Re: Czateria
Zdaję sobie z tego sprawę - ale nie dzieje się to dlatego, że telefon ma słabe parametry (wręcz przeciwnie), lecz Samsung skopał sterowniki OpenGL (3D). Jako że Galaxy Spica (z racji swojego rozpowszechnienia na rynku) ma sporo fanów, to pisze się do niej całe mnóstwo fanowskich usprawnień - rusek leshak przystosowuje pod nią Androida 2.2 i technologię MultiTouch (już działa), a nasz rodak (zapomniałem pseudonimu - pisałem to gdzieś w tym temacie) nowe, ulepszone sterowniki 3D (mocno ulepszone, uwalniające prawdziwy potencjał tego telefonu. Zdaje sobie sprawę, że Samsung czy LG to nie Sony Ericsson (którego do niedawna byłem wyznawcą, od II gimnazjum miałem w kolejności K300i - K550i - C702 - ale obecnie nic ciekawego dla mnie (Android, WiFi, GPS) nie ma) czy Nokia (która rzeczywiście daje ciała ostatnimi czasy, wzrosła awaryjność, nie idą już w awangardzie postępu technologicznego - ale z artykułu w "Polityce" wynika, że ich nowy Symbian może to zmienić), ALE - jestem niezbyt majętnym uczniem LO. Nie stać mnie na wymyślne, markowe cudeńka pokroju HTC Desire (marzy mi się), Sony Ericssona XPERIA'i X10 czy high-end'owej Nokii, dlatego muszę tym razem wybierać pośród LG'ków i Samsung'ów. Takie i5700, które najpewniej będę miał, to nie jest zły telefon. "Bebechy" ma ze znacznie lepszych modeli (procesor, grafika, multitouch, podstawa pod Androida 2.2.), hamowany jest tylko przez bardzo lipny soft (taka polityka marki, co zrobić - gdyby wykorzystywał wszystko, co może, nikt nie kupił by lepszych modeli). Ale - soft można wymieniać. Co też i ja zrobię
U operatora. Plus najpewniej (od lat mam), ale jak mnie jeszcze raz wkurzą (dają ciała ostatnimi czasy) i będą coś kręcić, że nie są w stanie stałemu (5 lat ponad, 4 wymiana to będzie chyba) klientowi w abonamencie za 40zł zapewnić w sensownej cenie chociaż tej Spicy, to przechodzę do Ery lub Play (zwłaszcza Play, świetnie ich oferta wygląda, widać, że zależy na klientach).
Zamieszczone przez janki96

Zamieszczone przez janki96
Komentarz