Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Zamieszczone przez kyjgel
    Zamieszczone przez ignac8
    LO rlz
    W dupie. Później studenciny po LO gdy chcą sobie dorobić to płaczą że mogą co najwyżej ulotki roznosić bo gówno umieją.
    Brawo
    A na kierukach technicznych, to błądzą jak dzieci we mgle

Komentarz

Zamieszczone przez Sylwek1092
      Czy wartosc obrotow silnika X jest wprost proporcjonalna do jego zuzycia paliwa? Inaczej mowiac, czy zawsze im wyzsze obroty, tym wyzsze spalanie?

Nie do końca. Silnik przy rozruchu i na jałowym biegu spala więcej niż przy obrotach pomiędzy max momentem a max mocą.
      Ofc, mówimy o samym silniku, a nie aucie w ruchu, bo wtedy dodzodzą rożne siły itp co ma też wpływ.

Na tym rysunku masz pokazane.

http://img183.imageshack.us/img183/6562/121dq.jpg

Spalanie jest oznaczone ge,
      Mo - moment
      Ne - moc

[quote:3u8paav7]Wiec teoretycznie powinno sie tworzyc male silniczki bardzo niskoobrotowe turbodoladowane z bardzo wysoka kompresja
      No robi się takie robi. np Fiat, VW. [/quote:3u8paav7]

1) Dzieki za wykres :wink:
      2) Myślałem o silnikach Diesel'a np 0,6 i mniejsze z obrotami ponizej 1000, multiturbo z wielka kompresja - ciekawe jak by to jezdzilo (wlasciowosci, osiagi) i jakie byloby realne zuzycie paliwa w porownaniu do aktualnych "ekologicznych" konstrukcji, ale...

to tylko moje kombinowanie

Komentarz

Zamieszczone przez WiLkU666
        Czy dobrze zrobił ,że ukradł ten lek? Dlaczego tak/nie?
        Moje sumienie podpowiada,że zrobił dobrze.Ukradł ten lek w bardzo słusznej sprawie (z miłości do żony).Chciał uratować życie małżonki,a gościu który miał tego leku od groma liczył tylko na zyski i był chciwy.Po za tym jest lekarzem więc powinien (teoretycznie) pomagać osobom tym najbardziej chorym.Druga sprawa,że wcześniej wspomniany mąż był gotów zapłacić i na pewno robił by wszystko co w jego siłach by zdobyć jak najwięcej pieniędzy.

Tak więc w podsumowaniu jak dobrze pamiętam to kiedyś na religii było coś o takiej tematyce i wyszło,że według etyki takie coś nie jest grzechem.Jeśli było to w celu ratowania życia czy innej słusznej sprawie.

PS:Mam nadzieje że nie ma w tym jakiegoś haczyka

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
          Zamieszczone przez kyjgel
          Zamieszczone przez ignac8
          LO rlz
          W dupie. Później studenciny po LO gdy chcą sobie dorobić to płaczą że mogą co najwyżej ulotki roznosić bo gówno umieją.
          Pozdrawia uczeń trzeciej klasy LO, który przed studiami bierze pół kawałka za projekt strony internetowej...
          Dzięki :wink:

Komentarz

Technikum daje jeszcze w pewnym stopniu "zabezpieczenie", bo w przypadku, gdy nie idziemy na studia, mamy wyuczony zawód. Po LO takiego "zabezpieczenia" nie ma i trzeba iść na studia. Nie wiem tylko, jak to jest z liceami profilowanymi.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
              Technikum daje jeszcze w pewnym stopniu "zabezpieczenie", bo w przypadku, gdy nie idziemy na studia, mamy wyuczony zawód. Po LO takiego "zabezpieczenia" nie ma i trzeba iść na studia. Nie wiem tylko, jak to jest z liceami profilowanymi.
              Cos pomiedzy LO, a technikum. Masz wieksza, ukierunkowana wiedze, ale brak zawodu. Idziesz na studia.

