Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Zamieszczone przez PP89
    Nie wiem czemu Toyo nie chcesz iść na studia.
    Nie napisałem, że nie chcę iść na studia.

Z zawodem miałem na myśli to, że masz napisane w papierach (jeśli zdasz egzamin zawodowy) "technik <twojego zawodu>". Natomiast po LO nie masz nic, masz jedynie maturę i kolejne świadectwo do kolekcji. Wtedy musisz iść na studia. Odkąd tylko zaczął mnie interesować temat "do jakiej szkoły średniej pójdę", nie brałem pod uwagę liceum. Wolę mieć dwie możliwości (praca lub studiowanie), niż tylko jedną.

Zamieszczone przez PP89
    Grunt to właśnie żebyś wybrał dobry kierunek.
    I dlatego właśnie jestem w technikum architektury krajobrazu. Fajna, dobrze płatna praca, a przede wszystkim nie jest, jak to określił Sylwek, zaludniona.

Komentarz

http://najalternatywniej.blogspot.com/
      keep calm & carry on
      digart - lastfm
      ---
      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Witek jakie starocie zapodaje

Komentarz

Dobre Nie widziałem tego wcześniej

Komentarz

No właśnie widzę,że rozwinął się temat wykształcenia.Mi rodzice mówią iż najważniejsza jest ciężka praca,motywacja i zaangażowanie.No i tak opowiem historyjkę jak to w mojej rodzinie jest :wink:.Siostra mojego dziadka (moja ciotka) od małego mówiła mojemu tacie żeby się dobrze uczył Ojciec uczył się średnio w podstawówce,gimnazjum,a potem poszedł do zawodówki na mechanika.Ukończył zawodówkę a,że były ciężkie czasy (dziadkowie uprawiali we foliach) to postanowił pracować i chodzić do technikum wieczorowego.Po jakimś czasie stwierdził,że nie da rady rano robić we foliach,po południu iść do roboty a pod wieczór iść do szkoły Rzucił szkołę pracował jako mechanik, a potem poszedł pracować jako mechanik do szpitala w ciepłowni (polega to na regulacji tlenu,wody i innych takich rzeczy).A pracuje tak do dziś i ma się dobrze.Mama z zawodu jest pielęgniarką,ale nie pracuje w tym zawodzie.A na takim rodzaju targu/rynku sprzedaje słodycze 5 dni w tygodniu Tak więc oboje rodzice ciężką pracą dorobili się dużej działki,ładnego domu,pięknego ogrodu-i mógłbym tu wymieniać do jutra czego jeszcze A teraz wracając do owej ciotki.Ma ona dwóch synów,których oczywiście od dziecka przymuszała do nauki.Uczyli się bardzo dobrze,ukończyli studia z dyplomami.Zostali architektami Jeden zatrudnił się w urzędzie miasta,a drugi wyjechał do anglii za "chlebem".Ten pierwszy miał się dobrze,a drugiemu w anglii nie szło najlepiej (zatrudnił się w firmie i pracował z anglikami,a z racji wieku 30l nie dogadywał się z nimi "ani b ani me" ).Wrócił do polski niczym syn marnotrawny Z niczym.Oboje bracia wpadli na pomysł założenia firmy.Prowadzą ową firmę ledwo ledwo po prostu kaszanka.Mało zamówień i w ogóle.Wcześniej wspomniana ciotka szczyciła się przed laty że ich synowie to tacy wielcy architekci.A mój tata to ma tylko zawodówkę A teraz co Obaj ci architekci mają gówno za przeproszeniem,mieszkają w ciasnych mieszkaniach w bloku z żoną i dziećmi (oboje osobno oczywiście :mrgreen: ),jeżdżą samochodami z leasingu dla niepoznaki i ogólnie kiepściutko.A mój tata dobrze się wiedzie mimo takiego wykształcenia.Kupił sobie upatrywany samochód (XC90),teraz chce sobie kupić motor,jakiś remoncik w domu.A wszystko to dzięki ciężkiej pracy i dążenia do celu :wink: A więc taki z tego morał...każdy sobie powinien sam podpowiedzieć

PS:Nie twierdzę że wszystkie wykształciuchy to takie "cabany" które myślą.Że można wiele się dorobić a się nie narobić Chociaż myślę,że Polskę niszczą właśnie urzędasy.Siedzą z założonymi rękami (przy biureczku) i zbijają kasę,a zabierają biednym

Komentarz

Od 1:55 http://www.youtube.com/watch?v=WGzB68Bq ... re=related

Ta reakcja Kułaka :mrgreen: a Błachowicz poker face

Komentarz

Niech każdy wejdzie na tę stronkę, sprawdzi szybkość łącza i wklei na forum

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                  Nie napisałem, że nie chcę iść na studia.
                  Tak jakoś to odebrałem, ale już wiadomo o co chodzi :wink:

TERMINATOR masz zupełną racje.
                  Mój ojciec też wszystkiego się dorobiły własnymi rękoma.
                  Mi kiedyś powiedział tak: "Swój obowiązek wobec państwa spełniłem (nauka do 18 roku życia), teraz rób jak chcesz. Jak chcesz się uczyć to zrobie wszystko żeby ci w tym pomóc, jak nie to idź do roboty, do niczego Cię nie zmuszam, ale za darmo utrzymywać nie będe." Wg mnie jest to bardzo fair postawiona sprawa. Ja wybrałem nauke, ale jak mam jakąś możliwość to dorabiam, głównie własnie na budowie.
                  Nawiązałem do tego, bo IMO zmuszanie do nauki to jest totalny bezsens, nic z tego dobrego nie wyjdzie - zresztą jak sam zobaczyłeś po swojej rodzinie. Co z tego że skońćzy super elitarną uczelnie jak robił to cały czas z niechęcią.

Tytułem końca właśnie
                  Zamieszczone przez TERMINATOR
                  najważniejsza jest ciężka praca,motywacja i zaangażowanie
                  A minusem pracy fizycznej jest to że trzeba się namordować żeby coś osiągnąć. Biuro i wysokie stanowiska też pochłąniają wiele wysiłku ale jest to inny jego rodzaj.

A tak w ogóle to skąd mam wiedzieć czy będe pracował w zawodzie? Kto wie...

Edit

Wolne mam łącze...

Komentarz

8 września to się zmieni na 10mb :mrgreen:

Komentarz

Widze, ze neostrada nadal rzadzi

Za niecaly rok bedzie 3Mb

A moze zrobimy z tego topic w Hardware?

Komentarz

padaka :mrgreen:
                        keep calm & carry on
                        digart - lastfm
                        ---
                        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

@thooorn Czemu nie, może się przydać, zwłaszcza gdy chce się robić ustawki on-line. Masz fajnego pinga :mrgreen:

Komentarz

Zrobic jeszcze raz testy, albo przeniesc swoje wyniki :mrgreen:

Komentarz

to ja mam jakieś szybkie łącze w porównaniu do was

Komentarz

ekhm, jest już temat osobny - nie wrzucajcie tutaj swoich wyników, tylko do wątku założonego przez thoorna.
                                keep calm & carry on
                                digart - lastfm
                                ---
                                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X