Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Najnowsze zakupy

Wybacz, ale nie jestem jedym z tych co napisałeś. Jeźdzę w kurtce motocyklowej, w dobrej klasy kasku oraz rękawicach motocyklowych.
    Yee, right...

Po drugie - przejedz się zablokowanym skuterem po jakiejś trasie, gdzie jeźdzą ciężarówki. 50km/h i każdy, ale to każdy Cię wyprzedza. Najgorsi są kierowcy trucków, bo przecież są więksi i to, że ktoś jedzie 50km/h, a oni 70km/h to jest niedopomyślenia.
    Wyobraź sobie, że nie jesteś jednak sam na drodze. Zasłaniać się TIRami każdy może. Nie od dziś wiadomo, że to szaleni mordercy gonieni kontraktami.

Większość tych 'kosiarek' objedzie niejednego startującego do nich Golfa w gazie z szoferem w koszulce Adidas z czterema paskami i zimnym łokciem. Nie zapomnijmy także o audio - piosenka 'umc umcy' ma duże wziącie u takich osób.
    Tak, przy okazji włączając własny "skuter audio".

Komentarz

• Re: Czateria

Po części muszę się zgodzić z chłopakami od "wibratorków" jedź 45 na godzine pyrkotając wesolutko gdy każdy mija jak może a Ty nawet spokojnie nie możesz zmienić pasa żeby skręcić w lewo bo coś się czai non stop. Po to ściąga się blokady żeby mieć trochę przyspieszenia co pozwala na bezstresowe wykonywanie takich czy innych manewrów. Nie mówie tutaj żeby cisnąć cały czas pełnym rolgazem czy zakładanie jakiś trąbek co napierdzielają po 90dB. Sam miałem Runnerke 80ccm i wiem jak to ułatwia życie podczas przemieszczania się. Jak dla mnie nic przeciwko o ile robi się to w rozważny sposób. Pozatym policja w Polsce przymyka na to oko czego sam raz doświadczyłem mając ponad 100 na liczniku policjant sprawdził dokumenty spytał co dłubane i mnie puścił więc czemu się dziwisz że cały czas ktoś coś grzebie przy nich? Teraz patrząc z perspektywy czasu stwierdzam że to głupota pakować tyle kasy w wibratorek ale jak kogoś stać i nie szkoda mu kasy to czemu nie aby z umiarem.

Komentarz

thooorn, powinieneś trochę przystopować ze swoimi radykalnymi poglądami bo to tylko ubliżanie wielu rozsądnym ludziom. Kto jest kretynem to nawet się na rowerze zabije, a wszelkie modyfikacje skuterów to pasja jak każda inna.

Komentarz

Dread - nie mieszkam w Warszawie, tylko miejscowości pod nią i nie dobiegają żadne połączenia autobusowe tam. Do stacji mam jakieś 4km.

Thooorn chce pokazać jaki to on jest mądry i bez żadnego doświadczenia komentuje skutery. Niestety, nie jest tak jak mówisz, poczytaj i pogadamy. :wink: Dla mnie skutery to hobby i mam prawo je mieć.

Jeździłem przez pewnien czas skuterem, w którym vmax wynosił 75km/h i było dużo łatwiej niż jeździć na blokadach. Vilu - wiem, policja przymyka na to oko i dlatego jest tak dużo skuterów po tuningu.

Zamieszczone przez "thooorn
          Tak, przy okazji włączając własny "skuter audio".
          Kto Ci do kur*y nędzy powiedział, że w moim skuterze jest audio?! Audio może być w Twoim rowerze z komuni.

Jeźdzę w tej kurtce, a to dla bezpieczeństwa, bo niedawno mój kolega miał wypadek na właśnie 'bzyku' i gdyby nie ubrania to pewnie by zginął.

Komentarz

Przy trzystu zerwało go z bzyka?

Wgl to ciekawe czy macie karte motorowerową. Bo o ile się orientuje to bzykami można od 18stki na dowód jeździć.

Btw.gdybym już się decydował to 125. Nigdy tuningowania klopów. Z wyłączeniem zdjęcia blokady bo to uważam za normalne.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
              Przy trzystu zerwało go z bzyka?

Wgl to ciekawe czy macie karte motorowerową. Bo o ile się orientuje to bzykami można od 18stki na dowód jeździć.

Btw.gdybym już się decydował to 125. Nigdy tuningowania klopów. Z wyłączeniem zdjęcia blokady bo to uważam za normalne.

