Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

No to ładne jajca...

Komentarz

Zamieszczone przez Quattro
      Dziś widziałem srebrnego SLS'a i to 2 razy tego samego na rejkach WW. Smiesznie wyglądało jak go Tico wyprzedzało.
      Koleś miedzy telefonami dane przesyłał i do tego na ręcznym jechał :mrgreen:

Komentarz

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89

Moi ludzie siÄ™ niÄ… zajmÄ….

Komentarz

Mam pytanie do wszystkich znających się jak i również posiadających skutery 2T

Więc mam problem z moim jednośladem chodzi o porę deszczowa
            Gdy tylko zacznie padać i zrobi się juz dość morko na drodze to mój ogar się dziwnie zachowuje gdy dodam gazu się dławi i coraz wolniej jedzie bo nie mozna mu przy gazować.
            Podejrzewam iz woda dostaje siÄ™ gdzieÅ› gdzie nie powinna.
            Wczoraj gdy jechałem to nawet mi zdechł i był nie do odpalenia. Poczekałem pare godzin i mu przeszło.
            Szukałem w googlach jakiś opisów czy wszystkie 2T tak mają lecz nic nikt nie opisał.
            Gdy widzÄ™ jak inni jadÄ… bezproblemowo w takich warunkach to mnie krew zalewa.
            Mam skurczybyka nie odblokowanego może to też na to wpływa źle choć nie mam pewności.
            Więc pytam się was czy ktoś tak miał lub zna takie przypadki będę wdzięczny.

Zdaje sobie sprawę że moje pytanie może zostać bezczelnie zasypane postami typu jajcarskim lecz jeśli ktoś jest w stanie mi coś doradzić to będę wdzięczny.

Komentarz

A patrzyłeś osłonę filtra powietrza? I tylko w deszczową porę tak mu się dzieje? Dla mnie objawy są takie jakby dostawał lewego powietrza.

Komentarz

tylko jak jest mokro. Jak jest sucho i on sam jest suchy to chodzi jak by nigdy na nic nie chorowal^^
                Do filtra nie zaglądałem.

http://photos04.otomoto.pl/photos/origi ... 3079_1.jpg <<< to jest mój pojazd

Przykładowo:

[youtube:2xtw2ppc]http://www.youtube.com/watch?v=Yaw2ZpAuTVI[/youtube:2xtw2ppc]

Mój tego by nie przeżył chodzi mi o wodę a koleś tłucze cały czas i z dźwięku wnioskuje że tez ma 2T

Komentarz

Widocznie woda dostaje się do okolic silnika, i to zapewne powoduje dławienie się. Myślę, że jakieś osłony, czy coś załatiłyby sprawę. A jesli i to nie pomaga, to warto by w jakims serwisie to sprawdzić. A skuterka szkoda.

Komentarz

nap poprawieniem osłony silnika to już zdążyłem pomyśleć i planuje jakiś kawał płyty z plastiku zamontować od strony błotnika.
                    Bo nawet jak miałem błotnik (oderwał się pare dni temu) to też się dławił a nie powinien lol

Komentarz

Requem for a dream w takim filmiku...japierdole

Komentarz

Zamieszczone przez ViluC36
                        A patrzyłeś osłonę filtra powietrza? I tylko w deszczową porę tak mu się dzieje? Dla mnie objawy są takie jakby dostawał lewego powietrza.
                        To nie samochód tam nie ma przepływomierza co by liczył powietrze :mrgreen: ,
                        Jak dla mnie to obadaj elektryke, zobacz czy swieca nie jest mokra kabel, moduł ect.

Komentarz

Zamieszczone przez ViluC36

Moi ludzie siÄ™ niÄ… zajmÄ….
                          Sponio, moi też już nad tym pracują

Komentarz

Woda dostaje sie do filtra powietrza/gaźnika.

Ps. Skuter z filmu to Piaggio Typhoon w 2t. Ciężko je zajechać. :mrgreen:

Komentarz

Taa wilgoć musi się dostawać do filtra :wink: Jak w swoim myję cały silnik to nie raz jest tak,że zaraz po myciu silnik ledwo pracuje.Ale chwila i wszystko wraca do normy A w filmiku "terenowy" Piaggio Typhoon jak nie ma dawać rady Pozdrawia użytkownik Piaggio Fly

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                                Który to ty Dread?

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X