Witku, wszystkie odpowiedzi są w moich wcześniejszych postach. Starałem się jasno wyrazić. Ku mojemu ździwieniu nawet Belegus złapał morał mojej historii pomimo że nie raz dałem mu w kość Powtórzę, nie mam zastrzeżeń do waszej grupy pedagogicznej. Moje głośne ale dotyczy tylko i wyłącznie drogi wyboru osób i sposobu dokonywania działań.
Userzy czyli serce i życie forum zawsze stają w obliczu faktu dokonanego. Zupełnie jak dziś z administratorką Ignaca, rozumiem że do decyzja i odpowiedzialność Piotra. Ale uważam że w takich sprawach warto poinformować,zapytać o zdanie czy nawet zrobić rozeznanie wśród ewentualnych kandydatów. Więc proszę nie mów o rekomendacji wśród waszej wąskiej grupy bo jest tu wielu oddanych ludzi którzy wkładają dużo serca w forum i to właśnie im należy się odrobina szacunku i docenienia poprzez poważne traktowanie, szczególnie w ważnych dla strony sprawach.
Wracając do Ignaca ciesze się że wkońcu Piotr się przełamał i zrobił krok w kierunku zmian. Mam nadzieję że kolega się sprawdzi i zrobi dużo dobrego we współpracy ze Sqadem i resztą mającą pojęcie o mechanice forum. Tyle że znów klin, Piotr był, poszedł i zostawił prezent. Zupełnie bez słowa, stąd twierdzenie o lekceważeniu naszej społeczności przez osoby z "dojściami".
Tylko co do mojej nowej funkcji - nie mogę robić wszystkiego, ale mogę chociacżby utworzyć nowy dział, czy zrobić porządek z moderatorami (co zrobiłem)
Jeśli już jesteśmy przy sprawach organizacyjnych...
Kyjgel, wspomniałeś, że rzadko karzę tych, którzy na to zasługują. Nie będę wszystkim od razu warnami czy banami sypał, bo ludzi zwyczajnie by to odstraszyło. Wiele spraw rozwiązuję, podobnie jak inni moderatorzy, pisząc prywatną wiadomość do delikwenta zwracając mu uwagę na jego zachowanie takie czy inne. Zazwyczaj to skutkuje. Bardziej porywczych ucisza się innymi metodami.
Zwracam się teraz do WSZYSTKICH!
Przy każdym poście jest taka ikonka odwróconego trójkąta z wykrzyknikiem - zgłoś ten post. Proszę, jeśli widzicie, że ktoś przekracza zasady panujące na forum, kliknijcie, zgłoście post. Bardzo rzadko otrzymujemy takie sygnały, a przecież to Wy, użytkownicy - "serce i życie forum", macie w nie największy wgląd. Wyłapujcie wszystko, a my będziemy te brudy sprzątać.
Ci co nie mają się czego obawiać, są grzeczni, z pewnością się nie zniechęcą. A kalek intelektualnych nam tutaj nie potrzeba, więc jak najbardziej to powinno ich odstraszać od robienia syfu na forum.
A po co grupy "byli moderatorzy" i podział na modów i modów globalnych? Z tego co kojarzę wszyscy jesteście globalnymi, nikt nie jest ograniczony działem. Pytam bo dziwnie to wygląda
Aby uniknąć sytuacji, że ktoś jest ukrytym moderatorem, chociażby Angello jest moderatorem, ale tylko działu Night Riders, albo tak jak ja kiedyś gdy miałem działy GT1 i 2, ale zmieniłem nazwę grupy na mniej mylącą.
Co do byłych - żeby było wiadomo kto kiedyś był i przy czytaniu starszych postów można było się zorientować w sytuacji.
Komentarz