Komentarz

No i się zacznie...nagle wszyscy się jarają Lechem, na gimbusiarskich demotach Kolejorz...wszędzie peany i wychwalanie pod niebiosa, jakby byli bożkami, kupa w majty z podniety a wielu dupków nie potrafi wymienić nawet 5 nazwisk ze składu.

Komentarz

Norma w naszym małym piekle panie Kyjgel

Komentarz

Nie chodzi o to że nie lubię Kolejorza bo jest mi obojętny. Ale nie lubię tej pierdolonej hipokryzji. Ale tak jest zawsze...Gołota/Małysz/Kubica/Reprezentacja wygrywali to wszystko cacy, a jak ponieśli porażki to wygwizdanie i plucie. To albo jesteśmy za albo przeciw a nie jak wiatr zawieje.

Komentarz

Zamieszczone przez TERMINATOR
                      Ukradł ten lek w bardzo słusznej sprawie (z miłości do żony).
                      I tu wszystko wyjaśnia.

Czyli jesteś na tym samym stadium co ja , na trzecim , bo jest ich sześć, ta szósta jest uniwersalna[mój brat ma szóste stadium]

* * *

Ja znam:
                      - Kotorowski [dość długo bo będzie ze 4 lata]
                      - Tchibamba [były piłkarz Arki Gdynia, z Kinszasy [dawniej Zair, teraz Demokratyczna Republika Konga]
                      - Injac [grał w FK Slavja w 2006r. , serb]
                      - Bosacki [był w FC Nürnberg]
                      - Peszko [od 2008r. w Lechu Poznań , przedtem Wisła Lublin]
                      Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Raz im sie przydarzylo, wypadek przy pracy, a ludzie juz z nich bogow swiatowej pilki noznej robia

Komentarz

WiLkU666 co to jest Wisła Lublin? grał wcześniej w Wiśle Płock :mrgreen:
                          Kyjgel własnie o to mi chodziło jesteś na górze jest cacy na dole jesteś nikim. Ogólnie jeśli o kibiców Lecha to wydaje mi sie że jest tam chyba najlepiej. :wink:

Komentarz

Wilku- Twój brat to już pewnie prawie Charizard.

Komentarz

Tak to już w Polsce jest. Jeśli nagle coś komuś nie idzie, to zaraz jest z góry skreślany. Oprócz innych, taka sama sytuacja jest z Pudzianowskim. Rozłożył Najmana i już wszyscy z niego robili wielkiego mistrza MMA, kompletnie zapominając o tym, że praktycznie nie jest zawodowym fighterem. Po Kawaguchim już się powoli zaczęło, a po Sylvie miał już ostro przerąbane.

Po prostu jestem zażenowany jak czytam i słyszę te wszystkie opinie "wachofców". Jak napisał Jonasz, jesteś na górze - jesteś wielki, jesteś dole - jesteś cienki.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                                Wilku- Twój brat to już pewnie prawie Charizard.
                                Taa, a ja jestem Wielki Sziwa i macie się przede mną kłaniać

Szóste stadium to jest coś w stylu "Życie człowieka jest najważniejsze".

I stadium - niski poziom moralności i najlepiej nie mieć z tą osobą nic do czynienia ,odp. by brzmiała na zasadzie "Zrobił źle bo ukradł" ,czyli coś na poziomie 5-latka.

II stadium - lepiej nieco niż pierwsze stadium, ale to nadal słaby poziom.

III stadium - średni poziom moralności i odp. jest na zasadzie "Zrobił to z miłości do drugiej osoby", czyli np. drugiej kobiety bądź rodzeństwa.

IV stadium - odp. jest na zasadzie "Prawo zabrania i podległby karze dokonując się takich czynów", czyli ,że zrobił źle ale wg prawa.

V stadium - niestety nie pamiętam :/

VI stadium - coś jest uniwersalne ,czyli najważniejsze jak wcześniej wspomniałem "Życie człowieka jest najważniejsze".
                                Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X