Quattro wszystkiego najlepszego i życzę ci wielu,wielu bezpiecznie przejechanych kilometrów na kiblu A kolega z makaronem na głowie niech się wypcha :mrgreen:
Jeśli tak uważasz,...
Ja jeżdżąc do pracy samochodem wydawałem od 800 do 1500zł miesięcznie, skuterem nie wydaje więcej jak 150 zł, rachunek jest chyba prosty, nie mówię już o czasie zaoszczędzonym na dojazdy. Ale jeśli ktoś ma możliwość jazdy skuterem, a jeździ samochodem to proszę bardzo można rżnąć pana i wozić dupę samochodem w korkach. Gdybym srał pieniędzmi na lewo i prawo to pewnie bym jeździł samochodem bo jazda jest przyjemniejsza, ale w czasach kiedy liczy się każdą złotówkę uważam to za bardzo rozsądne rozwiązanie. Jasne żeby nie jeździć "gimbusem" można sobie sprawić jakąś 600setke która pali przy spokojnej jeździe 8 litrów.
TomakBanan najlepsze życzenia i Quattro (spóźnione)
Byłem właśnie na przeglądzie.
Diagnosta: Te halogeny (żółte) do wymontowania muszą iść.
Ja: Ale czytałem zanim je kupiłem, że żółte NIE MOGĄ być tylko światła drogowe, mijania i pozycyjne, a halogeny mogą być
Diagnosta: Nie, światła POZYCYJNE mogą być być żółte, ale halogeny nie
Ja:
Przegląd mi podbił bez problemu, ale zacząłem teraz jeszcze raz o tym czytać i wychodzi na to że Pan diagnosta sam nie zna przepisów.
Tak brzmi artykuł: Dziennik Ustaw - rok 2009, nr 75, poz. 639 z dnia 2009-05-20 ,
§ 2. Dopuszcza się wyposażenie pojazdu w światła drogowe, mijania lub pozycyjne przednie o barwie żółtej selektywnej do dnia 31 grudnia 2009 r.
§ 3. Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 30 dni od dnia ogłoszenia.
Wcześniej jest napisane tak: w załączniku nr 6 do rozporządzenia § 2 otrzymuje brzmienie:
„§ 2. Światła zamontowane na pojeździe powinny
odpowiadaç warunkom podanym w poniższej tabeli:
A w tabelce: Przeciwmgłowe przednie ----> biała lub żółta selektywna
Czyli na przyszłość, żółte ze świateł z przodu wg ustawy mogą być TYLKO halogeny. :wink:
Komentarz