Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Zamieszczone przez thooorn
    Zamieszczone przez Kamil 12
    Zamieszczone przez Naruciak14
    nie pije, nie pale, nie biore narkotykow itp.
    JesteÅ› emo?
    Nie widzÄ™ zwiÄ…zku
    Tekst z polskiego serialu

Komentarz

Przytoczony kiedyÅ› przez pewnego krytyka... niekrytego krytyka

Komentarz

Któremu zupę podawali z lewej/prawej* strony? :mrgreen:

* - nie pamiętam

Komentarz

no z lewej przecież
          może jakoś szczególnie mądre jego wypowiedzi nie są, ale niekiedy naprawdę mnie niszczą

Komentarz

Taka jest prawda,że ta cała wygadana gówniarzeria powstaje w mieście.A "jaskiniami lwów" są różnego rodzaju bramy,gdzie owe chłopaczki piją karpackie,komandosa,palą routy 66,trawkę i wąchają super glut (lepiej nie wiedzieć co jeszcze).Od dzieciaka nie miałem za bardzo styczności z chuligaństwem,gdyż mieszkałem z rodzicami w małym bloczku na uboczu miasta,w ciasnym mieszkaniu z jednym pokojem,kuchnią i łazienką.Chociaż te ileś lat wstecz nie było widać takiego rozboju na co dzień.Dopiero z roku na rok można było usłyszeć w telewizji przypadki zabójstw,pobić,dewastacji.Do podstawówki chodziłem w mieście trzeba było daleko dojeżdżać no i raz przygoda przy powrocie ze szkoły była.Dwóch oprychów stało przy kiosku i żłopali browara.Podeszli do nas (szedłem z kumplem) i zaczęli się pytać czy 20 gr mamy pożyczyć.Kolega wyjął portfel szukając drobniaków,a jeden z tamtych zarypał mu 10 zł z portfela i wyciągając nóż odsunął się i uciekł do pobliskiej bramy,a ten drugi za nim.Oczywiście na policji zeznania robiliśmy i duperele w miejscu gdzie to się stało wozili nas radiowozem,że jak coś mamy wskazać kolesia.Oczywiście nie było ich nigdzie,a pewnie już gdzieś pod sklepem obalali chlańsko Krótko- unikam przemocy,ale jak się porządnie wk****ę i wpadnę w szał.To potrafię sprowadzić kogoś do parteru.A już jeden w moim wieku się o tym przekonał.Z racji większej masy niż przeciętna i siły w łapach po pierwszej bombie podniosłem gościa i rzuciłem o ziemie jak śmieciem (przez 10 minut nie mógł się pozbierać)

Ekhhm.Następny etap życia,to była przeprowadzka.Rodzice zakasali rękawy i wybudowali dom za miastem w małej,miłej miejscowości z życzliwymi mieszkańcami Oczywiście do dziś dziękuję staruszkom,że nie muszę mieszkać w jakimś blokowisku z ludźmi dookoła za wszystkimi czterema ścianami.No,a co za tym idzie nie widuję co dziennie takich przychlastów którzy wychowali się na ulicy.A za rodzinę uważają rówieśników którzy wspólnie z nimi napadają na porządnych obywateli.Co prawda do technikum dojeżdżam do miasta,ale nie szlajam się po mieście bez powodu.Jeszcze wracając do tej sytuacji mojej z kradzieżą kasy.Tydzień temu w tej samej uliczce, szesnastoletni bęcwał zarżnął własną matkę która dopiero co wróciła z zagranicy.Okazało się,że nie miał kasy na narkotyki a matka nie chciała dać więc...

Co do ogółu sprawy myślę,że polskie społeczeństwo nigdy nie miało okazji do oswojenia się z wolnością.W czasach komuny,to władza wydawała rozkazy i prowadziła ludzi za rączkę.W sklepach nic nie było,każdy miał mieć takie same ubrania,tak samo wyglądać,tak samo zachowywać się i każdy prędzej czy później w miarę możliwości dostawał mieszkanie.Kiedy ruscy w końcu pojechali do siebie zaczęła się wolna amerykanka.Ludzie poczuli smak wolności.Z czasem stało się,to co widzimy.W naszym pokoleniu niestety większość odeszła na złą drogę i zaczęło się cwaniactwo.Dzieciaki obrabiają dupę policji,na lekcjach "uczniowie" robią sobie jaja z nauczyciela i zakładają mu śmietnik na głowę W dawniejszych czasach z chuligaństwem i rozbojem ZOMO zrobiło by porządek za kiwnięciem palca,na lekcji to uczeń dostawał wpier**l po łapach.Nie było mowy o takich wybrykach jak dzisiaj.Tak samo nie do pomyślenia są dla mnie tak zwane "ustawki".No stare bysiory wymyślają sobie,że należą do tego i tego zespołu piłkarskiego i umawiają się w określonym miejscu by wzajemnie poobijać sobie mordy Ehh no więc swoje tezy i wiedzę opieram na opowieściach rodzinnych i osób postronnych.Ja osobiście po ukończeniu szkoły chciałbym z tego kraju wyjechać szukać lepszego świata.Niestety nie wiedzę przyszłości tego kraju przy takim społeczeństwie (pomijając normalnych) i jeszcze rządzie na dokładkę Chociaż bardzo bym chciał,aby polska mentalność się zmieniła to wątpię czy nastąpi to jeszcze w tym stuleciu...

