Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Toyo patrzysz na to z perspektywy odkładania w "skarpetę" przy umiejętnym operowaniu takimi kwotami bezproblemowo można uzyskać kwoty z conajmniej pięcioma zerami a od takich do 6zer jest bardzo blisko.

Komentarz

Masz rację. Zapomniałem o tym, że istnieje coś takiego jak banki, lokaty itd. :wink: Poza tym jestem młody, jeszcze się uczę, więc nie mam doświadczenia w "takim" zarządzaniu własnymi pieniędzmi (nie mówię tutaj o kieszonkowych).

Więc faktycznie, przy umiejętnym zarządzaniu pieniędzmi i odrobinie szczęścia, milion do emerytury może być całkiem możliwy.

Komentarz

No właśnie w tym artykule chodzi o to,że jest to prawdopodobne.Bo odkładając pieniądze na lokacie jest określony procent i tak jak piszą "efekt kuli śniegowej" może zadziałać.Tylko po co na starość milion złotych Wystarczyło by pół miliona No i taka prawda,że emeryci z zachodniej granicy żyją pod dostatkiem.U nich pracuje się pół życia i czeka się na wymarzoną emeryturę by można było odpocząć (przecież życie zaczyna się po 50-dziesiątce ).A w polsce ludzie ciężko harują za marne grosze ze świadomością,że idąc na emeryturę znów będzie dostawać śmieszne pieniądze aby tylko wystarczyły na leki,jedzenie i opłaty A niemcy Wiedzie im się jak ponczkom w maśle Jak byłem w te wakacje w norwegii,to dookoła pełno blach z pod znaku "dojczlandu".Po prostu wszędzie.W 80% byli to emeryci w kamperach...

A jeśli chodzi o same oszczędzanie przez całe życie.To moim zdaniem można oszczędzać,ale umiarkownie.Bo przecież trzeba korzystać z życia za młodu,a nie na samą starość :mrgreen: Mój dziadek np: oszczędzał niby trochę,a teraz bawi się w obligacje bo ma czas i ostatnio powiedział,że 15 patyków zgarnął (mam od kogo na paliwo wyciskać) Ale wiadomo raz zarobi,a raz coś straci...

Komentarz

Korzystać z pieniędzy "za młodu" - owszem, ale warto mieć też nieco grosza na przyszłość. Nie kombinować na krótką metę.

Komentarz

Ja tam kombinuje na krótką metę i nie narzekam

Komentarz

A interesował się ktoś z Was giełdą? Ja kiedyś próbowałem na giełda.onet (nawet książke kupiłem), żeby potem zagrać w realu własnymi pieniedzmi, ale po pewnym czasie zwątpiłem. Może kiedyś jeszcze spróbuje.
              Niedokońca się w tym łapałem, bardziej inwestowałem na chybił trafił. Bardzo dużo czasu trzeba spedzić żeby wybrać dobrą spółke...

Komentarz

Inwestować w akcje które są na dnie, a unikac tych pnących się do góry.

Komentarz

A ja mam zamiar ogłosić iż ja z takim jednym kolesiem postanowiliśmy założyć forum Big Scale Racing, prawdopodobnie prace ruszą jutro a jakie efekty tego będą ,czy ktoś będzie w stanie zagrać czy też tylko postować/spamować

W każdym razie stronka będzie w niedalekiej przyszłości. Jakby ktoś chciał się karnąć to pisać na GG pod 781386.

Parę ujęć:

Okładka:

Filmiki z moim udziałem w niestety kiepskiej jakości :/
                  z 3 października 2009r.

inni:
                  BSR Randomness by zipperrulez
                  Big Scale Racing multiplayer with crashes by PavekD
                  Big Scale Racing (Willy Gato) by willygato
                  Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Ciekawe, choc nie dla mnie. Nie lubie kart-track'ow.

