jestem leniwy i niechce mi sie szukac - apropo gdzies mi sie obilo o oczy przerobki DF GT - dokladnie chodzi o lopatki - cos za 150-160zl robia ze szczotkowanego metalu - pytania mam 2 - gdzie to robia i czy lopatki pozostaja nieruchome podczas obrotu kierownicy?
Jak wyjechałem zza zakrętu to mi jakieś oczy mignęły na poboczu
odruchowo polożylem stopę na hamulcu, i sekundę później mi wyskoczyła sarenka prosto pod samochód.
Więc po hamulcach, a jak zwolniłem do jakiś 40 to odbiłem lekko, minąłem dosłownie o kilka centymetrów zwierza.
Trochę się zdenerwowałem, bo przekalkulowałem sobie, że przy tej prędkości, biorąc pod uwagę brak pobocza, rów i duże drzewa chyba lepiej zdjąć sarenkę niż ryzykować odbijanie w bok. Ale na szczęście po wyhamowaniu jeszcze trochę mi do niej zostało, i jakoś się zmieściłem.
Ale tak na przyszłość, do userów którzy tak jak ja jakiegoś wielkiego doświadczenia za kółkiem nie mają- uważajcie po lasach, i w dzień i w nocy
W samochodzie to jest kit jedynie sobie przód skasujesz.Ale wielu motocyklistów zginęło właśnie w nocy przez sarne wyskakującą na ulicę.Widziałem już zdjęcia po takim wypadku i ze ścigacza zostaje pognieciony silnik i kupka połamanych plastików sarna jak i motocyklista giną na miejscu.Bo jeśli jest duża prędkość,to kierowca ma ułamki sekund na wyhamowanie.Droga hamowania jest bardzo długa trzeba doliczyć czas reakcji człowieka...nie ma szans...
Spróbuj wyczyścić historię i wszystko z przeglądarki. Pewnie pamięta poprzedni wpis. Jeśli nie to wpisz inny login i nowe dane. Ewentualnie zrób to na innym komputerze. Jeśli sprawa się powtórzy, pozostaje Ci ściągnąć spodnie i wypiąć się na Google.
Komentarz