Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Zamieszczone przez Biesiadnik
    Osobiście dał bym im zamiast kamieni, granaty, sprawa załatwiła by się sama i to o wiele szybciej..

A co powiecie na taki mały rozpierdol w Polsce ?
    Może by się w końcu przestraszyli Ci nasi kochani politycy..
    No i co to da? Mentalności polaka nie zmienisz. Za komuny też zrobili rozpierdol, system upadł, wywrotowcy doszli do władzy i poza tą teoretyczną wolnością nadal jest syf, tylko mordy się co wybory zmieniają.
    narancs alternativa

Komentarz

Każdy z nas jest codziennie bezkarnie okradany przez państwo, albo raczej ludzi, którzy nim rządzą..

Nie chodzi mi o to, każdy ma prawo godnie żyć itp. Ale wzajemna nienawiść w kraju do niczego dobrego nie doprowadzi.. Ludzie, który walczą o zmianę władzy aktualnie będą żyli dużo gorzej niż wcześniej, tak jak piszesz, wiąże się to z wieloma sprawami, jednak już ich prawnuki, może odczują różnicę.

Obawiam się tylko, że jak tak dalej pójdzie, to większość takich krajów zacznie rewoltę, co na dobre nam wszystkim nie wyjdzie..

Ps: Szymoniec, zgadzam się z Tobą w 100%. Ale patrząc na to z drugiej strony, brak sprzeciwu oznacza akceptację i jak tak dalej pójdzie, to będą z nami robili co im się spodoba..
      Wzrosty cen a wynagrodzenia takie jakie były, a to dopiero początek..
      Nie wyobrażam sobie życia w Polsce w momencie kiedy walutą będzie Euro..

Komentarz

No tak. PO straszy PiS'em który stał się popkulturowym symbolem zła. Ale PeOwców i tak do upadłego będą bronili "młodzi wykształceni, z wielkich miast." Dobry PR robi politykę. Co z tego że za PIS'u CBA robiła łapanki, Ziobro był naczelnym szeryfem IV RP i ogólnie szerzył się nacjonalizm. Mam to w dupie, ważne jak polityka dotyka mnie i moje środowisko. Podatki były mniejsze, bezrobocie tak samo, podwyżki były rzadsze lub ich nie było. No ale PO skutecznie wytykała każde potknięcie, wmawiali że Kaczory są śmieszni i się nie nadają. Jarek natomiast zachowywał się jak małe dziecko i tupał nóżkami. Ale Wybiórcza, TVN (Tusk Vision Network) i Radio Zet były po stronie PO i to im zawdzięczamy w głównej mierze to że ludzie dają się ruchać bez mydła.
        BTW. Słyszeliście że ekipę TVN24 wywalili na zbity ryj z kliniki, tej w której znajduje się Kubica. Za fałszywe informacje dotyczące jego stanu zdrowia.

Komentarz

Zamieszczone przez szymoniec
          Osobiście dał bym im zamiast kamieni, granaty, sprawa załatwiła by się sama i to o wiele szybciej..

A co powiecie na taki mały rozpierdol w Polsce ?
          Może by się w końcu przestraszyli Ci nasi kochani politycy..
          No i co to da? Mentalności polaka nie zmienisz. Za komuny też zrobili rozpierdol, system upadł, wywrotowcy doszli do władzy i poza tą teoretyczną wolnością nadal jest syf, tylko mordy się co wybory zmieniają.
          Zgadzam się. Każda rewolucja prowadzi do tego samego, nieważne jakie utopijne hasła głosi. Na czele rewolucjonistów zawsze stanie jakaś grupka (lub jeden, co się rzadko zdarza), dorwą się do władzy i palma im odbija. Jadą na echu rewolucji dopóki mogą, a potem lądują w tym samym zachłannym, politycznym, egoistycznym bagnie, co ich poprzednicy. Tak było, jest i będzie. Wystarczy spojrzeć wstecz.

