NIGHT RIDERS: Archiwum relacji z wyścigów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: NIGHT RIDERS - Relacje ze spotkań online

Na początek dziękuję wszystkim za udział w turnieju i gratulacje dla zwycięzców poszczególnych wyścigów (Mariusz pokazałeś klasę wygrywając praktycznie wszystko co było do wygrania, widać kto naprawdę potrafi jeździć bez względu na auto i nawierzchnie) :wink:

Wyścig nr 1 - Eiger Nordwand (tor krótki)/ zmienna pogoda – 16 okr.

W moim wykonaniu kompletna klapa, i tu chciałem bardzo przeprosić mlokos79 za wbicie go w mostek na pierwszym okrążeniu, nie opanowałem auta i było dla nas po wyścigu. Przepraszam moja wina. Później jeszcze 2 dzwony z rozwaleniem silnika i tak oto skończył się dla mnie ten wyścig.

Wyścig nr 2 - Toskania – upływ czasu – 10 okr.

Zgodnie z tym co się spodziewałem jazda na szarym końcu (po prostu nie potrafię jeździć na szutrach i śniegu). Jedyna chwile walki miałem z siniakiem i Kraziem na ostatnim zakręcie.

Wyścig nr 3 - Chamonix(tor wschodni)/ zmienna pogoda – 20 okr.

Tak jak w wyścigu nr 2 szybki spadek na koniec stawki i jazda od bandy do bandy

A teraz klasyfikacja końcowa:

Race 1
    1. Quelxes – SX4
    2. M-Michalczyk – RS
    3. Patras – RS
    4. PloTek_1 – RS
    5. Krazio – C4
    6. siniak – C4
    7. Koomarr89 – C4
    8. wowa1979 – SX4
    9. mlokos79 – RS

Race 2
    1. M-Michalczyk – SX4
    2. Koomarr89 – RS
    3. Lazarereser – C4
    4. Patras – SX4
    5. mlokos79 – SX4
    6. PloTek_1 – SX4
    7. Quelxes – RS
    8. Krazio – RS
    9. wowa1979 – RS
    10. siniak – RS

Race 3
    1. M-Michalczyk – C4
    2. Patras – C4
    3. Quelxes – C4
    4. Koomarr89 – SX4
    5. Lazarereser – SX4
    6. wowa1979 – C4
    7. siniak – SX4
    8. Krazio – SX4
    9. mlokos79 – SX4 – nie ukończył. (ponownie w SX4)
    http://www.mygranturismo.net/24822 - garaż

Zapraszamy chętnych do jazdy online w GT5 do klubu NIGHT RIDERS !

Komentarz

Jesli o mnie chodzi to dwie sprawy:
      1. w trzecim wyscigu pojechalem drugi raz tym samym autem bo tylko to bylo dostepne! Wybralem Citroena, Impreze i cos jeszcze to okazalo sie ze auto nie jest dopuszczone bo jakis tuning mialo. Nie bardzo wiem o co chodzi. W kazdym razie nie mialem wyboru wiec pojechalem Suzuki.

2. Co do wrazen to najwiekszym problemem w tych rajdach byla ograniczona widocznosc. W drugim wyscigu dopoki jechalem na P1 bylo ok ale jak pozniej zostalem wyprzedozny to przez ten kurz ktory powodowal, ze jechalo sie po omacku zaczalem spadac w dol dosc szybko. Pierwszy wyscig skonczyl sie dla mnie juz na poczatku - najpierw mialem obcierke na starcie z Koomarem po ktorej to mialem uszkodzone kolo a pozniej "wykonczyl" mnie Wowa Zreszta i tak chyba bylaby lipa bo majac prawdopodobnie dobre opony (sportowe srednie) zmienilem w ostatniej chwili na deszczowki i jak sie pozniej okazalo fatalnie sie na nich jechalo - starczaly na zaledwie jedno okrazenie a na drugim juz mialy 0% bieznika!!
      Co do wyscigu na sniegu to ten sam problem - widocznosc fatalna i jazda po omacku plus obijanie sie... Koniec koncow po bodaj dwoch okrazeniach kiedy bylem na w miare dobrej pozycji auto stracilo kompletnie moc - niby nic sie nie palilo na czerwno a rozpedzalo sie jakby mialo z pol tony balastu... nie bardzo wiem o co chodzilo z tym ale wszyscy mnie bez problemu wyprzedzali i nie bylem w stanie z nikim powalczyc...

Komentarz

Impreze? ;p a na pewno brałeś samochody z zalecanych? Tzn. Garaż -> zakładka "zalecane" . Bo jeśli swoje samochody, te które miałeś kupione przez siebie samego z salonów, to możliwe że miałeś problemy, bo powiem ci od razu, że w zalecanych nie było Subaru Imprezy xD.

Moc stracił pewnie bo miałeś poobijany samochód. Mi tak się stało na dwa okrążenia przed końcem wyścigu, co pomogło wyprzedzić mnie Quelxesowi . Drzwi i w ogóle karoseria u mnie nie wyglądały za dobrze, i stracił jakby na właściwościach aerodynamicznych hehe ;p. Maksymalna prędkość coś koło 155km/h ;p

Edit.

