Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Starsze PS3 również lubia paść, od dluzszego czasu awaryjność Xa nie przewyższa konsoli Sony. Bądźmy rozsądni :wink: .

Gdybym mial kupowac konsole, argument jest jeden - GT. Więc zostalo mi tylko PS3 .
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

A wszystko przez bezołowiowe luty. Sama cyna jest niestabilna, i po jakimś czasie "sproszkowuje się" i nie przewodzi prądu. Wtedy zostaje tylko piekarnik

Edit:

Hehehe, "Licencja Rally"

Komentarz

Ja się zastanawiam nad PS2, nie chce podkręcać kompa, a obawiam się, że E5200 nie wystarczy do emulacji nie których gier... chociaż skoro God Of War 2, które niby miało wykorzystywać najwięcej mocy konsoli rusza, to i GT4 powinno (na 3,8x2 chodzi, u siebie nie testowałem). Wyjdzie 0.9.8, to będę próbował .
        Hehehe, "Licencja Rally"
        Beat my license (ok, jest jedna taka )
        Jednak w przypadku wyłączenia tej opcji często na pasku zadań pokazywał się dymek, że komputer może nie mieć wystarczającej ochrony (czy coś w tym stylu).
        To TEŻ można wyłączyć
        Kupując jednak i coś za 1700zł dwa lata temu (dwa rdzenie Intela + HD4850), i tak grasz.
        Potwierdzam .
        1+1=10

Komentarz

Zamieszczone przez ignac8
          Kupując jednak i coś za 1700zł dwa lata temu (dwa rdzenie Intela + HD4850), i tak grasz.
          Potwierdzam .
          No w sumie to na moim też bym pograł w Crysisa ale na low i 640x480 Zależy co kto gra. W moim przypadku niekoniecznie Crysis właśnie czy metro 2033, ale mniej znane gry też mają spore wymagania.

Zamieszczone przez Kamil 12
          Kupując dwa lata temu E8400 + HD4870/ GTX260, grasz do dziś - a już na pewno nie martwisz się czy coś nie odpali, bo będzie działało wszystko - i tu macie moją gwarancję.
          Odpalisz wszystko ale np. taka Mafia II z efektami PhysX to by już było ciężko. Nie żebym był maniakiem. Gdybym musiał mieć koniecznie wszystko na Full, wtedy kupiłbym 4x GTX 480/ 2x HD5970 i 2 kilowatowy zasilacz Ale to już lekko wykracza poza mój budżet i pojęcie normalnego PCta Gdyby tylko jeszcze mieć miniaturową elektrownie atomową...

Co do emulacji to nie wiem czy 2x 3.8GHz wystarczy jedyne co udało się u mnie (2x 3.0GHz) odpalić to B-Spec Mode na nurbie i 5-10fps. Myślę że porządne 4 rdzenie, Q6600 @ 3.50GHz albo jakiś topowy z tej serii Q9xxx a nawet QE9xxx

Polecam swoją drogą program Game Booster, wyłącza niepotrzebne funkcje systemu, oczyszcza ram itp. Fajna sprawa :wink:

Zamieszczone przez Kamil 12
          (...)więc ogromna moc konsol an tle pecetów również jest wyssana z palca
          Konsole majÄ… ogromnÄ… moc... ale w dniu ich premiery

Komentarz

Emulator obsługuje narazie 2 rdzenie tylko.
            1+1=10

Komentarz

Przed wakacjami dwa lata temu nabyłem C2D E8400 3GHZ (nadal nie kręcony, około 3,8GHZ na pewno z niego bez zmiany chłodzenia można wycisnąć, świetny procesor), Gigabyte GeForce'a 8800GTS 512MB, 2GB RAM'u Kingston'a HyperX, wszystko osadzone na Asusie Intelu P5K, z dyskiem Seagate 320GB i paroma pierdołami (buda Chiefteca, zasiłka Chiefteca 450W, głośniczki 2.1 Logitecha) wyszło niecałe 2400zł, składane przez Komputronik. Efekt jest taki, że wszystko nadal chodzi na maksymalnych detalach, pewnie też dlatego, że w zbyt wysokich rozdzielczościach nie gram (1280x1024, 1024x76 - liczę tylko, że NFS Hot Pursuit i TDU 2 odpalą na maksach (i jest na to spora szansa), więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Więc - da się kupić sprzęt i w niego nie inwestować dłuższy czas

Plus fakt, że te części mają jeszcze spory zapas mocy...