Zamieszczone przez kyjgel
          Mam to w dupie, ważne jak polityka dotyka mnie i moje środowisko. Podatki były mniejsze, bezrobocie tak samo, podwyżki były rzadsze lub ich nie było. No ale PO skutecznie wytykała każde potknięcie, wmawiali że Kaczory są śmieszni i się nie nadają. Jarek natomiast zachowywał się jak małe dziecko i tupał nóżkami.
          Zauważ, że podwyżki to nie wina rządu, a krachu finansowego, który dotknął praktycznie cały świat. PiS akurat trafił na moment przed burzą, gdzie świat był rzeką miodem i mlekiem płynącą. Banki sypały z rękawa pożyczkami. Kredyt można było dostać za frajer. Wszystko było zaj*biście i... jeb. Resztę znacie. Potem dochodzi PO do władzy i musi to wszystko sprzątać, ratować gospodarkę ostrymi reformami, które oczywiście zawistne PiS wytyka na każdym kroku. Bo przecież gdyby PiS był na stołku, kryzysu by nie było Do tego ta Smoleńska i PiS wręcz jest wniebowzięty, bo może codziennie krytykować rząd za cokolwiek. Bo przecież gdyby PiS był przy władzy, do katastrofy by nie doszło Polska i tak w miarę obronną ręką wyszła z kryzysu dzięki właśnie tym ostrym reformom. Ale Polak i tak zawsze będzie widzieć tylko swoją kieszeń, swoje podwórko, swoją dupę...

PiS to cholerni nacjonaliści, którzy nikomu nie wierzą i chcą zawojować cały Świat szabelką. Rosję straszyli. Ułańska fantazja Gdyby PiS nadal był przy władzy i rzucał się tak do Wielkiego Brata, ten w końcu by nas w dupę kopnął, zakręcił kurek i do widzenia. Dobrze, że tylko jeden Kaczyński został, szkoda tylko, że ta gorsza szczekaczka. Żałosny kretyn...

A czego przyczyną jest zamieszanie na Bliskim Wschodzie? Kryzysu i polityki europejskiej. Europa wpompowała biliardy $$ w swoją gospodarkę. Gdyby nie to, mielibyśmy podobną historię, co w Tunezji, Egipcie czy innych krajach, które wręcz żyły z pieniędzy Europy (turystyka). Europa zacisnęła pasa, tam ludzie stracili miliardy. Oczywiście, inną przyczyną jest wieloletnie niezadowolenie z dyktatorskich rządów, ale dopóki pieniądze płynęły, było w miarę znośnie, bo każdy Habib i Ahmed mógł założyć biuro i oprowadzać turystów. Powiecie, że oni mają ropę. Tak, wielcy Szejkowie, którzy mają głęboko w dupie społeczeństwo.

Tak, zbyt uogólniam...

Proponuję na początek zajrzeć do sąsiadów, innych państw na świecie, nie tylko Europa i zobaczyć czy te nasze GIGANTYCZNE podwyżki są warte tej krytyki. Budżet państwa to nie dziura bez dna. Pieniądze się w nim nie rodzą. Trzeba skądś je brać, a gdy się pożyczyło, trzeba oddać.

pozdrawiam, przyszły ekonomista :mrgreen:

Komentarz

Ok, więc to Ci się przyda:
            http://nczas.home.pl/wazne/podatkowa-gr ... sumowanie/

Miłego czytania :wink:

Komentarz

PiS"u nigdy nie lubiłem, a PO też zawiodło moje oczekiwania, więc wypowiadać się na ich temat nie będę..

Kryzys gospodarczy ?
              Świetna wymówka na obcinanie pensji i odmawianie podwyżek..
              Niestety, ale taka jest prawda. Jakoś nie widzę żeby w sklepach był mniejszy ruch, czy zapotrzebowanie na jakiś towar czy usługę mniejsze. Wszystko jest dokładnie w tym samym miejscu co rok wcześniej, tylko statystykami nas wielce straszą i podnoszą ceny.
              Skoro państwo ma tak wielką dziurę budżetową, to czemu pozwala sobie na kupowanie zajebiście drogich limuzyn dla polityków ? Osobiście uważam, że BMW 760iL spokojnie wystarczy na te 6 lat, nie trzeba co 2 lata zmieniać na nowszy model. Ale niestety nasi kochani politycy przyzwyczaili się do tego, że naszym kosztem, żyją sobie na najwyższym poziomie.

