Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Macie wielkie problemy. Oczywiście to ja rozpętałem tą kłótnię. Rzeczywiście. Zwróciłem tylko uwagę, że użytkownik, który jest i działa na forum, ma dożywotniego bana, a wyżej zainteresowany od razu z pretensjami wyskoczył, pomijając już ton wypowiedzi. Za nim ruszyli gromem kolejni szczekacze, którym ktoś wyraźnie na odcisk nadepnął i muszą kogoś znieważyć, by poczuć się lepiej. Jak wolicie...

Co niektórym bardziej pyskatym, którzy chyba uważają się za elYtę, radzę schować niecodzienne komentarze do kieszeni i nie wypuszczać ich, dopóki nie zrozumieją, kto w takiej sytuacji robi większą burdę i zamieszanie. Nie jest to groźba, od razu uprzedzam głupkowate docinki, a coś do przemyślenia i zaakceptowania. Nie będziemy tu tolerować takich osobników.

Wypowiadam się dosyć "jednoznacznie", to prawda. Mimo to potrafię zrozumieć to, że nie jestem tu panem i władcą, co niektórym chyba się to wydaje. Rewolucja? Chaos? Jasne... Jakbym nie miał nic innego do roboty.

Comprende?

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
      Zamieszczone przez Dreadlock89
      A powinny być. Bo dotychczasowy sposób naboru jest jakiś szemrany i dziki.
      Dlaczego tak uważasz? Myślę, że osoby są na odpowiednim miejscu i spełniają dobrze swoje zadanie i nie ma jakiejś wielkiej potrzeby na kolejnych modów póki co, a jeśli będzie to na pewno pojawi się odpowiednia osoba na tym miejscu.. niekoniecznie musi być to osoba lubiana czy też wyrażająca największe chęci.
      Już tłumacze:
      Witek- Przejął schedę po Serverze. Który to był na tyle uczciwy że poinformował o tym ruchu. Trochę po fakcie ale uświadomił kulisy przeniesienia funkcji.

Ignac- Długo nie brał udziału w życiu forum. Po czym ni z tąd z owąd wrócił w blasku i chwale w zieleni nicku. Nie wiedząc z jakie zasługi i jakim mechanizmem objął moderatorkę.

Jisaw- Też gdzieś błądząc po poboczach forum ustrzelił Piotra i doprosił się rangi której de facto już nie sprawuje.

Thooorn- Długo pretendował do tytułu. Szukał upustu swojej ambicji i zapędów. Niestety blokowany był przez pana wyżej co bardzo go irytowało. Wiedział też że zdania co do jego postaci mogą być skrajne. Więc? Złapał Piotra i kontynuując tradycje załatwił sprawę na zapleczu.

Nie oceniam waszej pracy ani postaci do których nie mam większych zastrzeżeń. Mówię tylko prawdę o sposobie kombinatorki w dochodzeniu do funkcji. Która imo jest szemrana i nie fair w stosunku do reszty userów.
      I jeśli rekrutowałby sam Piotr to nie byłoby cienia wątpliwości. Jako Admin nie musi się nikomu tłumaczyć ale widziałbym taką opcje gdyby bywał tu częściej i dobierał wg osobowości, zasłóg zaangażowania.
      Teraz jesteśmy świadkami Polskiego cwaniakowania, kto pierwszy ten lepszy, kto ma gg Piotra ten pcha dupe na stołek.
      Dlatego uważam że uczciwiej byłoby wybierać otwarcie dając szanse ewentualnym chętnym osobistościom które równie chętnie objełyby funkcję sprawując się nie gożej niż reszta.

Komentarz

Thooorn- Długo pretendował do tytułu. Szukał upustu swojej ambicji i zapędów. Niestety blokowany był przez pana wyżej co bardzo go irytowało. Wiedział też że zdania co do jego postaci mogą być skrajne. Więc? Złapał Piotra i kontynuując tradycje załatwił sprawę na zapleczu.
        1) Irytowała mnie sama postawa i ostatnie wybryki, a nie samo to, że był moderatorem.
        2) Piotra nigdy nie "złapałem". Jak każdy, masz możliwość napisania maila do Admina. Ja też. Niestety, nie spotkałem się nigdy z jakąkolwiek odpowiedzią, więc bezpośredniego kontaktu nigdy nie miałem. Odpuściłem, bo nie w mojej naturze prosić się bez przerwy o coś.
        3) Po jakimś czasie wchodzę na forum, widzę Panel Moderacji i wiadomość od chyba Witka, że jestem jednym z nich. Tak to wyglądało.

