.

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
              Jak chcesz mieć przyjazne api do modowania to tylko gry na pc zostają, pomysł może i fajny ale pozostanie w sferze marzeń bo konsole to rynek dla okazjonalnych graczy, system jest bardzo zamknięty bez jakichkolwiek możliwości czy narzędzi modderskich.
              Ja na PC chcę tą grę zrobić

Komentarz

Główny problem z takimi grami że trzeba ludzi do stworzenia, dużo czasu, cierpliwości i kasy (Bo nikt nie spędzi roku nad tworzeniem gry za darmo, do tego dochodzi cena licencji na firmy samochodowe ewentualnie też części znanych marek do tunigowania aut), Silnik graficzny to pikuś bo jest sporo darmowcyh na PC.

Komentarz

Ale nad czym Wy dyskutujecie?To jest coś tak odległego,że nie ma szans,na zrobienie chociaż 1 punktu z tej śmiesznego listy.Po prostu dzieciakowi się nudziło

Komentarz

Zamiast jechać po chłopaku to mu wyjaśnijcie czarno na białym jak się sprawy mają

Polipoli dobrze, że masz marzenia ale tworzenie gier to bardzo poważne, czasochłonne i bardzo drogie przedsięwzięcie. Stworzenie bardzo dobrej gry to koszty sięgające dziesiątków milionów.
                    Przede wszystkim żeby się za to zabrać musisz posiadać ogromną wiedzę na ten temat i zebrać ekipę, która podziela Twoją pasję i też ma bogatą wiedzę w tworzeniu gier.
                    Jeżeli chcesz spełnić to marzenie to na początek zacznij od szkół i kursów, w których posiądziesz odpowiednią wiedzę.

Życzę powodzenia

Komentarz

Angello-wujek dobra rada XD
                      Jedynie co jest w jakimś tam zasięgu to robienie modów do gier,ale niestety na PC nie ma takiej gry podobnej do GT

Komentarz

Dzienks za rady.
                        Do zamknięcia, moderatorze.

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
                          Angello-wujek dobra rada XD
                          Jedynie co jest w jakimś tam zasięgu to robienie modów do gier,ale niestety na PC nie ma takiej gry podobnej do GT
                          choć by simraceway, szykuje się też RaceRoom racing, pCARS też się zapowiada ciekawie, Assetto, a jak by dodać mody to rfactor ect.

Komentarz

Na jego miejscu jako ze raczej jest sam i na miliardach nie śpi, zająć się robieniem modów do popularnych wyścigówek lub dołączać do projektów Opensourse związanych z grami wyścigowymi.

Komentarz

Squad,jednak licencję wyzwania,możliwość kupienia samochodów w salonie,to trochę co innego niż w simach

Komentarz

PracujÄ™...
                              X