Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Powiem po prostu tak: kierowca zabił 17 osób i siebie samego. Inaczej tego nazwać nie można. Trzeba być kompletnym idiotą, by wyprzedzać, gdy nie widać, co jest 50 metrów dalej. Już rozumiem, gdyby to była jakaś szybka fura. Fru i jedziemy dalej. Ale taki Volkswagen, jakim jechali, potrzebuje trochę dystansu, by nabrać odpowiedniej prędkości i nie będzie też pędził jak błyskawica, więc manewr będzie trwał dłużej. Kierowca ciężarówki powiedział, że nagle z mgły wyłonił się jadący z dużą prędkością Volkswagen.

Zdjęcia z miejsca wypadku wyglądają po prostu strasznie. Bus wbity w ciężarówkę, a obok sterta ciał w workach. Smutny i straszny widok.

Komentarz

Wyobraźni nabrałem po obserwacji moich 2znajomków. Obaj po zdaniu prawka kupili sobie samochody. Jeden kupił 100konną Meganke drugi ponad 400konne M5. Ten pierwszy uważał się za mistrza kierownicy zapierdzielając dosłownie gdzie się da, drugi pokornie uczył się samochodu nie ryzyukjąc nadmiernie i ćwicząc opanowanie poślizgów. Meganka po miesiącu rozbita na drzewie, a M5 przejechało ze znajomkiem ponad 60tyś km. Wniosek jest prosty i niektórym znany tym szybciej zemrzemy im ostrzej zapierdzielamy.

Komentarz

Ogólnie, jak tak popatrzeć, to wersja bagażowa - czyli 3-osobowa. Tutaj osób jechało...18.

Ile takich przepełnionych busów codziennie jeździ po polskich drogach...

Komentarz

Podobno ten VW był 6 osobowy. Gdy w tym roku wracałem z mamą samochodem z Lublina jechaliśmy dobrą, szeroką drogą, były pobocza ogólnie rewelacja jak na polskie standarty. No i jechaliśmy tak może 100 km/h poza miastem i wyprzedził nas jakiś Sprinter, bus. Przewoźił duuuużo ludzi. Ale do rzeczy - gdy nas wyprzedził "poleciał" dalej i na 3 - ego zabrał się za 2 tiry, które się wyprzedzały. Co najlepsze - około 30 sekund poźniej poleciała za nim Vectra z sygnałem. Zatrzymali go. Zmierzam do tego, że osoba kierująca pojazdem jest odpowiedzialna za pozostałe 20, albo więcej osób które wiezie.

Komentarz

Mam pytanko. Co się dzieje z przesyłką za pobraniem jeśli kurier (DHL, Shenker, DPD)nikogo nie zastanie w domu?

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
              Mam pytanko. Co się dzieje z przesyłką za pobraniem jeśli kurier (DHL, Shenker, DPD)nikogo nie zastanie w domu?
              Będą dzwonić do Ciebie, jeżeli jest podany numer telefonu, jeśli nie to zostawią kartkę (awizo), że przesyłka jest do odebrania lub może następnego dnia mogą przywieźć.

Komentarz

Zróbmy zakłady jaki następny temat założy Kuban.
                1+1=10

Komentarz

kyjgel - Tak jak pisze frutek. Albo będziesz mógł odebrać swoją przesyłkę po prostu w najbliższej bazie/punkcie tego DHL/Shenkera itp.

Komentarz

Zamieszczone przez ignac8
                    Zróbmy zakłady jaki następny temat założy Kuban.
                    Tylko Chuck Norris wie jaki temat założy KUBAN

Komentarz

Może KUBAN założy "Mario World - Gdzie jesteście?"
                      To co Terminator "Tylko Chuck Norris wie..."

Komentarz

Niepotrzebnie siÄ™ przejmujecie...

Komentarz

Aha, czyli zalewanie strony przez, co jak co, niepotrzebne i niezbyt "ambitne" tematy jest w porządku i powinniśmy się nimi nie przejmować? Zróbmy tak, a za miesiąc cała strona w "Na luzie" będzie tonąć w tematach, których autorem jest KUBAN.

Komentarz

Miałem dzisiaj interesującą (jak dla mnie) przygode.
                            Jechałem autem, no i jak zwykle byłem zmuszony do częstego wyprzedzania (droga jest kręta z wieloma wzniesieniami, że jak się znajdzie tir jadący 40km/h to momentalnie tworzy się za nim sznurek), a że średnio znalesć prostą z linią przerywaną żeby wyprzedzić jest jak jest. Po paru takich manewrach, w lusterku ktoś mruga mi światłami i ma włączony prawy kierunkowskaz (skoda roomster, wiec wykluczyłem cywilnych którzy poza tym tutaj jeżdżą vectrą). O co chodzi se myśle?
                            Koleś cały czas jedzie i pokazuje mi żebym zjechał.
                            Pomyślałem, że może cos mi się z tyłu z autem stało, albo coś, więc zjechałem (ogólnie nie mam zaufania do nieznajomych, ale droga ruchliwa, początek miasta, myśle nie mam czego się bać).
                            Patrze, a w środku gość zakłąda białą czapke i wysiada.
                            Policjant
                            Podszedł, przedstawił się, poprosił o dokumenty i powiedział że wyprzedzałem na podwójnej ciągłej i na zakazie, gadka szmatka, że ja student itp. i ostatecznie postraszył, że jak się znowu spotkamy to dostane mandat i dał spokój.
                            Nie jeżdże dużo i prawde mówiąc była to moja pierwsza przygoda z policjantem na drodze i w ogóle.

Potem się zacząłęm tak zastanawiać.

Czy policjant który jedzie np. do pracy swoim cywilnym samochodem (bo tak to wyglądało) może mnie tak zatrzymać?
                            Czy w ogóle dobrze się zachowałem?
                            Czy miał kktoś z Was podobną sytuacje, bo sam nie wiem już co ot ym mam myśleć.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                              Aha, czyli zalewanie strony przez, co jak co, niepotrzebne i niezbyt "ambitne" tematy jest w porządku i powinniśmy się nimi nie przejmować? Zróbmy tak, a za miesiąc cała strona w "Na luzie" będzie tonąć w tematach, których autorem jest KUBAN.
                              Lukas ma racje a czym się przejmować?
                              Od czego są moderatorzy? Jak prośby nie pomagają to warn i do skutku.

PP-Jea ja miałem. Gadka na studenta czasem pomaga

Komentarz

PP w tej chwili śmigają czym się da. U nas jest Vectra,Bravo,Vitara i E46 Touring więc nie ma reguły nawet dla niepoznaki mają blachy spoza województwa coniektóre. Kiedyś w powiecie Legionowskim zatrzymał mnie biały Lanos i też myślałem że gościu prywatnym jechał ale nie okazało się że to ich nieoznakowany. Już skończyły się czasy jednych radiowozów a niedługo będą śmigać jeszcze Alfami 159 Turbo więc całkiem się zakręcić można.

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X