Działa Wam net w PS? Drugi dzień mam konserwację PSN i nie moge się zalogować? Znajomy jeden miał jakiś czas i działa. Drugi nie miał wogole. a Wy jak macie?
Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...
Powiem tak. Wydadzą 3-4 numery, potem przestaną, gdyż tak się dzieje z większością takich projektów. Wypuszcza się takie projekty, żeby naciągnąć frajerów i niestety też osoby, które pasjonują się modelarstwem, czy czymś w tym stylu... Ale mimo wszystko ciekawy pomysł, bardzo fajny sposób na zapoznanie młodzieży z historią polskiej motoryzacji. Może prenumerata, czy coś uratuje sytuację?
1. numer 5 zł, 2. 15 zł, od trzeciego już po 30 zł. Podobno ma być około 100 numerów co daje około 2750 zł za model, który nie jest wart nawet 1/3 tej sumy. Po za tym, ta firma słynie z tego, że porzucają serie. Dlatego też w pewnym momencie kompletowania modelu można zostać z kupą złomu wartą np. 1500 zł.
Przypomniała mi się sytuacja z podobnym modelem do składania, także firmy DeAgostini - Ferrari F2005 z silnikiem spalinowym. Po zobaczeniu reklamy w gazecie i w TV, pomyślałem że to fajna sprawa, lecz nie podjąłem się zbierania.
Za 2-3 lata na allegro.pl, było już pełno tego modeli w częściach pierwszych lub jako gotowiec. Z tego co wiem w kioskach były do kupienia kolejno 20 numerów, lecz potem usługa była tylko dla prenumeratorów, a było tych numerów ok. 100.
Post Haj$a wyżej. Kiedyś był też w takiej samej serii jakiś tam monster trcuk, który miał być napędzany silnikiem spalinowym. W zestawie numer 1 było koło do złożenia w trzech częściach plus śrubokręt i filmik montażowy trwający chyba z 3 minuty. Dodatkowo trzeba było zaznaczyć, że jeden zestaw kosztował 5zł, a gdzie pozostałe 3 koła? Potem chyba jeszcze reklamowali drugi numer, a trzeciego numeru już nie widziałem... Powiedzmy szczerze, to robienie w ciula, lepiej iść do jakiegoś sklepu modelarskiego i tam zrobić jakiś zakup.
Komentarz