Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Pytanie do uzytkownikow ruchu drogowego:

Rowerzysta jadacy po ulicy, widzacy przed soba droge dla rowerow, ma obowiazek z niej skorzystac czy tylko prawo? Musi bez gadania wjechac na droge dla rowerow czy dalej moze jechac ulica? Podobna sytuacja z chodnik >> droga dla rowerow. Jest to "przywilej" rowerzysty czy nakaz?

Komentarz

Nakaz.

art. 33:
      1. Kierujący rowerem jednośladowym jest obowiązany korzystać z drogi dla rowerów lub z drogi dla rowerów i pieszych. Kierujący rowerem, korzystając z drogi dla rowerów i pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustępować miejsca pieszym. W razie braku drogi dla rowerów lub drogi dla rowerów i pieszych kierujący rowerem jednośladowym jest obowiązany korzystać z pobocza, z zastrzeżeniem art. 16 ust. 5, a jeżeli nie jest to możliwe - z jezdni.
      1a. W razie braku drogi dla rowerów lub drogi dla rowerów i pieszych kierujący rowerem jednośladowym jest obowiązany korzystać z pobocza, z zastrzeżeniem art. 16 ust. 5, a jeżeli nie jest to możliwe - z jezdni.
      1+1=10

Komentarz

właśnie to miałem wkleić :wink:

Komentarz

Dzieki

Druga sprawa. Czy przepisy rozrozniaja kierunek jazdy na drodze dla rowerow? Czy gdy wzdloz ulicy po obu stronach sa drogi dla rowerow (bez dodatkowych oznakowan, np znakow poziomych), rowerzysta ma poruszac sie po nich jak po ulicy, czyli prawa sciezka na przod, a lewa w druga strone? W skrocie, czy droga dla rowerow jest jednokierunkowa?

Jesli dwukierunkowa to wg mnie jest to troche niebezbieczne np w sytuacji, gdy na drodze dla rowerow jest zatoczka, a sciezka prowadzi przez nia. Jadac z naprzeciwka wjezdzamy na ulice pod prad.

Komentarz

Panowie, wiem, że już kiedyś o to pytałem (prosiłem), ba - nawet uzyskałem odpowiedź, ale od tego czasu moje komputery zaliczyły kilka formatów, internet pewnie parę czyszczeń, a forum dwie awarie, i za diabła już nie znajdę:

Czy ktoś z Was ma może ten "GT4 Pack" czy jak to się tam zwało, gdzie były różne grafiki itp. i (O to mi właśnie chodzi) OBRAZKI WEKTOROWE AUT Z GT4, których używamy na naszym kochanym Forum jako Rang? Przyznam szczerze, że chciałbym uatrakcyjnić moje Forum "Za Zakrętem" tym bajerem (innymi autami OFC, żeby do klimatów ZZ pasowały) a nigdzie nie potrafię tego archiwum znaleźć. Czy ktoś z Was je posiada w swoich zbiorach, lub Piotr albo jakiś litościwy Moderator (Serwer pamiętam swego czasu mi to chyba wysyłał) mógłby mi je podrzucić tutaj lub na PW?

Z góry dzięki

Komentarz

7. Kierujący rowerem może jechać lewą stroną jezdni na zasadach określonych dla ruchu pieszych w przepisach art. 11 ust. 1-3, jeżeli opiekuje się on osobą kierującą rowerem w wieku do lat 10.
              Takie coś jest, ale nie do końca rozumiem ten pkt, ale na pytanie
              Zamieszczone przez thooorn
              Czy gdy wzdloz ulicy po obu stronach sa drogi dla rowerow (bez dodatkowych oznakowan, np znakow poziomych), rowerzysta ma poruszac sie po nich jak po ulicy, czyli prawa sciezka na przod, a lewa w druga strone
              odpowiedź jest chyba tak
              Nie ma tego w kodeksie opisanego z tego co tu patrze.

Komentarz

i teraz weź bądź tu mądry wg polskiego prawa czy kodeksu ruchu drogowego.

Zgodzę się z PP89, myślę ,że tak ,chodź sam tak w 100% pewny nie jestem, ze względu na niektóre debilizmy które istnieją w polskim prawie.
                Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Czasem te "drogi dla rowerow" przypominaja poligon wojskowy, albo zwyczajnie ni z tad, ni z owad sie koncza. Z dwojga zlego wole juz ulica jechac, bo jest po prostu szybciej. Nie musze co chwile mijac, omijac i wyprzedzac zamyslonych palantow.

Droga dla rowerow jest dla ROWERÓW

Komentarz

Za ile można wyrwać PS3 w dobrym stanie?

Komentarz

Zamieszczone przez Sylwek1092
                      Za ile można wyrwać PS3 w dobrym stanie?
                      za tyle ile chodzą na allegro.
                      http://najalternatywniej.blogspot.com/
                      keep calm & carry on
                      digart - lastfm
                      ---
                      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Idealne miejsce na imprezę, polecam oglądać w wysokiej rozdzielczości:
                        http://www.youtube.com/watch?v=V9AySS3Ff2Y

Komentarz

Fajne ,ale i tak wolę Amsterdam Arena

http://www.youtube.com/watch?v=U3SR3r4v1Ig < Sensation Black 2010, Ethias Arena ,Hasselt Belgium

Komentarz

witam, kuje sobie drzewo i wpadłem na pomysł nie znalazłem wątku o tym napisze tutaj, myślał ktoś nad wykonaniem koszulek z logo gran turismo i ze stroną, a do tego na plecach nick użytkownika forum, byłby ktoś chętny i ma ktoś jakieś dojścia ?

Komentarz

http://www.allegro.pl/item1068679347_t_ ... adruk.html

...i tym podobne

Komentarz

oj chciałbym bardzo taką koszulkę czarną z logiem GT ale nie Wilku ,tylko Spyro.

Cena rozsądna jak w większościach firm ,które robią na zamówienie koszulki, 25zł.

http://www.youtube.com/watch?v=2M9wQ-6w3pE
                                Maciej poczuł tampon! Gara cziki cziki cziki cziki ta!
                                Nie ma pan kutasa, nie ma pan grzyba, nie ma pan kutasa, nie ma pan jak pchać.
                                Kraśko Production - Szansa Minety
                                i inne mixy w wykonaniu qskiego

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X