Dziękuję

Komentarz

Zamieszczone przez TERMINATOR
              Tak samo nie do pomyślenia są dla mnie tak zwane "ustawki".No stare bysiory wymyślają sobie,że należą do tego i tego zespołu piłkarskiego i umawiają się w określonym miejscu by wzajemnie poobijać sobie mordy
              No tego to nigdy w życiu nie zrozumiem

Komentarz

Bydło musi się wypasać

Komentarz

Raz do naszej szkoly przyjechali panowie w celu pobicia ucznia. Powod?
                  nie zaplacil za narkotyki...

Komentarz

Zamieszczone przez TERMINATOR
                    Tak samo nie do pomyślenia są dla mnie tak zwane "ustawki".No stare bysiory wymyślają sobie,że należą do tego i tego zespołu piłkarskiego i umawiają się w określonym miejscu by wzajemnie poobijać sobie mordy
                    Jak dla mnie to się mogą nawet pozabijać, byle gdzieś w lesie a nie na stadionie w towarzystwie normalnych kibiców.
                    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
                      Tak czytam i się zastanawiam, jaki kaliber gnata i pozwolenie nań sobie załatwić, gdy teraz od października idę na studia...

Gliwice, a mieszkanie u dziadków w Katowicach-Szopienicach. Chyba nienajspokojniejsza okolica.

Dotychczas był spokój, ale Istebna, Cieszyn (gdzie trzy lata mieszkałem i uczęszczałem do LO) to oazy spokoju przy Waszych miastach. A nie ukrywam, że z moim 1,72 wzrostu i 60kg wagi to mogę co najwyżej szybko spier...dzielać. A jak wiemy "nec Hercules contra plures".

Moja rodzina mieszka na Katowice - Bogucice to jest dopiero niebezpieczna dzielnica hehhe

Komentarz

Angello- dobrze prawisz, podoba mi się to. Chłopców wyżej nawet nie czytam bo Ci mają do czynienia z kryminałem w piaskownicy. Ale patrzę i aż się boje.

Komentarz

U mnie w mieście, obok gimnazjum jest sklep, w którym sprzedadzą wódke, szlugi każdemu. Dziwie sie, ze on sie jeszcze utrzymuje. :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez SebastianVanMarx
                            Zamieszczone przez BelegU$
                            Tak czytam i się zastanawiam, jaki kaliber gnata i pozwolenie nań sobie załatwić, gdy teraz od października idę na studia...

Gliwice, a mieszkanie u dziadków w Katowicach-Szopienicach. Chyba nienajspokojniejsza okolica.

Dotychczas był spokój, ale Istebna, Cieszyn (gdzie trzy lata mieszkałem i uczęszczałem do LO) to oazy spokoju przy Waszych miastach. A nie ukrywam, że z moim 1,72 wzrostu i 60kg wagi to mogę co najwyżej szybko spier...dzielać. A jak wiemy "nec Hercules contra plures".

Moja rodzina mieszka na Katowice - Bogucice to jest dopiero niebezpieczna dzielnica hehhe
                            A ogólnie, to za dnia też łatwo w Aglomeracji wpier...dziel dostać?

Komentarz

nie wiem co znaczy to agro cos tam ale domyslam sie ze tak w ogole czy latywo dostac wiec odpowiem tak bez plecow nie wchodzilbym na Bukowa ( przy stadionie ) bo jak sie dowiedza ze jestes z kas indziej to ci taki lomot spuszcza ze bedzie cod jak przezyjesz ( sam sie boje tam mieszkac jak odwiedzam polske ) a na bogucicach w bialy dzien zadko sie rozboje zdazaja bardziej jak sie sciemnia to wtedy ta dzielnica przybiera nazwe "Szatanski plac"

a teraz znikam ogladac "学園黙示録 High School Of The Dead" i Wcinac Potetochippusu

Zycze wszystkim milej nocki i do nastepnego

Pozdrawiam Marxu

Komentarz

Będę pamiętał :mrgreen:

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X