Zamieszczone przez thooorn
              , Budżet państwa to nie dziura bez dna. Pieniądze się w nim nie rodzą.
              Chyba raczej "worek" bez dna ? :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                Ok, więc to Ci się przyda:
                http://nczas.home.pl/wazne/podatkowa-gr ... sumowanie/

Miłego czytania :wink:
                Ale... po co mi to, skoro ja to wiem? Przecież nawet o tym napisałem. Nie odniosłeś się w żaden sposób do tego, co napisałem. Jak widzisz, większość tych podatków nawet nie sięga progów unijnych, które są wymagane od nas jako członków.

PiS"u nigdy nie lubiłem, a PO też zawiodło moje oczekiwania, więc wypowiadać się na ich temat nie będę..

1) Kryzys gospodarczy ?
                Świetna wymówka na obcinanie pensji i odmawianie podwyżek..
                Niestety, ale taka jest prawda. Jakoś nie widzę żeby w sklepach był mniejszy ruch, czy zapotrzebowanie na jakiś towar czy usługę mniejsze. Wszystko jest dokładnie w tym samym miejscu co rok wcześniej, tylko statystykami nas wielce straszą i podnoszą ceny.

2) Skoro państwo ma tak wielką dziurę budżetową, to czemu pozwala sobie na kupowanie zajebiście drogich limuzyn dla polityków ? Osobiście uważam, że BMW 760iL spokojnie wystarczy na te 6 lat, nie trzeba co 2 lata zmieniać na nowszy model. Ale niestety nasi kochani politycy przyzwyczaili się do tego, że naszym kosztem, żyją sobie na najwyższym poziomie.

, Budżet państwa to nie dziura bez dna. Pieniądze się w nim nie rodzą.
                Chyba raczej "worek" bez dna ? :wink:
                !) Ciekawe jak długo państwo by pociągnęło, gdyby taki każdy Kowalski żądał podwyżek, premii i bonusów. Pewnie, że można. A za 10lat obudziłbyś się z ręką w nocniku, albo na ulicy nowej "Grecji", która pompowała pieniądze w budżety dla niezadowolonych, leniwych nierobów. 13tki, 14tki, 15tki... a potem gospodarka państwa na skraju bankructwa i "ratuj mnie Europo, bo toniemy".

Podstawowe dobra, które musisz zaspokajać, tak czy siak kupisz, co nie oznacza, że możesz pozwolić sobie na wszystko to, co mogłeś przed kryzysem. Może nie widzisz tego jako jednostka. Rynku nie bada się jednostkowo. Trzeba przede wszystkim patrzeć na główne czynniki, które decydują o stanie gospodarki danego kraju, regionu, a nie to, jak zmieniła się sprzedaż pasty do zębów...

2) Nieodpowiedzialność polityków to już druga sprawa. Najlepszym rozwiązaniem i przede wszystkim najbardziej ekonomicznym dla budżetu państwa byłoby wprowadzenie budżetu zadaniowego - chcesz coś zrobić? Pokaż DOKŁADNIE ile cię to będzie kosztowało. Co prawda, w Polsce ten system istnieje, ale na bardzo niewielką skalę. Grube ryby, monstrualne resorty, koncerny, cały sektor publiczny przetracają niewyobrażalne ilości pieniędzy, przy których nasza straszna dziura budżetowa to jakaś skarbonka dziecka w przedszkolu. Dajcie mi 10mld, bo tyle potrzebuję. A na co? A po co? A dlaczego?

Pewnie, większość tych pieniędzy jest wydawana na rzeczywiste inwestycje, ale co się dzieje z tym ułamkiem? Znika w czarnej dziurze biurokracji, kolesiostwa...

I kto z nich zgodzi się na budżet zadaniowy? Nikt. Bronią się przed nim rękami i nogami od paru już lat. Rżną z nas ile się tylko da. Tak jest wygodniej dla każdego.

Komentarz

!) Ciekawe jak długo państwo by pociągnęło, gdyby taki każdy Kowalski żądał podwyżek, premii i bonusów. Pewnie, że można. A za 10lat obudziłbyś się z ręką w nocniku, albo na ulicy nowej "Grecji", która pompowała pieniądze w budżety dla niezadowolonych, leniwych nierobów. 13tki, 14tki, 15tki... a potem gospodarka państwa na skraju bankructwa i "ratuj mnie Europo, bo toniemy".
                  Nie mówię tutaj o bezpodstawnym dawaniu podwyżek i czego jeszcze dusza zapragnie, ale w momencie kiedy wyrabia się 180% normy założonej na dany rok, a później odmawia podwyżki z powodu "kryzysu", to już coś jest chyba nie halo ?

