Największe wojny były wtedy, gdy zaglądali tu jeszcze tacy userzy, jak Biesiadnik, Lukas, no i wspomniany thooorn, choć on akurat do "Czaterii" dołączył stosunkowo późno. Nie zapomnę tych ciągnących się całymi stronami kłótni i wyjątkowo ożywionych dyskusji w "Czaterii" i "Kontrowersyjnych tematach". Czasem nawet i ja się dołączałem ze swoimi elaboratami Z tamtymi czasami kojarzą mi się też osoby Dreada, JISAW'a, kyjgela i PP89, którzy tu wciąż bywają.
ja bym jeszcze do starej gwardii dołączył szymońca,serwera,BelgU$(który prowadził swego czasu naprawdę interesującego bloga),Witka Enzo.
ja bym jeszcze do starej gwardii dołączył szymońca,serwera,BelgU$(który prowadził swego czasu naprawdę interesującego bloga),Witka Enzo.
Faktycznie, jakoś mi umknęli Przypomniał mi się słynny pagani, niesławny user-dzieciak z bodajże jesieni 2008, który do każdego się rzucał i łamał praktycznie cały regulamin naraz, a po permanentnym banie szybko wrócił pod nowym kontem, oczywiście od razu zdradzając, że to on
Zamieszczone przez Kamil
Od zawsze na różnych forach właśnie drażni mnie to dzielenie na starą i nową gwardię.
Wiesz, ten "podział" wytwarza się samoistnie. A bierze się to stąd, że gdy w życiu forum czynnie (lub nawet biernie) uczestniczy się przez wiele lat (jak na przykład my), to zawsze zapamiętuje się właśnie tych paru charakterystycznych użytkowników, którzy byli już na forum w momencie naszej rejestracji oraz udzielali się często i produktywnie, a później z biegiem czasu się wykruszyli. Ja osobiście nigdy nie szufladkowałem użytkowników, zawsze tak samo traktowałem kogoś, kto na forum udzielał się np. od czterech lat, jak i osobę będącą "tylko" trzy miesiące. Nie powiesz chyba, że gdyby nagle wrócił tutaj na przykład taki Lukas, czy Beleg, to nie miałbyś wrażenia, że syn marnotrawny powrócił?
Reasumując, mimo że, jak to określił PP, wieje tu nudą, za parę lat (jeżeli dalej będziemy tu zaglądać) o obecnej ekipie też może będzie można mówić "stara gwardia"
Faktycznie, jakoś mi umknęli Przypomniał mi się słynny pagani, niesławny user-dzieciak z bodajże jesieni 2008, który do każdego się rzucał i łamał praktycznie cały regulamin naraz, a po permanentnym banie szybko wrócił pod nowym kontem, oczywiście od razu zdradzając, że to on
No i da się? Da się Z ciekawości - ile miałeś lat wtedy? Pamiętam, jak na forum trwała istna obława <mrgreen>
Mało osób o tym wiedziało, wśród owych byłem i ja, że Lukas też z początku jednał sobie wrogów na forum, aż musiałem wtedy przejrzeć jego pierwsze posty, bo trudno było sądzić, że mógł taki być. Teraz dopiero trzeba sobie przypominać, że ktoś taki był na forum. Paru userów też już zniknęło na dobre za mgłą niepamięci.
Spokojna głowa, skoro byłeś aż tak młody, to nie dziwota, że prezentowałeś takie zachowania, a nie inne. Najważniejsze to dojrzeć i nauczyć się współegzystować z innymi <okok>
Komentarz