Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Ehh co to jest za po****ny kraj i (niektórzy) ludzie go zamieszkujący Dzisiaj rano na ścianie pałacu prezydenckiego,zawiesili tablicę upamiętniającą.Jednak dla tych sku*****nów to jest HAŃBA!!! tak wołali,gdy odsłoniętą tablicę.Ci popaprańcy żądają pomnika kurna A gadali,że chcą godnego upamiętnienia tej pier****nej katastrofy Jak tylko o tym wszystkim pomyślę,to mnie kur***a bierze Niby się mówi,że za komuny to ciężko było.Sam nie wiem,bo urodziłem się krótko po zakończeniu tego ustroju.Ale w tamtych czasach było nie do pomyślenia,by ludzie odstawiali takie sceny przed samym pałacem To by była szybka piłka,na ulicę wyszły by oddziały milicji z pałami w rękach,armatki wodne,gaz pieprzowy i po sprawie.Chociaż nie wiadomo czy ci fanatycy nie byli by gotowi oddać życia za dwa pozbijane drewniane belki...

To jest po prostu śmieszne.Ja jak tylko będzie możliwość.To pojadę do rodziny do Berlina,albo (co jest mniej prawdopodobne) ułatwią zdobycie wizy do USA i tam bym bardzo chętnie pojechał.Bo też rodzinka koło NY jest Zresztą od młodego fascynowała mnie ta wielka ameryka Ale wiele się tam zmieniło w ciągu lat...

Jeszcze chciałbym poruszyć temat tego co będzie się działo za klika lat.Bo już przewidują kryzys gospodarczy i to poważny.Do tego jeszcze wprowadzenie "Ełro" Jak donek i spółka tak dalej będzie marnować pieniądze.A jeszcze gorsze,co będzie na Euro (2012) Chyba najlepiej jak będzie koniec świata Bo to będzie wielka siara na tych nowiutkich do niczego nie potrzebnych stadionach.Smuda w rolach głównych... Wycisk wczoraj był z Kamerunikiem a co dalej

PS:Ojciec kupił sobie motor dzisiaj.Długo wypatrywany i w końcu ten "wymarzony" Kawasaki VN 750 Vulcan - model za którym oglądał się w młodzieńczych latach.Bo jak taki przejechał to była wielka fascynacja :mrgreen:

Komentarz

1) Idiotyzm ludzki nie zna granic - takie rzeczy tylko w Polsce i krajach trzeciego swiata.

2) Waluta Euro w Polsce to gigantyczny gwozdz do trumny polskiej gospodarki. Kryzys jest caly czas. Rzady tylko sztucznie go na chwile przycmily, pakujac gigantyczne pieniadze w swoje gospodarki.

3) Euro2012 bedzie jednym wielkim posmiewiskiem. Poziom polskiej reprezentacji wytycza nowe granice zera bezwzglednego i dna ostatecznego. A zobaczycie, chlopaki jeszcze sie postaraja. Mysle, ze 3. lub 4. miejsce w grupie to wszystko, na co stac tych patalachow.

4) Stadiony budowac, ale z glowa. Zamiast budowac stadion pilkarski , lepiej zbudowac stadion sportowy z pelna infrastruktura. Bierznie, skocznie, boiska... Byloby to bardziej oplacalne. Po mistrzostwach te piekne, nowiutkie stadiony za grube miliony beda sie kurzyc. Od czasu do czasu uzywane do rozgrywek ligowych. Brawo. A nasi lekkoatleci musza pod mostami, albo na boiskach szkolnych trenowac

No ale zyjemy w panstwie absurdu. Nic dziwnego.

Komentarz

USA ma inne problemy. Ogromne długi, coraz większa bieda (np. w Detroit, które było najbogatszym miastem w USA ludzie uprawiają rolę (nawet w centrum!) żeby miec co do garnka włożyć. Poza tym mentalność mieszkańców kraju Uncle Sama mnie przeraża. Sztuczne uśmiechy, wyprane mózgi od TV, niezdrowe jedzenie i ostrzeżenia nawet na puszkach z orzeszkami (Uwaga, zawiera orzechy). O czymś to świadczy. Jeśli miałbym wypierdalać z tego kraju to albo Nowa Zelandia, albo Kanada.

