Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Thooorn-równie dobrze twórcy FM mogli zwlekać z premierą skupiając się na dopracowaniu produktu. Jako duża firma na pewno monitorowali rynek i pracę konkurencji. Podjęli się wyzwania i uznali że to już finalny produkt i wypuścili grę.
    Drugim powodem za pewne był chęć łatwego zarobku, byli świadomi zniechęcenia i niecierpliwości graczy czekających na GT5. Licząc na przejęcie graczy, po części się to udało.

Czas produkcji niema tu nic do rzeczy. Obie gry są na current genowych platformach więc teoretycznie mają równe szansę. Liczy się jakość i wykonanie a także miodność gry.
    Więc niema co płakać że GT wyszło (wyjdzie) rok później. Jest wiele gier które mimo dawniejszego wydania biją na głowę nowsze tytuły.

Jeśli będziemy czekać na FM4 to wtedy możemy użyć podobnego argumentu że GT5 jest starsze a FM4 to "nowy, świeży" produkt.
    X350+FM3 vs PS3+GT5-jasne proste i sprawiedliwe. Te same platformy z ich flagowymi simami.

Lukas-Już niebawem.
    BTW:Ja nie porównywałem. Podałem artykół w którym GT5 zostało wyróżione kilkoma nagrodami co ku naszej uciesze prognozuje wysoką jakość gry.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
      Forza jest gra z 2009 roku, a GT5 jeszcze nie ma. Rownie dobrze mozemy poczekac na FM4 i wtedy porownac.
      Zamieszczone przez Lukas
      Ciężko jest porównać FM3 do czegoś co jeszcze nie wyszło...
      Nic do dodania. Zostało wyróżnione nagrodami? Pogram to porównam. Gdybym stał przed wyborem konsoli rok czy dwa lata temu - Xbox i Forza. Teraz zaczekałbym na GT, chyba że znów przesuna premierę .

Dreadlock - kiedyś twierdziłeś że F3 to "kolos na glinianych nogach" i że grafika nie ma startu do GT5. Obejrzyj gamaplay z gamescomu na TVGry i zobacz na co narzeka testujący... Nie twierdzę tutaj ofc ze ta z Forzy jest lepsza, bo grę widziałem chwilę i to w dodatku na standardowym TV. GT5 nie zrobiło na mnie wrażenia z racji wszechobecnych schodków.
      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
      GranTurismo 5 99%
      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
        Obejrzyj gamaplay z gamescomu na TVGry i zobacz na co narzeka testujÄ…cy...
        Pogram to porównam.
        Bynajmniej na "graphics comprassion" GT wygląda dużo lepiej. Jak również po obejrzeniu wielu gameplayów z demo GT5 uważam że forza pod względem graficznym jest gorsza.
        chyba że znów przesuna premierę .
        Tak szczególnie wtedy gdy data obiegła cały świat przygotowane są edycje kolekcjonersie i już można zamawiać pre-ordery.
        Złośliwość czy głupota?
        Dreadlock - kiedyś twierdziłeś że F3 to "kolos na glinianych nogach"
        I nadal tak twierdzÄ™.
        A teraz wytęż swój podkręcony procek i użyj 100% mocy obliczeniowej by pojąć krótkie zdanie:
        Nie porównuje tych gier! W pierwszym poście podałem link w którym dowiadujemy się o pozytywnych stronach GT które zostało wyróżnione przez szerokie grono graczy i liczący się konwent. To wszystko.
        To wy zaczęliście wywody na temat sensowności porównań. Które akurat (jeśli jesteśmy w temacie) są na miejscu.

Komentarz

Tak szczególnie wtedy gdy data obiegła cały świat przygotowane są edycje kolekcjonersie i już można zamawiać pre-ordery.
          Duke Nukem Forever też miał preordey :mrgreen: . Wcześniej zresztą też można było GT5 zamawiać, kilka razy byliście szczesliwi, daty były podawane już kilka razy. Sam chyba trzy lata temu mówiłem, że wyjdzie w 2010r - i miałem rację
          A teraz wytęż swój podkręcony procek
          Ja do Ciebie żadnych aluzji nie puszczam, więc też możesz sobie darować.

F3 też zostało wyróżnione przez graczy, średnie ocen są wysokie. I TURN10 potrzebowało do tego kilka razy krótszego czasu.