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
                Więc - da się kupić sprzęt i w niego nie inwestować dłuższy czas
                Pewnie, że się da Jak już pisałem, obecny komputer mam od początku 2008 i aż po dziś dzień nie musiałem w nim nic majstrować, ani dokładać mu żadnych bajerów :wink: Wszystko chodzi dobrze, gry na średnich i wysokich detalach bez problemu, no i przede wszystkim emulacja GT2 również bez zarzutu.

Komentarz

Emulacja GT2, to żaden wyczyn, u babci odpaliłem na 600mhz, 64 mb ramu i rivi tnt 2 32 mb
                  1+1=10

Komentarz

Ekspertem od emulacji i komputerów nie jestem, ale to może różnie działać na różnych komputerach. Np. u mojego kumpla na nieco mocniejszym komputerze niż u twojej babci GT2 w ogóle nie wystartowało. Emulator był prawidłowo skonfigurowany.

Komentarz

No beleg, ja gram w 1680x1050 więc 1GB Vramku się przyda. No i AA a to zżera okropnie dużo mocy

Komentarz

Zamieszczone przez cichy45
                        No beleg, ja gram w 1680x1050 więc 1GB Vramku się przyda. No i AA a to zżera okropnie dużo mocy
                        No, niestety... ale ja i tak się starzeję, gram okazyjnie, GTA4 w wysokich detalach śmiga, byle tylko TDU2 i NFS:HP poszły, a potem mnie już raczej wszystko gwiździ

Zamieszczone przez ignac8
                        Emulacja GT2, to żaden wyczyn, u babci odpaliłem na 600mhz, 64 mb ramu i rivi tnt 2 32 mb
                        Ja tam nic nie chcę mówić, żeby nie zapeszać, ale mam zamiar emulować Gran Turismo 1 i 2 (a także inne gry z PSX) na... telefonie.

Android to potężna siła, jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to w przyszłym tygodniu dorwę się do Samsunga i5700 Spicy (emulator GBA bez zająknięcia), potem trochę czasu dla dwóch panów na dopracowanie sterowników OpenGL i portu Androida 2.2 i... witaj, GT2 na telefonie!

Komentarz

Android to obecnie najlepszy O.S. dla telefonów (i tabletów) Windows Mobile jest lata świetlne za nim, zobaczymy co przyniesie nowy Symbian. Ma być ultra szybki (tja...) na pokaach sa mega wodotryski ale jak zawsze wszystko okaże sie w praniu.

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$

Ja tam nic nie chcę mówić, żeby nie zapeszać, ale mam zamiar emulować Gran Turismo 1 i 2 (a także inne gry z PSX) na... telefonie.

Android to potężna siła, jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to w przyszłym tygodniu dorwę się do Samsunga i5700 Spicy (emulator GBA bez zająknięcia), potem trochę czasu dla dwóch panów na dopracowanie sterowników OpenGL i portu Androida 2.2 i... witaj, GT2 na telefonie!
                            No to spoko. Wiedziałem że nowe telefony mają dużą moc obliczeniową, ale że aż taką
                            Gdyby teraz były zacinki to zasugeruj "tym panom" żeby zrobili obsługę wielowątkowości, za rok będą procki 2 rdzeniowe w tabletach i smartfonach.

Komentarz

Szymonie, zmień proszę opis bo ten jest głupi. :mrgreen:

O tej belce na oknie to mi jakoÅ› nie pasuje do inteligentnego, Ciebie... :wink:

Komentarz

Ja myślę że jednak Bada OS jest lepszym systemem.Na razie wyszedł tylko 1 telefon Samsung wave ale już niedługo wejdzie wave 2 i coraz więcej telefonów będzie na bada OS.Belg powinno ci na Galaxy Spica działać emulator.Ma dobry procesor 800 Mhz i wydajny czip graficzny.Tylko ciekawe jak będziesz sterował samochodami,pewnie tak ja w NFS czyli przechylając telefon

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X