Komentarz

Dread jesteś niesprawiedliwy w swojej ocenie. Nie wiem czy pamiętasz WIELKĄ AWARIĘ forum (a powinieneś pamiętać) ale ignac8założył awaryjne forum, jest ogarnięty więc został doceniony (choć nie w smak mi podlizywanie się młodym)
          jisaw? Mimo specyficznego podejścia do życia dobrze sprawuje swoje zadanie, choć wg mnie powinien być bardziej ostry.
          thooornStraszy synek i straszy, choć czasem powinien karać za przegięcia to tego nie robi, a z drugiej strony pieni się wtedy gdy jest to niepotrzebne, choć chyba będą z niego ludzie. Jestem już trochę na tym forum i muszę przyznać że na bana naprawdę trzeba zasłużyć, choć czasem są nadawane są bezpodstawnie. Ale cóż...ja nie narzekam, cyrk się kręci dalej a ja żyję jak plankton tutaj, dryfuję na powierzchni i obserwuję życie na forum, sielsko

Komentarz

A powinny być. Bo dotychczasowy sposób naboru jest jakiś szemrany i dziki.
            Dlaczego tak uważasz? Myślę, że osoby są na odpowiednim miejscu i spełniają dobrze swoje zadanie i nie ma jakiejś wielkiej potrzeby na kolejnych modów póki co, a jeśli będzie to na pewno pojawi się odpowiednia osoba na tym miejscu.. niekoniecznie musi być to osoba lubiana czy też wyrażająca największe chęci.
            Ignac- Długo nie brał udziału w życiu forum. Po czym ni z tąd z owąd wrócił w blasku i chwale w zieleni nicku. Nie wiedząc z jakie zasługi i jakim mechanizmem objął moderatorkę.

Jisaw- Też gdzieś błądząc po poboczach forum ustrzelił Piotra i doprosił się rangi której de facto już nie sprawuje.

Nie oceniam waszej pracy ani postaci do których nie mam większych zastrzeżeń. Mówię tylko prawdę o sposobie kombinatorki w dochodzeniu do funkcji. Która imo jest szemrana i nie fair w stosunku do reszty userów.
            I jeśli rekrutowałby sam Piotr to nie byłoby cienia wątpliwości. Jako Admin nie musi się nikomu tłumaczyć ale widziałbym taką opcje gdyby bywał tu częściej i dobierał wg osobowości, zasłóg zaangażowania.
            Teraz jesteśmy świadkami Polskiego cwaniakowania, kto pierwszy ten lepszy, kto ma gg Piotra ten pcha dupe na stołek.
            Dlatego uważam że uczciwiej byłoby wybierać otwarcie dając szanse ewentualnym chętnym osobistościom które równie chętnie objełyby funkcję sprawując się nie gożej niż reszta.
            Ignac był moderatorem działów GT1 i GT2, został awansowany na globalnego, dobrze sobie tam radził, więc po pewnym czasie został awansowany na globalnego, dzięki czemu też pod większym ciężarem odpowiedzialności zaczął się pojawiać więcej i być bardziej widocznym.

JISAW - tu się zgodzę, o niczym nikt nie wiedział, wszystko prawdopodobnie było załatwiane na gg z mało świadomym Piotrem, ale jak wiemy przygoda się skończyła