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
          Jeśli miałbym wypierdalać z tego kraju to
          do Japonii

Patrzyłem ostatnio nawet na ceny wycieczek... 13dni w cenie 11.990pln
          Troszku drogo. Mała pożyczka w providencie i adijos muciacios

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
            Mała pożyczka w providencie...
            ...z oprocentowaniem wyzszym, niz u Zyda

Komentarz

Tamci spod krzyża już potworzyli jakieś "oddziały obrony krzyża" (widziałem to wczoraj w TV). To już jest totalna żenada. Z pałowaniem to może lekka przesada, bo to by znowu była afera na skalę europejską, a nawet światową. Ale mogli by tam wpuścić jakieś specjalne oddziały policji, rozgonić to towarzystwo, a tych, którzy się najbardziej rzucają, do aresztu na 48 godzin. A krzyż zwyczajnie przenieść do Kościoła. Tam, gdzie jego miejsce.

Poza tym, powiedzcie mi proszę, jakich wielkich czynów dokonał poprzedni prezydent? Z całym szacunkiem dla Lecha Kaczyńskiego, ale nie zasłynął niczym szczególnym. Jedyne, co czyni go "wyjątkowym" to to, że zginął w katastrofie. Przed końcem kadencji. Gdyby skończył mu się okres kadencji, a państwo wybrałoby nowego prezydenta, to już po maksymalnie dwóch latach odszedłby w "niepamięć" (w sensie, że prawdopodobnie nikt by nie wspominał jego dokonań). Narutowicz też zginął w trakcie (krótkiej, bo krótkiej, ale jednak) kadencji, a jakoś wielkich lamentów, obron krzyża i wielkich pomników nie było. Chyba, że o czymś nie wiem...

EURO 2012? Reprezentacja Polski? Macie na myśli ten zlepek przypadkowych ludzi, którzy opanowali do perfekcji sztukę przegrywania i zawodzenia kibiców? Cóż, na kogo byśmy nie trafili w fazie grupowej, to na tę chwilę dostajemy z każdym 0:2, 0:3, 0:3. I po zawodach. Nie zarzucajcie mi teraz braku wiary w reprezentację. Po prostu nazywam rzecz po imieniu. Ostatnie trzy mecze w eliminacjach do MŚ 2010 zakończyły się totalną klapą, kiepsko to wyglądało. Ale wtedy już było po mundialu, to nasi też mogli już nie mieć motywacji i chęci. Natomiast teraz motywacja na pewno powinna być wysoka, jak również chęci. Trzeba w końcu budować kadrę na najbliższy turniej. Martwi mnie jednak to, że już powinny być pierwsze pozytywne efekty tej pracy. Póki co, polska piłka przebija się przez kolejne warstwy dna i nic nie wskazuje na to, by w najbliższych miesiącach coś się zmieniło. Nie winię za to Smudy, bo tak krawiec kraje, jak materii staje. A że mamy najgorzej wyszkolonych piłkarzy w Europie? Sam Smuda nic na to nie poradzi. Główny problem leży w kiepskim systemie szkolenia, w którym na młodych piłkarzy narzuca się presję wyniku, nie zwracając uwagi na ich technikę, czy inne cechy, które są o wiele bardziej znaczące, niż z góry narzucona presja wyniku. Prawda jest taka, że walecznością nie zdziałamy nic więcej, poza przypadkowymi golami i unikaniem porażek. A tym na EURO nic nie zdziałamy.

Ciekawy wywiad:
              http://www.sport.pl/sport/1,65026,57443 ... &startsz=x

Stadiony budowac, ale z glowa. Zamiast budowac stadion pilkarski , lepiej zbudowac stadion sportowy z pelna infrastruktura. Bierznie, skocznie, boiska... Byloby to bardziej oplacalne. Po mistrzostwach te piekne, nowiutkie stadiony za grube miliony beda sie kurzyc. Od czasu do czasu uzywane do rozgrywek ligowych. Brawo. A nasi lekkoatleci musza pod mostami, albo na boiskach szkolnych trenowac
              Też racja. Po EURO w Austrii na większości stadionów zdemontowano trybuny, zmniejszając ich pojemność o połowę. Po prostu stadiony na 47 000, 50 000, czy 60 000 widzów nie opłacałyby się. Wątpię, by na mecze ekstraklasy przychodziło więcej kibiców. Nawet teraz na większości meczów trybuny są zapełnione co najwyżej w połowie. A poziom naszej ligi też raczej nie wzrośnie, by przyjeżdżali do nas grać coraz lepsi i bardziej znani gracze, a co za tym idzie na mecze przychodziła większa liczba widzów.

Komentarz

No, ale przeciez Pilka Nozna naszym sportem narodowym! Musza stac stadiony pilkarskie! Zadne tam lekkoatletyczne smieci! Ciekawe, ze wlasnie w lekkoatletyce odnosimy najwiecej sukcesow. Glupota ludzka czasem mnie przeraza.

No, ale kibole beda sie cieszyc. Lyse pustaki po zawodowce

Komentarz

Polecam oblukać Motoarenę w Toruniu. Najnowocześniejszy obiekt żużlowy na Świecie I ten sport powinien być naszym narodowym, ewentualnie siatkówka.

