Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Najnowsze zakupy

Możliwe, a 2suwy mają silniki przykładowo Włoskie. No i są mocniejsze, ale to idzie w parze ze spalaniem. Coś jak porównanie diesla i benzyny

Komentarz

• Re: Czateria

Zamieszczone przez kyjgel
      Zamieszczone przez angello67
      Nie no chłopaki, nie wiedziałem, że na tym forum aż taka "miłość" panuje
      kyjgel, że Ty ...

No co, na lepszą sukę mnie nie stać.

Komentarz

Ale sqad powiedz mi czy te 75 km/h jechał na cylku 50ccm czy 80ccm już po tuningu

Komentarz

Seria, na razie nic nie jest robione, tylko olej i filtry powymieniane.

Dwu suw z uwagi na prostszą konstrukcje jest bardzo podatny na podkręcanie. Co do pochodzenia to nie wiem nie zagłębiałem się.

Komentarz

Ja posiadam Aeroxa, niestety jeszcze zablokowany. Wczoraj byłem nim w Warszawie, konkretnie na Bemowie i powiem, że to świetna sprawa mieć skuterek. Pali mi około 3 litrów na 100km, odblokowany idzie spokojnie 85. Niestety, niektórzy ludzie nie tolerują tego, że motocyklista może ominąć korek, a nie stać w nim i zajeźdzają drogę. Jednak coraz więcej jest ludzi, którzy patrzą w lusterka i ustępują jednośladowi. Dlatego trzeba uważać. Najgorsze to jest to, że gdy policja namierzy Cię (w sensie nagra na fotorejestrator i wyjdzie tam te 80km/h) to zabierają dowód, 500zł kary i skierowanie na przegląd. W Niemczech ludzie używają hasła "ScooterTuning is not a crime!", czyli - Tuning skuterów nie jest przestępstwem! Zobaczcie co się tam dzieje:

http://www.youtube.com/watch?v=hmzh04cP ... ideo_title

Sqad - myślę, że nie ma sensu wymieniać cylindra w prawie nowym skuterze. Docierałeś go chociaż? Gdybyś kupił 2t, mogłbyś zmienic ten cylek na 70cm3 np. Streetrace i jeździłby Ci spokojnie 90. Ale tuning skuterów wciąga i to strasznie. Thooorn, dla Ciebie:

http://www.youtube.com/watch?v=RBvUOUJXTcw

Btw - polecam sklep Mieloch.pl, mają duży asortyment części i jest tam dosyć tanio. Także obsługa zasługuje na pochwałę - 2 dni i paczka jest u Ciebie.

Komentarz

Zamieszczone przez Quattro
              motocyklista
              Chyba skuterzysta co najwyżej.

http://www.youtube.com/watch?v=hmzh04cPAW0&feature=channel_video_title

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                motocyklista
                A może odnosi się do ogółu? :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Serwer
                  Zamieszczone przez Dreadlock89
                  motocyklista
                  A może odnosi się do ogółu? :wink:
                  Wczytaj się w kontekst tamtej wypowiedzi

Komentarz

Fakt, ale może to być odniesienie do ogółu motocyklistów, bo takie zachowanie nie jest przypisane jedynie skuterowcom

Komentarz

może ale nie musi :wink: Pisząc o sobie wspomniał o takim zachowaniu co pozwala sądzić że wnioskuje z własnego doświadczenia a że jest jednym z grupy poruszających się skuterami toteż nie potrafię tego nazwać motocyklistami

Komentarz

Sqad - myślę, że nie ma sensu wymieniać cylindra w prawie nowym skuterze. Docierałeś go chociaż? Gdybyś kupił 2t, mogłbyś zmienic ten cylek na 70cm3 np. Streetrace i jeździłby Ci spokojnie 90. Ale tuning skuterów wciąga i to strasznie. Thooorn, dla Ciebie:
                        Btw - polecam sklep Mieloch.pl, mają duży asortyment części i jest tam dosyć tanio. Także obsługa zasługuje na pochwałę - 2 dni i paczka jest u Ciebie.
                        Skuter docierała moja mama przez 2tys kilometrów
                        Ponoć 90ccm daje ponad czterokrotny przyrost mocy.
                        Nie mam zamiaru tuningować skutera, potrzebuje szybko się przemieszczać i to tyle. Pościgać to ja się mogę samochodem, byle nie na prostych.

Komentarz

Po co mi tego kretyna posyłasz? Co chciałeś przez to osiągnąć? To, że sam tyle byś z chęcią poleciał na swoim kiblu, ale nie możesz, bo uważasz to za "normalne"?

Ktoś po coś stworzył klasę 50cm3 dla skuterów z ogranicznikiem prędkości. Niestety, zawsze znajdzie się jakiś idiota w białych adidaskach, rybaczkach i złotem na szyi, który ze swojego plastikowego kibla za wszelką cenę będzie chciał zrobić Street Fightera. Gówniarze bez prawa jazdy szaleją po mieście w całych bandach tych kosiarek Lans i szpan na całego... prawda Quattro?