Co do Thooorna - zdecydowanie się nie zgodzę. Miał on poparcie przede wszystkim moje, a także innych modów i na pewno nie wyglądało to tak jak z JISAWem, że sobie załatwił bez niczyjej wiedzy i zupełnie na własną rękę.. był bardzo zdeterminowany i to się opłaciło i moim zdaniem się sprawdza, a Twoja opinia o tej sytuacji jest mocno krzywdząca. Tyle.
            Myślę, że jednak trochę nie do końca znasz sytuację, bo nie jest tak jak myślisz.. kontakt z Piotrem jest ważny, ale przez to że on nieczęsto tu bywa to opinia innych jest tymbardziej dla niego ważna. Ten text o tej polaczkowatości to już w ogóle żałosna sprawa...
            Wybory są otwarte. Każdy ma jakby takie same szanse zostać modem, ale nikt nie będzie zakładał tematu z ankietą, bo wygra nam ktoś z podstawówki bo pisze fajne posty w Czaterii. Nie ma żadnych kryteriów czy czegoś, bo po prostu jeśli będzie potrzeba to zostanie wybrana odpowiednia osoba - a nie ta która ma GG do Piotra.

I jako ciekawostkę powiem, że sam nr GG do niego posiadam od tygodnia.
            http://najalternatywniej.blogspot.com/
            keep calm & carry on
            digart - lastfm
            ---
            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Na początku byłem tylko na GT1 i GT2, nie było zastrzeżeń, to rozszerzono mi uprawnienia, pisałem wtedy do Piotra, bo burdel był niesamowity.
              Wybranie Thooorna na nowego moderatora było decyzją z którą nie miał on nic wspólnego.
              Zamieszczone przez Kyjgel
              Dread jesteś niesprawiedliwy w swojej ocenie. Nie wiem czy pamiętasz WIELKĄ AWARIĘ forum (a powinieneś pamiętać) ale ignac8założył awaryjne forum, jest ogarnięty więc został doceniony (choć nie w smak mi podlizywanie się młodym)
              Właściwie to przejąłem je na swój serwer od Igiego i dalej rozwijałem.
              I jako ciekawostkę powiem, że sam nr GG do niego posiadam od tygodnia.
              Potwierdzam.
              1+1=10

Komentarz

Na Forum zawirowania kadrowe, Gorzkie Żale, ambicje i ambicyjki, więcej gadania niż GT'kowania...

A Dekoral wciąż biały...

EDIT: Z ciekawości patrząc - jestem obecnie starszy "wiekiem forumowym" od wszystkich modów i adminów, wyłączając Piotra?

Komentarz

Na to wyglÄ…da.
                  keep calm & carry on
                  digart - lastfm
                  ---
                  REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

A ja przez waszą kłótnię nie obejrzałem dobranocki
                    GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                    Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Nie będę dalej drążył dyskusji bo zwyczajnie niemam teraz do tego warunków. A chętnie bym rozwinął temat. Bo mimo wszystko rozdawanie posad odbywa się poza kołem fortuny. Burzą się sami zainteresowani więc gdzieś zadra siedzi. Ucinam odrazu domysły co do celu wypowiedzi, nigdy nie czułem potrzeby bycia tutaj modem i nie dlatego o tym mówię. Co do wielkiej awarii to mnie jeszcze nie było dlatego mogę nie być swiadomy dawnych zasłóg poszczególnych ludzi. I nie uważam by moje zdanie było krzywdzące bo mówię z punktu widzenia własnego ponad 2letniego stażu.
                      Róbcie co chcecie, kocham te forum jak drugi dom. Ale praktykowana polityka rządu zaczyna mnie napawać wstrętem. Forum tworzą ludzie, spora grupa starych jak i nowych pasjonatów. Więc uczciwie byłoby grać w otwarte karty. I nie mówię o ankietach czy tym podobnych bo chyba każdy średnio inteligentny odróżni normalnego usera z dajmy na to Dlxem. Zrozumienie tego nie jest zbyt skomplikowane, myślałem że pomimo cyrkowej atmosfery panują jakieś zdrowe zasady.

Komentarz

@ignac8-cieszę się,że ktoś w końcu objął stanowisko "Site Admin" Czy można liczyć na jakieś wspólne kroki w kierunku rozwoju forum Rozumiem,że masz całkowitą "władzę" administratorską i bez ingerencji Piotra można działać z tym co było planowane od dawna

Edit: Dread- dobrze prawisz...