Czyli nie ma nikogo, kto chcialby brac udzial w turniejach GT? GT1 dogorywa. GT2 trzyma sie niewielka garstka. O GT3 juz dawno wszyscy zapomnieli. Przeszlo bez echa. W GT4 "niby" juz wszystko wyjezdzone. W GT5p kilku strzelilo focha i zwinelo manatki scigac sie we wlasnym gronie - szczerze, nie dziwie im sie.

Mowiliscie, ze szkola, nauka i inne brednie. Przyjda wakacje to moze cos sie ruszy. Nic sie nie ruszy, bo kazdy ma swoja wymowke. Teraz kolejna wymowka jest premiera GT5. Oczywiscie i za te pare miesiecy nic sie nie zmieni, bo polowa tych szczekaczy bedzie jeczec, ze cena za wysoka i chca poczekac. Wiec znow dupa w troki i lenistwo. Znow nauka, bo to przeciez drugi semestr bedzie - trzeba bedzie w koncu sie do roboty zabrac, by poprawic te paly w zawodowce.

GT4 ma wciaz mnostwo mozliwosci. Wystarczy odrobina checi i pomyslu. Ale widze, ze z tym pierwszym, jak i drugim tu strasznie cienko.

Za chwile przyjdzie jakis wazniak, strzeli posta na pol strony (lub jednolinijkowiec), a inne lenie go popra lub wogole sie nie wypowiedza na ten temat. Po co? Mnie to nie dotyczy. Ja mam swoje "ale ja nie moge, ale mi sie nie chce".

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                      GT2 trzyma sie niewielka garstka
                      Zastanawia mnie czy wy gracie na konsoli czy na kompie przez emulator, bo mam gt2 na konsole i chciałem dołączyć, ale nie mam jak, bo nie mam save'a, a na arcade nie ma tego w co Wy jeździcie...

GT4 ma wciaz mnostwo mozliwosci. Wystarczy odrobina checi i pomyslu. Ale widze, ze z tym pierwszym, jak i drugim tu strasznie cienko.
                      Bo albo wymyślają jakieś durne turnieje typu lupo, które są nudne po prostu, z kiepską organizacją, albo zaginie wątek...
                      Przed awarią założyłem wątek, tak? Miało być fajnie i w ogóle, sam się tym podjarałem, że znowu wrócą te turnieje sprzed 2-3 lat, ale dupa, bo awaria, zepsuła chęci.
                      Założyłem też kiedyś to: viewtopic.php?f=24&t=5502
                      Choć na chwile by było, ale widzisz ile osób wzieło w tym udział?
                      Głupi turniej powiecie? No okey, przecież mogłem mieć zły pomysł, ale można było chociaż jeden czas zrobić, nie?

Na koniec, powiem tyle że masz racje i zakładam na nowo turniej, w tym klimacie co te sprzed 2-3 lat i zobaczymy jaki będzie odzew...
                      Spróbujemy jeszcze raz.

Komentarz

W wiekszosci gramy na emulatorach. Turnieje rozgrywane sa przede wszystkim na plycie Simulation. Z plyta Arcade jest troche problem, bo nie kazdy ja ma. Mnie np konsola padla juz ladne pare lat temu. Pare gier zostalo, wiec Jesli masz sprawne GT2, dolacz do nas. Nie ma roznicy, czy grasz na konsoli, czy na emulatorze. Calej gry tez nie musisz przechodzic. Wystarczy, ze "zaliczysz" wszystkie licencje, by miec dostep do kazdego wyscigu. Troche kasy na rozruch i mozesz brac udzial w kazdym turnieju.

Turniej wykorzystujacy licencje to dobry pomysl. Przynajmniej jest sprawiedliwie. Kazdy ma maksymalnie rowne szanse. Ale oczywiscie trzeba miec checi, zeby zrobic to jedno kolko.