Do samych skuterów nie mam zastrzeżeń. Praktyczny i ekonomiczny środek lokomocji w zatłoczonych aglomeracjach. Ale tuningowanie tego, kombinowanie i omijanie przepisów to dla mnie tylko i wyłącznie jawny kretynizm połączony z brakiem odpowiedzialności za innych użytkowników ruchu drogowego. Chcesz szybciej? Wynocha na kurs prawa jazdy i zakup motocykla.

Komentarz

Wybacz, ale nie jestem jedym z tych co napisałeś. Jeźdzę w kurtce motocyklowej, w dobrej klasy kasku oraz rękawicach motocyklowych. Po drugie - przejedz się zablokowanym skuterem po jakiejś trasie, gdzie jeźdzą ciężarówki. 50km/h i każdy, ale to każdy Cię wyprzedza. Najgorsi są kierowcy trucków, bo przecież są więksi i to, że ktoś jedzie 50km/h, a oni 70km/h to jest niedopomyślenia. A tuning skuterów to dla niektórych ludzi hobby, więc dlatego to robią. Skuterem dojeźdzam do szkoły i ciężko mi się bez niego obyć, ponieważ do niej mam ponad 6 km. Większość tych 'kosiarek' objedzie niejednego startującego do nich Golfa w gazie z szoferem w koszulce Adidas z czterema paskami i zimnym łokciem. Nie zapomnijmy także o audio - piosenka 'umc umcy' ma duże wziącie u takich osób.

Komentarz

Kurtka motocyklowa na bzyka? Gimme a break.

Dzieciarnia na rowery i chulajnogi co najwyżej. I co że do szkoły 6km, inni mają dużo więcej. Są tramwaje,autobusy ludzie dają sobie rade. Więc żadne usprawiedliwienie. Do normalnych użytkowników kosiarek niemam zastrzeżeń.
                              Ale tym małolatom bym poprzetrącał kręgosłupy najchętniej, dość się naoglądałem.
                              Tuning? Proszę was,bo trudno mi opisać zażenowanie jakie mnie ogarnia.
                              W dupach się gówniarzom popie*doliło. Kiedyś jak komara się po bocznych drogach upalało była radocha.

Może kiblowozom osobny pas wydzielić na jezdni? Ja bym to wytępił.

Komentarz

Potwierdzam to co nabazgrał Quattro.Skuter nie jest dla mnie dla zabawy żeby się polansować czy coś w tym stylu.Dojeżdżam nim do szkoły,podrzucam do szkoły młodszego brata,zawożę go też do kościoła na zajęcia przed komunijne/rekolekcje (a rodzice maja niedziele zajeta),na zakupy,a to kogoś do miasta podrzucić,jest wiele zastosowań.Nie zaprzeczam też że jeżdżę dla przyjemności.Jestem fanem motocyklowym i aż mi ślinka cieknie jak przejeżdża ktoś na 600 czy litrze Co do tych blokad to tak jak pisałem wyżej.Ograniczenie do 45 niby dobrze,bo skuterem może jeździć już 13 latek.Albo ktoś bez prawka,bo wystarczy dowód.Z drugiej strony trochę przesadne,bo jazda z taką prędkością jest nie dosyć że stresująca to i niebezpieczna.Jeszcze w mieście jadę na luzie i rzeczywiście z pod świateł zostają za mną.Ale jak już z miasta muszę przez most na drugą stronę wisły przejechać to już jest masakra.Co chwile wyprzedzają na sam styk i mijają się o grubość lakieru.Albo ciężarówka mnie dogoni i tak wlekąc się spoglądam,że mi siedzi przy samej dupie tylko ten wielki grill widzę.Jak miałem stary skuterek to jechałem 80 km/h i na wszystkich wy****ne.Dlatego będę dążył do ściągnięcia blokad przy obecnym.Ale nie żaden tuning,bo to się mija kompletnie z celem

Jeszcze tak dodając co do umiejętności jeździeckich i znajomości zasad ruchu drogowego.To to co na co dzień widzę na drodze,to uważam że znam zasady i ogólne zachowanie na drodze lepiej niż nie jeden przemądrzały kierowca samochodu.To tyle.Będę kiblem jeździć do puki nie zrobię normalnego prawka i nie wsiądę na sprzęt z prawdziwego zdarzenia.Wtedy mogą na mnie mówić "dawca" chociaż to bez sensu...

PS: Dread- odnoszę takie wrażenie,że żal ci iż musisz poruszać się w zatłoczonym autobusie ustępując miejsce moherce z dziesięcioma torbami z biedronki.Jeśli nie to oświeć mnie.A co do tych popierdów na skuterkach,to tak.Boli takie zachowanie i widzę często,że starzy kupują dzieciakom skuty po 12 tysięcy i im się w dupie przewraca...

PS: Thooorn byłbyś miły i przeniósł byś tą całą dyskusję do czaterii !? Dzięki // Done

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X