Komentarz

Zamieszczone przez TERMINATOR
                          @ignac8-cieszę się,że ktoś w końcu objął stanowisko "Site Admin" Czy można liczyć na jakieś wspólne kroki w kierunku rozwoju forum Rozumiem,że masz całkowitą "władzę" administratorską i bez ingerencji Piotra można działać z tym co było planowane od dawna
                          Całkowitą nie, ale tyle ile mogę, to zrobię.
                          1+1=10

Komentarz

Nie będę dalej drążył dyskusji bo zwyczajnie niemam teraz do tego warunków. A chętnie bym rozwinął temat. Bo mimo wszystko rozdawanie posad odbywa się poza kołem fortuny. Burzą się sami zainteresowani więc gdzieś zadra siedzi. Ucinam odrazu domysły co do celu wypowiedzi, nigdy nie czułem potrzeby bycia tutaj modem i nie dlatego o tym mówię. Co do wielkiej awarii to mnie jeszcze nie było dlatego mogę nie być swiadomy dawnych zasłóg poszczególnych ludzi. I nie uważam by moje zdanie było krzywdzące bo mówię z punktu widzenia własnego ponad 2letniego stażu.
                            Róbcie co chcecie, kocham te forum jak drugi dom. Ale praktykowana polityka rządu zaczyna mnie napawać wstrętem. Forum tworzą ludzie, spora grupa starych jak i nowych pasjonatów. Więc uczciwie byłoby grać w otwarte karty. I nie mówię o ankietach czy tym podobnych bo chyba każdy średnio inteligentny odróżni normalnego usera z dajmy na to Dlxem. Zrozumienie tego nie jest zbyt skomplikowane, myślałem że pomimo cyrkowej atmosfery panują jakieś zdrowe zasady.
                            Ale no nie rozumiem teraz o co chodzi.. Twoje domysły okazały się nieprawdziwe, więc o co jeszcze chodzi? 'Rozdawanie posad poza kołem fortuny' - że tak spytam, co jest tym kołem fortuny? Bo prawdę mówiąc nie wiem o co chodzi.. logiczne, że jeśli pojawia się potrzeba lub kandydat to zdanie innych modów jest bardzo ważne i naprawdę nie wybieramy po sympatii albo po tym kto więcej wysłał PW.. nawet słowo wybieramy jest zbyt mocne. Nasza rola jeśli chodzi o nowych ludzi w grupie ogranicza się do rekomendacji i ewentualnej sugestii/pomocy. Naprawdę nie rozumiem o co Ci chodzi.. jest duża grupa osób naprawdę doświadczona stażem, doświadczona też wiekiem, ale potrzebne są osoby które mają dużo czasu dla forum, mogą siedzieć i czytać praktycznie wszystkie posty i działać, a do tego takie osoby które w odpowiednim stopniu współpracują z regulaminem. I osobiście wszystkie osoby spełniają powyższą rolę i nie rozumiem o co chodzi.
                            keep calm & carry on
                            digart - lastfm
                            ---
                            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Dread, piszesz tak jakbyś był czymś rozgoryczony.

Komentarz

Mnie to w sumie "rybka", parcie na modowanie/adminizm straciłem już w okolicach II-III Gimnajzum (czasu nie ma). Mam zresztą swoje "podwórko" w postaci "Za Zakrętem" (małe bo małe, ale jest ), ambicje władczo-polityczne wyładowuję zaś w realu :mrgreen:

Przyznać muszę jednak nieco racji Dread'owi - miło by było (chodzi już nawet o sam fakt, "zagranie psychologiczne", by userzy czuli się "docenieni") takie sprawy jak sugestie kandydatur na nowych Modów czy - zwłaszcza - Adminów omawiać jawnie i bez owijania w bawełnę - na Forum. Zdaję sobie sprawę, że z "rzadkobędącym" Piotrem to nie takie proste, ale... próbować zawsze warto.

I żeby była jasność - obecna Władza całkowicie mi odpowiada. Nie mam najmniejszych zastrzeżeń, dobrze mi tutaj, ignac jako Site Admin może sporo dobrego zrobić, wreszcie jakiś krok w kierunku zmian.
                                Jedyne co, to brakuje mi Serwera... Mod z "moich", starych czasów... jakoś mi się dobrze dogadywało z nim jako z modem

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X