Komentarz

Najlepsze jest wlasnie to, ze sportem narodowym jest pilka nozna, w ktorej od juz wielu lat nie odnosimy zadnych sukcesow.

W zuzlu na arenie swiatowej mamy sporo sukcesow w ostatnim czasie. Chocby 4 zlote medale w ostatniej dekadzie druzynowo. Lekkoatletyka? Wystarczy spojrzec na ten rok, poprzedni...

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                      Główny problem leży w kiepskim systemie szkolenia, w którym na młodych piłkarzy narzuca się presję wyniku, nie zwracając uwagi na ich technikę, czy inne cechy, które są o wiele bardziej znaczące, niż z góry narzucona presja wyniku.
                      No właśnie.Tu jest pies pogrzebany Niby Smuda nie jest nic winien Przecież ten cały PZPN to jest totalizator sportowy.Ciągłe obstawianie wyników i korupcja doprowadziły do tego,że ta prowizoryczna reprezentacja pokazuje niby grę.Cała polska piłka jest na pokaz.To jest szopka po prostu,tak samo jak i przed tym krzyżem Tyle w tym temacie...

Jeśli chodzi o wypierdalanie z kraju,to prawda.Iż Japonia jak i chiny są krajami wysoko rozwijającymi się.Technologia i gospodarka działa jeszcze lepiej niż na zachodzie.Na pewno barierą jest jakże trudny język Podobno potrzebują tam tłumaczy języka angielskiego,bo japońce się teraz uczą.Żeby europejczyków i amerykanów z kasy obskubywać

Jeśli chodzi o kanadę,to niby teraz już nie ma tam po co jechać.Kilka lat temu to jeszcze było by po co.A teraz to nawet kanadyjczycy na robotę do stanów jadą
                      Tutaj jest dyskusja na ten temat ---> http://forum.interia.pl/watek-chrono...6,0,c,3,48,3,0
                      Był też artykuł na interia.pl ale znikł gdzieś

Komentarz

@UP: Chiny? Ty chyba kpiny sobie urządzasz? Kraj w którym za krytykowanie rządu możesz iść siedziec, a publiczne egzekucje są na porządku dziennym? Gdzie można miec tylko jedno dziecko i czymś normalnym jest niewolnictwo? No way.

Komentarz

No dobra Chiny to może zły przykład.Bo tam to nawet w necie nie można robić co się chce.Dlatego że rząd wszystkich "obserwuje" i wszędzie są nakładane cenzury i na dodatek pracuje się w fabrykach za "miskę ryżu" dziennie.Składając wszystko co się da z tandetnych materiałów i narzędzi,by zasypać tym wszystkim europę.Najważniejszy jest wszech obecny napis MADE IN CHINA Are you fucking kidding me BTW OMG ŻAL
                          Nie no dobra.Ale któż to wie czy chiny nie będą kiedyś potęgą ...

Tak swoją drogą.Sobie oglądam w necie jakie oleje i takie pierdoły na wiosnę będę musiał kupić.Bo skuterka mam w etapie docierania (4T).No i sprawdziłem na stronie NGK jaka świeczka do mojego silniczka będzie szła.Więc do wyboru mam zwykłą za około 15 zł lub Irydową za około 40 zł.Trochę poczytałem że zmniejsza się spalanie,silnik się lepiej dogrzewa przy odpalaniu,jest o wiele trwalsza (wytrzymuje o połowę większe przebiegi),ma dokładniejszą iskrę.

Próbował już ktoś takiej świecy Może jakieś opinie macie,coś ktoś słyszał o tej nowince

Komentarz

Co do tych terrorystów - szukam kogoś do prowadzenia czołga
                            1+1=10

Komentarz

http://biznes.interia.pl/news/emeryt...rtfelu,1517805- bardzo ciekawy temat Nie wiem czy to możliwe.Oblukajcie to :wink:

Komentarz

Przy założeniu, że nie byłoby żadnych kryzysów, inflacji, zmian walut i innych przewrotów, mogłoby to w wypalić, ale w bardzo małym stopniu. Odkładając konsekwentnie co miesiąc odkładać 150 zł, to przez rok byłoby 1800. Zakładając też, że z tych pieniędzy nie korzystamy. Wszystko zależy od tego, ile przepracujemy. Po 20 latach będzie 36000, po 30 - 54000 zł. Całkiem niezła suma, ale do miliona to daleko. Wszystko zależy też od naszego stanu konta.

Osobiście jednak wątpię, by dało się przejść na emeryturę z milionem w kieszeni, przy odkładaniu "tylko" 150 zł na miesiąc.

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X