Nikt tu przecież nie pisze, że GT5 będzie złe. Tyle, że ja już na tym forum wyczytałem:
          -Bezawaryjne PS3
          -Forza zuo, GT rlz
          -Każdy Xbox sypie się na potęge

Przecież to bzdury wyssane z palca i nie mam tu na myśli Ciebie. Jak ktoś napisze, że Xbox i Forza są ok, od razu zostaje zjeżdżany (nie bez powodu przy słowach kluczowych "Forza", "Xbox" robią się tutaj takie zażarte dyskusje). Rozumiem, że może i nie jest to tu mile widziane (w koncu forum GT), ale przeciez można się ogarnąć i pisać o konsoli i serii konkurencji.
          GranTurismo 5 99%
          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Kamil-Duke to nie GT. Fakt że "5" miała już kilka falstartów ale chyba nie uważasz że i tym razem tak będzie.
            Jeśli chcesz poznać moje zdanie to podtrzymam swoją opinię, ja mogę czekać nawet do 2015 byleby gra dostarczyła mi tyle radości i nieprzespanych nocy jak poprzedniczki.

Ad1-Też aluzji nie puszczam, ta uszczypliwość miała na celu uświadomienie Ci że czytasz i rozumujesz niceo "selektywnie".
            Mówiłem że nie porównuje post wcześniej jednak w dobitny sposób musiałem to powtórzyć.

Ad2-I chwała im za to jeśli potrafią się sprężyć i stworzyć godnego konkurenta dla GT to brawa. Jednak już niebawem okaże się kto lepiej wykorzystał okres produkcji.

Ad3-
            -Tak PS3 też się psują.
            -FM to nie zło ale i tak GT rlz. FUCK YEA!
            -Podobno odsetek psujących się iksów jest większy. (mam na myśli starsze modele konsoli) Gdzie występowały "diody śmierci".Co jest rzadkością w nowych "pudełeczkach".

Komentarz

Powiem tak - jak GT5 okaże się rzeczywiście tak miodne, jak wszyscy trąbią - to będę się cieszył. Na chwilę obecną mam X360, którego swoją drogą gdyby była okazja to bym sprzedał - brak czasu, zresztą PC oprócz Forzy ma wszystko - i EWENTUALNIE kupił PS3.

Wiecie dlaczego?

GT5 zawierać będzie też auta "dla zwykłych śmiertelników", pokroju Volvo 240, Fiata Punto czy japońskich kompaktów i kei-car'ów. Tego Forza 3 nie ma...

Z drugiej strony, jeżeli chodzi o samą Społeczność graczy, to F3 nie ma sobie równych. Dzisiaj spędziłem przeszło dwie godziny siedząc na Aukcjach i szukając wozu dla siebie, a następnie wynajdywaniu stworzonych przez innych Playerów motywów graficznych i naklejek do wykorzystania na aucie. Czy GT5 da i takie możliwości?

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                -Podobno odsetek psujących się iksów jest większy. (mam na myśli starsze modele konsoli) Gdzie występowały "diody śmierci".Co jest rzadkością w nowych "pudełeczkach".
                Starsze modele - owszem, teraz awaryjność nie odbiega od PS3. W fatach na przykład już siadają lasery i coś tam jeszcze, więc mniej więcej na równo wychodzi .

Myślę, że dyskusja jest zakończona. Nie będe miał nic przeciwko długości developingu GT5 - jeśli sama gra wynagrodzi czekanie, to ok. I tak mam jeszcze GT4 do skończenia, a GT3 pewnie oleję.
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

Dla tego,że tu cicho na razie.To ja takie pytanko małe.To jest oficjalna strona GT http://www.granturismo.com.pl/news.php Bo nasza stronka "trochę" skromna przy tym jest

Komentarz

Konkurencja. Sam się tam udzielałem, ale niestety popularności nie zdobyła :wink:
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

A mój pokój w remoncie i siedzę u ojca na Althonie 2000+ i 1giga ramu

Komentarz

Zamieszczone przez cichy45
                        A mój pokój w remoncie i siedzę u ojca na Althonie 2000+ i 1giga ramu
                        No i? Siedziało się na gorszych .
                        1+1=10

Komentarz

Pamiętam jeszcze jak kompy miały 32mb ramy i dobre były xD A ten dodatkowy przycisk [turbo] na obudowie.

Komentarz

Ja pamietam jak komputery mialy 1MB ram wspoldzielnej

Komentarz

Ja tam zaczynałem od 64ram i celerona 500MHz Pamiętam jak GTA 3 orginał kupiłem i żeby gra mi szybciej chodziła to grałem z widokiem z góry Pamiętam też jak w Vrally-2 Expert Edition sie cieło oj.... cudowne czasy

Komentarz

A ja pamiętam jak to jeszcze prądu nie było I na polowania się chodziło

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X