Komentarz

odnośnie turniejów gt2 i gt4 bardzo chętnie ale jak zrobię laser i kupię pada, pewnie w grudniu ze względu na kasę( jeśli gt2 pójdzie na ps2, nie pamiętam czy gry z ps1 chodzą na dwójce) w gt 5 prologue za ok tydzień mogę pośmigać, jak kupię kilka fur( od 2 dni gram od początku, save mi padł) i opanuję jazdę na kierownicy do porządku, wymiataczem nie jestem ale zawsze chętnie gram w gt jeśli mam trochę czasu na zbyciu

Komentarz

No wlasnie, jest sporo osob, ktore napewno graja czasem nawet codziennie w GT, a na forum siedza cicho. Dlaczego? Bo jestem slaby? Po co mam startowac, skoro i tak nie wygram? Jesli z taka determinacja do zawodow podchodzil kazdy czlowiek to Usain Bolt scigalby sie sam ze soba.

Jest jeszcze GT PSP. Gdzie sa wszyscy posiadacze PSP? Ta gra od samego poczatku jest nastawiona na rywalizacje z druga osoba. Samochody nie sa tuningowane, wiec usprawnia to rywalizacje.

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                              Na koniec, powiem tyle że masz racje i zakładam na nowo turniej, w tym klimacie co te sprzed 2-3 lat i zobaczymy jaki będzie odzew...
                              Spróbujemy jeszcze raz.
                              Na mnie Ciemek możesz liczyć mam GT4 i chętnie polatam.

No wlasnie, jest sporo osob, ktore napewno graja czasem nawet codziennie w GT, a na forum siedza cicho. Dlaczego? Bo jestem slaby? Po co mam startowac, skoro i tak nie wygram? Jesli z taka determinacja do zawodow podchodzil kazdy czlowiek to Usain Bolt scigalby sie sam ze soba.
                              To się potwierdza od dawna dużo tu osób ma gt2 wystarczy spojrzeć do działu GT2 w którym nowi zadawali głupie pytania na które odpowiedź była od paru lat.
                              Świadczy to o tym że posiadają GT2 czy to na PSX czy na EMU.

Jest jeszcze GT PSP. Gdzie sa wszyscy posiadacze PSP? Ta gra od samego poczatku jest nastawiona na rywalizacje z druga osoba. Samochody nie sa tuningowane, wiec usprawnia to rywalizacje.
                              Co do tego to założyłem parę bobli i jestem w trakcie budowy takiego Rankingu coś na wzór w GT5POnline Drift i Time Trial
                              Pytanie jest takie czy to ma sens czy ktoś tam będzie się udzielał? Raczej wątpię

Komentarz

Już rok temu obserwowałem na forum zjawisko błędnego koła. W roku szkolnym mówiło się, że "szkoła", "nauka", "nie ma czasu", "poczekamy do wakacji". No i przychodzą wakacje, czasu wolnego po sufit. I co się dzieje? Też nikt "nie ma czasu", "bo wyjazdy", "nie chce się". I tak w kółko Rozumiem, że jest ciepło, więcej czasu spędza się na dworze. Ale przecież nie jest się poza domem 24/7, można pojeździć, zrobić te dwa, trzy kółka do turnieju wieczorem.Teraz już i tak jest trochę lepiej, bo jeszcze rok temu w turniejach brało udział 3 userów (ja, thooorn, JISAW). Zdarzały się porywy, 6, 7 userów. Rekord to ośmiu uczestników w turnieju Spirit of Esprit. I wtedy była zabawa. Nie było tak, że thooorn z JISAW'em biją się o pierwsze miejsce, a ja z większą lub mniejszą stratą za nimi. Była walka o pierwsze miejsce, ale też o trzecie, czwarte itd.

Teraz jakby znowu zaczął się zastój, liczba uczestników turniejów spadła.

Mówi się, że po premierze Gran Turismo 5 nastąpi renesans forum. Ok, może coś w tym być. Jednak przemyślałem sprawę i obawiam się, że nowi userzy w większości okażą się spamerami, zakładającymi setki tematów o tytule "Pomocy!", a po otrzymaniu odpowiedzi lub warna, obrócą się i pójdą sobie. Jeżeli trafi się 10 userów, którzy będą się często udzielać, to będzie sukces.

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X