Milten, dokładnie - polskie realia.
Tak samo wielce myślą o torze dla F1 w Polsce , a nie potrafią zorganizować dobrych, ciekawych torów wyścigowych dla "zwykłych" aut...
Eee tam, dziwi Was, że jest więcej orlików niż takich torów? Piłka nożna jest u nas chyba najpopularniejszym sportem, ciężko uwierzyc w to po wynikach, ale to nasz sport narodowy..
Motocross to inna bajka, sport wymagający przynajmniej porządnego motocykla - a raczej o piłke i pare butów jest łatwiej niż o motor.
Nawet jeśli to jest tańsze, to nie ma sensu tego budowac jeśli ma byc mało używany.
dziwi mnie miażdżąca przewaga orlików. mysle że znalazloby sie duzo chetnych na jazde po takich torach gdyby tylko były i dodatkowo zacheciloby to ludzi ktorzy nie maja motorow do ich kupna, a tak to jezdza po polach i ludzie sie burza ze im ktos uprawy niszczy albo drzewka. teraz juz dzieci na komunie dostaja quady i crossy, takie dziecko jak podrosnie to na pewno nie zrezygnuje z tego sportu. nawet jak nie mam motoru chetnie bym popatrzyl jak inni jezdza. w polsce jest takie bagno ze nie ma u nas chyba nic co by sprzyjalo rozwojowi sportow motorowych. wszystkiego brakuje. mamy jeden badziewny tor w poznaniu i tyle. u mnie we wsi jest boisko odjebane jak cholera a nie ma kto grac. jestesmy w B klasie a boisko mamy co najmniej na 3 lige+ treningowe+betonowe+budynek klubu wielkosci szkoły+parkingi+trybuny, pytanie tylko po co? cel naszych zawodnikow jest tylko taki zeby sie opić po meczu a gmina jeszcze buduje dodatkowe boiska. zamiast tego mozna by bylo zrobic tor gokartowy ktory przyciagnalby ludzi z poza gminy a nawet wojewodztwa. zainteresowanie sportami motorowymi u nas mimo wszystko jest duze..wystarczy spojrzec na WRC ktore bylo w tym roku ale niestety Krakowskiego juz nie zrobili bo zawodnicy sie dogadali ze nie beda startowac w koncu sponsor sie wycofał i jest kicha, oczywiscie kibice wkur****i :/
ogólnie polska jest bez przyszłości z takim rządem i typami z niego. Żeby coś osiągnąć trzeba wyemigrować bo w tej dziurze nie ma na co liczyć Przykład? Kubica czemu w Polsce sie nie szkolił? Polska piłka też zostawia wiele do życzenia Korupcja goni korupcję Jeśli to się nie zmieni to co wtedy?
A ja nie narzekam na ten kraj. Wiadomo, może być lepiej, ale siedzeniem na dupie i narzekaniem jak tutaj jest źle niczego nie zmienimy. Oburzenie że nie ma tras motocrossowych a państwo inwestuje w Orliki? Kur*a, przecież w innych krajach takie tory są w prywatnych rękach inwestorów i to ich się możecie czepiać że jest jak jest, to nie sprawa państwa.
ale my nie zyjemy w innych krajach tylko w polsce. wiadomo ze na sporty motorowe kase raczej wykladaja prywatni inwestorzy ale jak panstwo widzi ( w naszym przypadku nie widzi ) ze nie ma chetnych to powinno cos dzialac. czemu pompuja kase w pilke nozna i pzpn a nie w tory i PZM? WRC bylo u nas a Mikołajki same musiały zbierac kase w super oes. Wedlug mnie to jest chore.
Ja powiem jeszcze coś mianowicie są młodzi ludzie którzy kochają te mniej popularne sporty i na pewno byli by dobrzy w tym co robią, ale jest taki problem bo nie wszyscy mogą się rozwijać z powodów finansowych. Na pewno było by więcej lepszych piłkarz pokroju Zinedine Zidana ale kasy na ich kształcenie brak.
Mnie nie jest źle w Polsce. Emigrować? Sam nie wiem. Co prawda mój wujek z ciocią i kuzynem wyjechali raczej na stałe do Irlandii i dobrze się tam ustawili. Byłem tam w te wakacje przez miesiąc i powiem wam, że można ocipieć przez tyle czasu. Mieszkają tam już szósty rok (wujek trochę dłużej) i być może się przyzwyczaili. Ale ja już po trzech tygodniach zatęskniłem za Polską :wink:
Ocipiec to mozna ogladajac "Prosto z Polski"... Glupota ludzka, a szczegolnie ta polska. Ulanska fantazja polaczona z wlazidupstwem, kretactwem na potege i wszechobecnym chamstwem.
Emigrują ludzie którym jest ciężko bo jadą za chlebem. Polak ma opinie jaką ma ale sobie zasłużył i nie traktują nas na poważnie większości.
Ale nie odbiegajcie od tematu.
Karierę sportową nie zrobimy na miarę wielkich sław, mamy znikome przypadki np. Gała, Adamek czy Kubica. Dwóch z nich nie kształtowało się w kraju tylko za granicą i jak to Kubek powiedział brutalnie na wizji że w takiej Polsce nic człowiek nie osiągnie
Wszyscy wiemy jak jest w naszym kraju jednemu lepiej się powodzi drugiemu trochę gorzej praktycznie zawsze jesteśmy sami sobie winni :wink: Ale gdy człowiek stara się osiągnąc jakiś cel w życiu i jest pewna bariera której nie zawsze da się pokonać :wink:
Komentarz