Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Wg.mnie fizyka GTpsp> Forza.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
      http://www.youtube.com/watch?v=6PGrDgJ9zmU

Według mnie w obu grach fizyka nie jest realistyczna W Forzie auto zbyt mocno trzymają się drogi, natomiast w GT5PSP jest odwrotny efekt - zbyt łatwo wpada w poślizg (6:12 - lekko nacisnął hamulec a tył poleciał jak by z ręcznego wchodził ) Taka moja opinia :wink:

Komentarz

Porownywalne modele dla tlumu

Komentarz

http://www.youtube.com/watch?v=vda2RAEuW_g

Komentarz

No i masz odp. jak ludzie/ekipa robili film 2012 i inne tego typu filmy z kultury cyrku i fajerwerek.

Fajne nawet, chciałbym w czymś takim się właśnie bawić no i do tego Adobe After Effect ,lub Particle Illusion[słabszy].
            Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Zamieszczone przez Serwer
              Zamieszczone przez Dreadlock89
              http://www.youtube.com/watch?v=6PGrDgJ9zmU

Według mnie w obu grach fizyka nie jest realistyczna W Forzie auto zbyt mocno trzymają się drogi, natomiast w GT5PSP jest odwrotny efekt - zbyt łatwo wpada w poślizg (6:12 - lekko nacisnął hamulec a tył poleciał jak by z ręcznego wchodził ) Taka moja opinia :wink:
              Właśnie psp Gt jest bliżej prawdy. Grałem sporo, fizyka na poziomie gt5p na proffesionalu a nawet trudniejsza. Różnica taka że na ps3 dysponujesz analogową gałką a w psp dodajesz gazu jak w gt2 na zasadzie 1lub 0. Stąd trudność w zbieraniu zakrętów. Pomaga pulsacyjne klikanie. Co do zachowania auta właśnie wydaje mi się realne. Nagolądałem się dużo produkcji "best motoring" gdzie różne auta testowane są na różnych torach. Polecam odcinki właśnie z Nsxem. I zauważam kolosalne podobieństwa w zachowaniu samochodów.

Komentarz

Nie zgodzę się z tobą z jedną rzeczą .
                Chodzi o sterowanie psp ma takie prowadzenie jak nowe durszloki 2,3 czyli jeśli chodzi o wciskanie X jako gaz reaguje nie tak jak w GT2 czyli wszystko albo nic tylko tak że im mocniej wciśniesz tym więcej epy.
                Na psp jest zarąbista czułość że musisz bardzo delikatnie X wciskać.
                Analog równiez działa w tej zasadzie że im więcej przesunięty tym większy skręt.
                Co do Fizyki w GTPSP to jest ona łatwiejsza nie na GT5P może i z tą różnicą że mamy więcej opon do wyboru.
                Ogólnie mówiąc to professional jest taki jak w GT4 jeśli jedziemy na RSS.
                Czy tak gra jest najlepszą i nie do przebicia jeśli chodzi o tą platformę.

Komentarz

Lewy analog owszem ma wyczucie ale w X tego nie zauważyłem. Może to kwestia wyrobienia guzika, grałem na niemal nowym PSP gdzie przyciski nie były jeszcze "wygniecione".
                  Generalnie nie mogłem tego wyczuć i grałem pulsacyjne dodając gazu lub operując biegami.

Komentarz

Grałeś?? to znaczy że już nie masz PSP??

Komentarz

Psp nie ma analogowych klawiszy jak Dualshocki.. Po prostu juz gra jest zrobiona tak, aby nie bylo systemu 0=1, gra reaguje stopniowo na przyspieszenie, aby mozna bylo naciskac pulsacyjnie, tak jak pisal Dreadlock.
                      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                      GranTurismo 5 99%
                      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Kamil-Więc miałem dobre obserwacje.

Ji-obecnie nie mam. Oddałem bratu. Bo wszedłem w posiadanie w systemie "pożycz/oddaj".

Komentarz

Panowie jest problem - muszę wybrać salon w którym będe miał praktyki - i tu sie rodzi pytanie a mianowicie Toyota czy Honda?
                          GT jest bogiem
                          Escudo nałogiem
                          Tunning zabawą a
                          S Licence PODSTAWĄ !

Komentarz

A ja się pochwalę.
                            Pierwsze robienie zdjęć "na zlecenie" za mną...
                            Ale to tak z przymróżeniem oka. Robiłem zdjęcia na 18 znajomej, na podstawie tych zdjęć mieliśmy się dogadywać co do fotoreportażu z jej studniówki...
                            A że zdjęcia osiemnastkowe wyszły dobrze, to szykuje się fotografowanie za pieniądze.
                            Nigdy nie myślałem o fotografii jako o źródle dochodów, lecz na tego typu akcje "po znajomości" (studniówka, półmetek, ewentualnie chrzest) moje umiejętności są wystarczające, a dochody z tego w całości pójdą na sprzęt. Żeby sam na siebie zarabiał.
                            Mam też szczęście- z powodu bliskiej znajomości z kilkoma fotografami mogę pożyczać na jakiś okres body, obiektywy, lampki. Wygodna sprawa, dopóki nie kupię własnych. Na osiemnaste robiłem zdjęcia 5D + 24-105L + 580EXII oraz jako zapas i zdjęcia bez lampy 40D + pentacon 50mm.

Komentarz

Zamieszczone przez Pietra$
                              Panowie jest problem - muszę wybrać salon w którym będe miał praktyki - i tu sie rodzi pytanie a mianowicie Toyota czy Honda?
                              Jako sprzedawca?

Komentarz

Czy wartosc obrotow silnika X jest wprost proporcjonalna do jego zuzycia paliwa? Inaczej mowiac, czy zawsze im wyzsze obroty, tym wyzsze spalanie?

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X