Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Zamieszczone przez thooorn
    Czy wartosc obrotow silnika X jest wprost proporcjonalna do jego zuzycia paliwa? Inaczej mowiac, czy zawsze im wyzsze obroty, tym wyzsze spalanie?
    Tak.

Komentarz

Wiec teoretycznie powinno sie tworzyc male silniczki bardzo niskoobrotowe turbodoladowane z bardzo wysoka kompresja

Komentarz

Honda.

Komentarz

Wiec teoretycznie powinno sie tworzyc male silniczki bardzo niskoobrotowe turbodoladowane z bardzo wysoka kompresja
          Zamieszczone przez Dreadlock89
          Honda.
          Nie, Scania.

Komentarz

Ale Dred odpowiedział na pytanie Pietrasa.

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
              Ale Dred odpowiedział na pytanie Pietrasa.
              tak to jest jak ludziska nie cytujÄ…...Mea culpa.

Komentarz

Bo ja na profilu technik pojazdów samochodowych jestem to pewnie na serwis czyli wymiana oleju, filtrów i jakieś naprawy jakie będą konieczne.

Chyba siÄ™ na Honde zdecyduje
                GT jest bogiem
                Escudo nałogiem
                Tunning zabawÄ… a
                S Licence PODSTAWÄ„ !

Komentarz

Czy wartosc obrotow silnika X jest wprost proporcjonalna do jego zuzycia paliwa? Inaczej mowiac, czy zawsze im wyzsze obroty, tym wyzsze spalanie?

Nie do końca. Silnik przy rozruchu i na jałowym biegu spala więcej niż przy obrotach pomiędzy max momentem a max mocą.
                  Ofc, mówimy o samym silniku, a nie aucie w ruchu, bo wtedy dodzodzą rożne siły itp co ma też wpływ.

Na tym rysunku masz pokazane.

http://img183.i
                  [quote:37hxp3hd]
                  [/quote:37hxp3hd]mageshack.us/img183/6562/121dq.jpg

Spalanie jest oznaczone ge,
                  Mo - moment
                  Ne - moc

No robi siÄ™ takie robi. np Fiat, VW.

Bo ja na profilu technik pojazdów samochodowych jestem to pewnie na serwis czyli wymiana oleju, filtrów i jakieś naprawy jakie będą konieczne.
                  W Poznaniu chodzisz do szkoły? Może ta sama co ja

Panowie jest problem - muszę wybrać salon w którym będe miał praktyki - i tu sie rodzi pytanie a mianowicie Toyota czy Honda?
                  Jeden pies, w serwisach gówno się nauczysz. Wiec wbieraj tam gdzie masz bliżej.

Komentarz

Nauczy się zamiatać i wynosić śmieci. Na tym przecież polegają praktyki zawodowe
                    narancs alternativa

Komentarz

Zależy jaki zawód

Komentarz

Jako mechanik/technik pojazdów samochodowych w serwisach dużo się nie nauczysz. 90% pracy jaką będziesz wykonywać to wymiana tarcz oraz klocków hamulcowych, filtrów i oleju. Chyba że się trafi się jakiś swap to wtedy może coś nowego się dowiesz. Ale na takie grubsze roboty trudno trafić bo raz że są rzadko, dwa że praktyki w technikum są raz w tygodniu.

Komentarz

Raz w tygodniu i, w zależności od zawodu, dwa lub więcej tygodni na wiosnę. Nie wiem jak w mechaniku, ale u nas na przełomie kwietnia i maja będziemy mieli dwa tygodnie praktyk.

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                            Tak.
                            JesteÅ› pewien?
                            Wszystko zalezy od tego jak ktoÅ› wykorzystuje obroty silnika.
                            Gosć który wbija pedał w podłoge przy 2tyś na 5 biegu, będzie miał większe spalanie niż ten który tylko lekko wciśnie przy 5tyś na 3 biegu.
                            No robi siÄ™ takie robi. np Fiat, VW
                            Z tego co wiem to tsi w vw ma moc maks przy 5,5tyÅ›, a to wtedy nie jest niskoobrotowy silnik.
                            Poza tym zastawia mnie od kiedy przy turbo jest pożąda wysoka kompresja?

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                              Zamieszczone przez kyjgel
                              Tak.
                              JesteÅ› pewien?
                              Wszystko zalezy od tego jak ktoÅ› wykorzystuje obroty silnika.
                              Gosć który wbija pedał w podłoge przy 2tyś na 5 biegu, będzie miał większe spalanie niż ten który tylko lekko wciśnie przy 5tyś na 3 biegu.

Ekonomiczna jazda polega nie na głaskaniu pedału gazu, tylko zmianę przełożeń przy odpowiednich obrotach.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                                Raz w tygodniu i, w zależności od zawodu, dwa lub więcej tygodni na wiosnę. Nie wiem jak w mechaniku, ale u nas na przełomie kwietnia i maja będziemy mieli dwa tygodnie praktyk.
                                Ja mam praktyki od początku września. Mamy obok szkoły tzw. centrum kształcenia praktycznego i mimo że jestem na profilu technik pojazdów samochodowych strugamy jakieś kołki na tokarce....
                                narancs alternativa

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X