A dlaczego nie? Ludzie starają ulepszyć/podkręcić wszystko. Takim tokiem rozumowania nie powinno się tuningować seryjnie słabszych aut, "bo przecież można kupić 2.0 zamiast 1.6"

Powiedz to tysiącom fanatyków z całej Europy że nie są normalni. Jeśli nie rozumiesz/nie znasz/nie lubisz tej subkultury to ok, ale to nie powód do krytykowania i ubliżania.
              Jednak nieodpowiedzialność na ulicy jest jak najbardziej godne krytyki, ale tak jak już wspominałem kretyna spotkamy w każdym możliwym środku lokomocji.

Komentarz

Mam kartę motorowerową, można ją otrzymać po ukończeniu 13 lat i zdaniu egzaminu. Ale teraz i tak zmieniająsię przepisy - Prawko AM na skutery od 14 lat.

Komentarz

W takim razie mówię wam tysiące fanatyków. Nie lubie, nie rozumiem, nie akceptuje tuningu skuterów. Dla mnie to motoryzacyjna pedofilia.

Komentarz

Tysiące fanów odpowiada:

Nie lubię, nie rozumiem, nie akceptuje JDM oraz japońskich aut. Dla mnie także anime jest nie do zrozumienia.

Komentarz

Zamieszczone przez Quattro
                      Tysiące fanów odpowiada:

Nie lubię, nie rozumiem, nie akceptuje JDM oraz japońskich aut. Dla mnie także anime jest nie do zrozumienia.
                      Chcesz żeby dreadlock miał focha na Ciebie? :mrgreen:
                      GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                      Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Tysiące fanów odpowiada:

Komentarz

Z tym wymijaniem na styk, to macie chłopaki racje. Ja na rowerze wole jeździć po chodniku niż po ulicy, bo po prostu czasem jest wrażenie że Cię lusterkiem trzepnie, bo tak się niektórzy wciskają.
                          Quattro, nic tylko pochwalić że nie olewasz sprawy i jeździsz w odpowiednim w kasku i kurtce.

Ja nie cierpie skuterów z czysto głupich i nieuzasadnionych powodów, jak dźwięk jaki wydają i jak się na nich siedzi, ale jak ktoś woli, czy lubi
                          Jedyne co mi nie odpowiada, to bicie rekordów na tym sprzęciku. Ja rozumiem, że płynność i dynamika w ruchu, ale to co niektórzy wyprawiają to przechodzi ludzkie pojęcie a konstrukcja raczej nie pomaga stabilności. Nie bez powodu są jednak te blokady.
                          Rolki, rower, skuter, motor, samochód - bez różnicy, trzeba tylko rozsądnie z tego korzystać a nikomu sie nic nie stanie.

Najzabawniejsze są te Wasze komentarze na temat ładowania kasy w skuter. Mało to kogo powinno obchodzić co ja robie z pieniędzmi, mogę sobie nimi dupe podcierać a Wam nic do tego.

Zwiększanie pojemnosci w skuterze to ogromne zło, a tuning samochodu już nie, biorąc pod uwage to że 80% tjunerów zaczyna zabawy od silnika a nie zawieszenia i hamulców? Albo typy nie robiące właściwych przeglądów auta czy jeżdżący na łysych 10letnich oponach? To dopiero są potencjalni mordercy.

Komentarz

Dobre jest to, że Yamaha montuje w modelu Aerox hamulce firmy Brembo, czyli tej samej co w Subaru. :mrgreen:

Komentarz

Fakt, niektóre skutery mają sensowny układ hamulcowy, tzn tarcze przód tył. Ale jak widzę niektóre z tych chinoli które mają z przodu tarcze z zaciskiem na linkę a z tyłu bęben to aż mnie ciarki przechodzą, to praktycznie nie hamuje.

Jasne, każdy może robić ze swoim sprzętem co chce, a pierdzący skuter irytuje mnie tak samo jak pierdzące BMW czy pierdzący Civic chłostany od świateł do świateł.

Komentarz

Dobre jest to, że Yamaha montuje w modelu Aerox hamulce firmy Brembo, czyli tej samej co w Subaru. :mrgreen:
                                dobry tekst na lans pod gimnazjum. :mrgreen:

cóż, sam mam miłe wspomnienia dotyczące skuterka, fajna sprawa naprawdę.. ale trochę dla niektórych za łatwo dostępne, przez co potem się tragedie zdarzają i zaczyna panować zła obiegowa opinia o skuterzystach. a inna sprawa, że sam jeżdżąc na skuterze często byłem traktowany przez kierowców jak rowerzysta..
                                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                                keep calm & carry on
                                digart - lastfm
                                ---
                                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X