Komp mi zaczyna szwankować jeden i drugi ,z czego pierwszy już poszedł na odstrzał po 8 latach pracy.
W drugim mi 512MB DDR RAM zdechło i musiałem z tamtego pierwszego wziąść 256MB RAM DDR+128MB DDR co dało mi 384MB RAM, nic nie mogę kompletnie robić ,nawet wchodzenie na bylejaką stronę sprawia już trudność komputerowi, w Menedżerze zadań wskakuje mi "Użycie procesora" 100% na nasza-klasa.pl i innych grubych stronach [tutaj też było i nawet nie wiedział czy tego posta dopiszę do końca], gdzie po 5 sek. samoistnie się wyłącza i uruchamia ponownie.
Coś jest nie halo i to ostro! Nie wiem co dalej będzie ,może i nawet bez kompa będę i nie wiem kiedy komputer osiągnie swój stan umiarkowany ,a nie tak jak teraz na granicy przepaści, cały czas muszę patrzeć czy mi nie skoczy do 100%
Najciekawsze jest to ,że jak uruchamiam ponownie komputer ,to przed oknem logowania sprawdza spójność katalogów XP, czyli CHKDSK i tam bada indeksy itp, itd, nic nie jest uszkodzone, przechodzi dalej do logowania też bez przeszkód ,dopiero gdy odpalę Internet Explorer'a i wejdę na stronkę muszę patrzeć czy mi nie skoczy do 100% ,bo wtedy minie 5sek. i res!
Wyłączałem nawet takie procesory jak:
- wuauclt.exe [6000K - 18000K]
- explorer.exe [18000K max]
- svchost.exe [skakał nawet do 25000K]
Ogólnie jeżeli chodzi o pamięć zadeklarowania to wynosi 116M/1114M więc nie ma zbyt małej pamięci wirtualnej ,nie dochodzi do pewnego stopnia przeciążenia.
Wg mnie jest to:
- uszkodzony dysk twardy ze str. elektronicznej
- zasilacz
- błędnie zainstalowany system XP
- uszkodzona płyta główna
- lub coÅ› innego, nie wiem co
P.S - Pisząc tego posta skakało mi 7-22% ,najwięcej 55%, a podczas logowania i ładowania elem. forum do 90%! więc nawet wejście na jakiekolwiek forum jest ryzykiem.
No dobra."Up'nołem" foty z tego zlotu militarnego :wink: Foty są wrzucone do jednego pliku i spakowane "Rar'em".Plik ma 772,91 MB i uploadował się 13h Ale jest
Tematyka fotek:
1.Pierwsza fotka to zdjęcie pomnika na rosyjskim cmentarzu.
2.Przejazd pojazdów w kolumnie na miejsce zlotu.
3.Zdjęcia z miejscowego prywatnego muzeum.
4.Fotki już z miejsca zlotu.
5.Przedostatnia fotka pokazuje zdolność polaków
6.Ostatnia fota pokazuje oryginalny niemiecki dekiel kanalizacyjny z miasta Prenzlau.
PS:Na nie których fotkach jest mój młodszy brat w mundurze i hełmofonie lub hełmie (no i kałach/pepesza) :mrgreen:
Tak,to chcieli foty a teraz dupa Chyba co nie których przestraszyłem rozmiarem tego pliku
Spakuj 7zipem, sprawdz inne metody kompresji. Mozesz tez np przecedzic te zdjecia, zapisac je w jpg'ach. Po skompresowaniu podzielic na party, by mozna bylo wygodniej sciagnac.
svchost.exe to nie syf. Jest odpowiedzialny za uruchomianie różnych funkcji/programów. Ale prawdą jest że jeśli zużywa wiele pamięci, dobrze jest zrobić format systemu.
Przedmuchaj prężonym powietrzem kompa(nie odkurzaj, chyba, że chcesz mu kiedyś papa powiedzieć...)
Strzelałbym w zasilacz... albo zasyfiony system... Sprawdź zasilacz od kumpla jakiś...
Ja bym jednak stawiał na zapchany kurzem radiator. Przegrzewa się i resetuje aby się nie spalić. Zasilacz na 2 miejscu Możliwe, że wiatraczek się nie kręci bo się zatarł
Jest odpowiedzialny za uruchomianie różnych funkcji/programów. Ale prawdą jest że jeśli zużywa wiele pamięci, dobrze jest zrobić format systemu.
Tak jak kolega wyżej.Sprężonym powietrzem całego od środka potraktować,bo syfu zawsze jest pełno.Chyba że masz sterylny pokój Ja sprężonym powietrzem czyszczę wszelką elektronikę w chacie tak profilaktycznie No i jak ci nie którzy radzą,resecik jak można i po sprawie.Bynajmniej byś wiedział,że od strony systemu jest dobrze.
Komentarz