Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

To takie szacunki. Liczba jeszcze długo będzie rosła..

Komentarz

Tak naprawdę to tych zaginionych których jeszcze nie odnaleźli możemy już traktować jako zabitych... jasne, cały czas ich szukają ale szanse są marne.

Swoją drogą, był poruszony wątek radioaktywności i Czernobyla. Nie wiem ilu z was zdaje sobie sprawę z faktu, iż w Świerku, niedaleko Warszawy (i mojego miasta też;D) jest reaktor atomowy, który działa od wielu lat. Byłem dwa lata temu na wycieczce szkolnej, ciekawe uczucie patrzeć na reaktor i tą błękitną poświatę promieniowania widzialnego... obłęd.

Swoją drogą, jęczycie o tym Czarnobylu, a mało kto zdaje sobie sprawę z faktu, że w latach 60 kilkukrotnie mieliśmy porównywalną a nawet większą radioaktywność na terenie Polski, niż po jebnięciu reaktora. Z powodu prób atomowych w atmosferze... a radioaktywne chmurki latały sobie nad całą ziemią. Poczytajcie sobie trochę o próbach atomowych, głównie Rosjan na Nowej Ziemi czy Semipałatyńsku.

Komentarz

:mrgreen:

Komentarz

Poczytajcie sobie też o Bombie cara (Tsar Bomb) najsilniejszej bombie atomowej na ziemi!!
          Bomby które spadły na Japonię to są papioki (takie małe czarne petard)

Komentarz

Technologia atomu to już przeżytek. Prawdziwą potęgę stanowi antymateria. Energia wytwarzana przy anihilacji jest nieporównywalnie większa.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
              Technologia atomu to już przeżytek. Prawdziwą potęgę stanowi antymateria. Energia wytwarzana przy anihilacji jest nieporównywalnie większa.
              Dread, ku*wa ja CiÄ™ proszÄ™, pisz po polsku bo nie ogarniam

Komentarz

Kyjgel trudno w kilku słowach. Generalnie chodzi o antymaterię wytwarzaną w lhc (large hadron collider) w Cernie pod Genewą. Jest tak że energia zamienia się w masę a masa w energię. A materia jaką znamy ma swój odpowiednik wspomnianą wyżej antymaterię.
                Kiedy spotka się cząstka tej pierwszej z drugą następuje anihilacja czego produktem jest energia tak niewyobrażalna że reaktory atomowe przy tym to siusiumajtki na nocniczkach.

Trwają pracę i badania. Jednak jeszcze długa droga do opanowania tej technologii. Tymbardziej że założeniem nadrzędnym eksperymentów w akceleratorze jest odnalezienie bozonu higgsa a nie pozyskiwanie antymaterii czy utrzymywanie mikro czarnych dziur które to budzą kontrowersje i protesty mimo że wyparowywują praktycznie natychmiastowo.
                Poczytaj

Komentarz

No i o to chodzi, ja prosty chłop ze wsi więc mi trzeba jak kozie przy wozie tłumaczyć :mrgreen:

Komentarz

Lub jak krowie na rowie

Komentarz

Ja od piątku śledzę stronkę http://www.oczamikierowcy.com/.To jest strona założona przez polaka który wyjechał do stanów i jeździ ciężarówką.Najlepsze jest to,że nadaje transmisję na żywo ze swojej ciężarówki i ma kamery zamontowane z różnych perspektyw.Dlatego można śledzić jego trasę i zwiedzać usa siedząc w domu.Bardzo fajna sprawa.Pod kamerką jest czat który widzi Kamil (kierowca) i można tam pisać z ludźmi którzy też są na czacie,a ten koleś przez mikrofon nawija i odpowiada na pytania.Dodatkowo jest mapka gps która się odświeża co minutę więc można widzieć gdzie jest w danym momencie Na stronkę wchodzą ludzie z różnych części świata,dużo jest polaków z anglii można pogawędzić i sobie oglądać gdzie jedzie nasz bohater.Ogólnie na stronce jest opis tego kolesia jak tam trafił i w ogóle,zdjęcia z przeróżnych części usa i filmiki

Komentarz

W wakacje tego słuchałem. :mrgreen:

Komentarz

Cziki cziki łuuum!

Quattro, popraw opis

Komentarz

kurrr, zauważył... -.- :mrgreen:

Komentarz

100 lat szponek :mrgreen:

Komentarz

Sorry, że nie było mnie tak długo, no ale szkoła... No nic, kto jutro ogląda Benefis Małysza?

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X