Podstawowe dobra, które musisz zaspokajać, tak czy siak kupisz, co nie oznacza, że możesz pozwolić sobie na wszystko to, co mogłeś przed kryzysem. Może nie widzisz tego jako jednostka. Rynku nie bada się jednostkowo. Trzeba przede wszystkim patrzeć na główne czynniki, które decydują o stanie gospodarki danego kraju, regionu, a nie to, jak zmieniła się sprzedaż pasty do zębów...
                  Nie mówię tutaj o sprzedaży pasty do zębów, mam wielu znajomych w górnictwie i hutnictwie, którzy mówią że sprzedaż nie zmalała nawet o 1%, a nawet wzrosła.. Na śląsku kryzysu ni hu hu nie widać, nie wiem jak to się ma w innych regionach państwa, dla tego nie chcę się wypowiadać.

Tak nas czytając, mam wrażenie że powinniśmy zacząć startować w wyborach.. :mrgreen:

Komentarz

Tak nas czytając, mam wrażenie że powinniśmy zacząć startować w wyborach.. :mrgreen:

Komentarz

PO miało ciąć urzędasom etaty, ale za to zatrudnili w tym roku 20tys i jest kolejnych 20tys które czekają na nowych, druga podwyżka (500zł) przegłosowana na tych nierobów w sejmie za tej kadencji. Więc daj spokój z tą hipokryzją Peowców.

Komentarz

100 000 wyświetleń filmów :mrgreen:

http://www.youtube.com/user/maniak30000

Komentarz

100 000 wyświetleń filmów :mrgreen:

http://www.youtube.com/user/maniak30000
                          Ile to trwało ? :wink:
                          Tak z ciekawości pytam

Komentarz

Konto mam od 25.07.2008, ale do 27.04.2010 praktycznie go nie używałem. Tylko parę filmów. W tym okresie troche ponad 3000 wyświetleń.

Od 27.04.2010 do dziś wrzuciłem sporo filmów. W sumie jest ich teraz 120. W mniej niż rok nabiłem do 100 000 wyświetleń.

A tak to przedstawia się na wykresie. Ostatnio 300-500 wyświetleń dziennie. W halloween jakiś bug był i wyskoczyło ponad 2000.

Komentarz

Bo jakbyś nie wiedział od ostatniego roku ,zaczęło się na kanałach YouTube pojawiać coraz więcej subskrypcji i zaproszeń jako przyjaciele, czy też liczba wyświetleń właśnie ,podam przykład.

3 lata temu żeby mieć te 100 widzów w miesiąc musiałeś mieć tak ze 10 filmów nie za długich i jakościowo średnie-słabe.
                              Od roku się to zmieniło i teraz np. potrzeba z 6 filmów ,żeby mieć te 100 w tydzień! a w miesiąc może i nawet 300.
                              YouTube się rozwija cały czas i ulega modernizacji , pół roku temu patrzałem na swój pierwszy film z GT1 Nissanem Primerą na Grand Valley ze słabą płynnością filmu i miała co dziwne 15 tys., dziś spojrzałem na swój film ponownie i jest blisko 17 tys. [16968 views] ,czyli w przeciągu 6 miesięcy przybyło mi na ten film 2 tys. mimo to ,że nie jest dobry [dziennie wychodzi ok. 10-15 os.], ale za to inny film ,który patrzałem jest już lepszy z tej samej gry ,rok temu miał 18 tys. ,a teraz 23 tys. i jest najlepszy bo ma 115 komentarzy ,z czego 32 w górę ,a 7 w dół.

Przedtem trzeba było się postarać by mieć te 100 w tydzień niż w miesiąc, a teraz to możesz nawet jakościowo słabego vloga zrobić i możesz mieć w 5 dni 100 widzów.

http://www.youtube.com/watch?v=Ga330MsghuU
                              W tym zaczyna mi ostatnio przybywać viewsów ,a było ze 5 tys.

W sumie Wilk1247:
                              Wyświetlenia kanału:7453
                              Łączna liczba wyświetleń przesłanych filmów:308649
                              Data ostatnich odwiedzin:4 min. temu
                              Widzowie:78
                              Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

http://www.youtube.com/watch?v=YTxINWXNrPA :mrgreen:

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X