Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Moze po prostu popatrz nna necie na zdjecia z jakis zlotow lub projekty tunerow. Imo niema co wydziwiac, najlepiej wyglada czarny z czerwona blendą, lub bialy z czarna maska (to bardzo popularne) moze cos w stylu żółcieni spoona. Wahlarz mozliwosci jest spory.

Co do Crxa ostatnio mialem okazje jechac kiedys wspominanym Rexem. Tyle ze po swapie na silnik od Integry 1.8 Vtec. Powiem wam ze zajebiscie

Komentarz

Ile to ma kucy ?

Kumpel ma Rexa z silnikiem serii d16 (dalej nie pamietam, nie jestem Hondziarzem) , pomodził trochę w motorze, wydmuszka, strojenie. Wypluło mu 180+KM i szczerze mowiąc dupy jak dla mnie nie urywa... ale co kto lubi ;p

Komentarz

Nie wiem jakim cudem mu tyle wykazalo

Kolezka nie byl na hamowni ale ma tam vtec 1.8, stozkowy filtr, dolot, caly uklad wydechowy ale nie wiem czy strojony. Na moje oko pewnie ok.200kucy tam bedzie. Daje rade, na 1 i 2 szuka trakcji kolezka marzy o turbo jeszcze bo mu malo, liczyl na wiecej.

Komentarz

Nie wiem jakim cudem mu tyle wykazalo
          Hmm, z tego co mi wiadomo ten motor ma jakieś 150-160km w serii ? Dobry dolot, wydech, wałek, strojenie, czopka (dalej nie pamietam) i te 20+KM mógł wyciągnąć,

Komentarz

Mowisz ze ma tam silnik d16 ale to wlasciwie nic nie wnosi, swiadczy tylko ze pojemnosc to 1.6 i seria d. Ważna jest literka i cyferka po tym. Wiekszosc rexow ma silniki 125 i 130 konne. W takim wypadku to strasznie wysoki wynik. Chyba ze dorwal vteca, oznaczenie d16a9 o ile sie nie myle. Jest trudniej dostepny i drozszy. W wersji japonskiej ma 160koni a europejskiej 150 z niewiadomego powodu, podobno wprowadzono jakies zmiany bo paliwo w eu i jp sie roznilo. Reki uciac nie dam bo pisze z pamieci.

Jak vtec to te 180koni jest mozliwe

Moj kolezka przesiad sie na 1.8 wiec pewnie dysponuje wiekszym momentem i jest szybszy niz blizniaczy 1.6 po modach. Tak czy owak dla mnie super brzmi i nie licho sie kręci

Komentarz

Zamieszczone przez Sylwek1092
              Hmm, z tego co mi wiadomo ten motor ma jakieś 150-160km w serii ? Dobry dolot, wydech, wałek, strojenie, czopka (dalej nie pamietam) i te 20+KM mógł wyciągnąć,
              To wtedy nie d16 tylko b16 z dopiskiem a1 jeżeli seryjny z crx tak jak Dreadlock pisze i wszystko by się zgadzało.

Wypluło mu 180+KM i szczerze mowiąc dupy jak dla mnie nie urywa... ale co kto lubi
              E no, nie mów że 180km przy 800kg nie zapiernicza.

Ps. O co Ci chodziło z "czopką"? Może "czapka"? Bo tak mówią na założenie głowicy od z6 z vtec na blok d15 lub d16 bez vtec.

Komentarz

O PP zawsze pomoze wlasnie zawsze mi sie myli a1 z a9 bo a9 ma Biesiek w swoim Cifie.

Nie no 800kg to tam chyba niema, skłoniłbym sie do 900, chyba że serio wywalił wszystko co możliwe

Komentarz

Zamieszczone przez PP89

Wypluło mu 180+KM i szczerze mowiąc dupy jak dla mnie nie urywa... ale co kto lubi

Ps. O co Ci chodziło z "czopką"? Może "czapka"? Bo tak mówią na założenie głowicy od z6 z vtec na blok d15 lub d16 bez vtec.
                  Pewnie hamownia z bańki.

dlaczego piszecie o crx'ach rexy przecież tak to się nazywa rx8 mazdy

Komentarz

Ten d16 to chyba wlasnie A9 na vtecu o którym wspomniał Dread (jak go kupił to silnik po swapie byl)

Zapierniczać, moze i zapiernicza ale to jeszcze na mnie wrażenia jakiegoś nie robi, może dlatego że wiem co potrafi Corsa B 2.0 na turbo

czopka, czapka, głowica

Nie no 800kg to tam chyba niema, skłoniłbym sie do 900, chyba że serio wywalił wszystko co możliwe
                    Ile ma dokładnie nie wiem, ale warunki w aucie spartańskie ;p

Pewnie hamownia z bańki.
                    Hmm, raczej z Poznania do Warszawy nie na strojenie to jakiegoś gównianego warsztatu.

Komentarz

Zapierniczać, moze i zapiernicza ale to jeszcze na mnie wrażenia jakiegoś nie robi, może dlatego że wiem co potrafi Corsa B 2.0 na turbo
                      No chyba że tak :wink: Tylko też troche nijak porównywać turbo do na, jeszcze hondy, które jedzie dopiero od 4-5tyś obr. Wiesz co mam na myśli? Turbo zawsze będzie się wydawać szybsze/mocniejsze, przez dużą dawkę momentu naraz.

A co do tego co tam siedzi w crx to ja już się pogubiłem

A Dreadowi sie pomyliły oznaczenia:
                      d16a9 -> dwa wałki, bez vtec, 130km
                      b16a1 (jak swapowany to pewnie nowszy model b16a2 ze 160km) -> dwa wałki, vtec, 150km

Komentarz

z d16 to do 180+ z plusem to raczej długa droga...

Komentarz

Witam

Dzisiaj widziałem się z kumplem w szkole i silnik to b16a2, także przepraszam za wprowadzenie w błąd, ale nie wiem dlaczego mi się zdawało że ma tam coś z serii D.

dziekuje za uwage ;p

Komentarz

Nawiasem, co byście bardziej polecili do Hondy Civic siódmej generacji?
                            1.6 VTEC 110 km czy Diesel 100 km?
                            GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                            Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Ten diesel pasuje, jak kwiatek do kożucha
                              Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                              B Spec - 40 level
                              60 x Gold
                              http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

W nowych samochodach nigdy w życiu nie kupiłbym diesla...

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X