Pierwszy wyścig przegrałem przez całkowity brak doświadczenia w zmiennych pogodach ;p, drugi udało mi się zdobyć dobra pozycję p2 bo wspaniałej walce z "laserem", a w trzecim wyścigu po długiej walce z Stigiem o P2, i wypadku na przedostatnim okrążeniu (co wykorzystał Quelxes) skończyłem na P4 . Krótko piszę, bo rozpisałem się przez ostatnie 20 min, jakoś na dwie kartki A4 , i niechcący skasowałem cały tekst, ajjj zły jestem...

Komentarz

Masz racje koomarr - teraz sie zorientowalem ze rzeczywiscie nie zmienilem zakladki w garazu na zalecena i stad ten problem :/

Komentarz

Lotus Evora - samochód porażka jeśli chodzi o pojazd seryjny. Po kilku okrążeniach sobie odpuściłem i przypomniało mi się to :mrgreen: :
            [youtube:2u7b1zb6]http://www.youtube.com/watch?v=vrn8MsHWUxk[/youtube:2u7b1zb6]
            Mam nadzieję, że po tuningu to auto będzie lepsze.

Gratulacje umiejętności i cierpliwości dla zwycięscy
            Zapraszam tutaj.

Komentarz

Najpierw WRC:

Pomysł na rajdy bardzo fajny i byłem nastawiony pozytywni mimo, że lubię tylko asfalt - szuter czy śnieg nie są dla mnie

Pierwszy wyścig jechało mi się bardzo przyjemnie (no bo to asfalt był). Na starcie nie wiedziałem jakie założyć opony i zaryzykowałem zakładając wyścigowe twarde. Strzał w dziesiątkę bo mimo, że początek był bardzo trudny i wszyscy mnie wyprzedzili to jak tor się troszkę osuszył to samochody na przejściówkach nie miały szans. Udało się dość sprawnie przebić na P1 - ale kurcze na tym torze się ciężko wyprzedza Jako, że starałem się je (opony) oszczędzać to udało się też pojechać bez pit stopu i mimo mocno zdartych przednich gum pod koniec i szybko zbliżającego się Mariusza udało się wygrać.

Wyścig 2 - szuter - tu było dużo gorzej. Start z końca stawki i próby przebicia się na lepszą pozycję. Niestety na szutrze brakło nam chyba trochę kultury na torze bo obijania i przepychania było strasznie dużo.

Wyścig 3 - śnieg - tu pojawił się problem wąskiego gardła Ile razy tam ktoś blokował trasę (mi też się chyba raz udało ) Szkoda trochę Tomka bo stracił P3, na które zasłużył bardziej niż ja - no ale cóż, takie są wyścigi

Generalnie zabawa była świetna i, przynajmniej ja, bawiłem się bardzo dobrze

Gratulacje dla Mariusza. Nie ważne jakie warunki albo nawierzchnia, jeśli tylko jego załoga dobrze przygotuje samochód (patch pierwszy wyścig mistrzostw samochodów FF ) on i tak pojedzie bardzo szybko.

Teraz czas na Evore.

Do samochodu wsiadłem pierwszy raz wczoraj na treningu przed wyścigiem i od razu mi się spodobał. Typowy lotus - lekki z dobrym stosunkiem mocy do wagi. No i opony sportowe twarde pozwalały na odrobinę 'fantazji' Szkoda tylko, że zabrakło zużycia opon i paliwa bo dodało by to pikanterii wyścigowi, tym bardziej, że udało mi się nim przejechać tylko z dwoma małymi uślizgami więc opony dało się ładnie oszczędzać.

Start z P3, T1 trochę straciłem, ale dość szybko udało się przebić na P2 i zaczęła się pogoń za Bimbakiem, który to jednak postanowił się poddać bez walki popełniając błąd, a szkoda kurcze bo liczyłem na pojedynek na szosie . W ten sposób zdobyte P1 udało się utrzymać do końca powoli powiększając przewagę, która na mecie wyniosła troszkę ponad 10 sekund.

Dzięki za naprawdę super wyścig (i samochód i tor był fajnie dobrane) i do zobaczenia na następnym wyścigu)

Komentarz

Oj nie jest taka zła ta Evora, całkiem miło się prowadzi, co prawda skrzynia trochę zamula i ogólnie brakuje jakby charakteru.. ogólnie nie wiem dlaczego, ale wyścig mi nie poszedł.. już nie chodzi nawet o parę spinów, bo mogłem ich uniknąć, ale i na torze jakoś do większości traciłem, a bardzo lubię tę trasę.. no cóż, mam nadzieję że następnym razem będzie fajniej.
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

A ja chciałbym wszystkich przeprosić za zamieszanie z pokojami na początku oraz podziękować za cierpliwość i przemieszczanie się za nami z pokoju do pokoju. Na szczęście zmiany okazały się sukcesem - nikogo już potem nie wyrzuciło z pokoju. Niestety w całym zamieszaniu nie włączyłem zużycia o czym zorientowałem się dopiero gdzieś w połowie wyścigu.
                  Zamieszczone przez Witek Enzo
                  ... i na torze jakoś do większości traciłem, a bardzo lubię tę trasę.. no cóż, mam nadzieję że następnym razem będzie fajniej.
                  Może oleju nie wymieniłeś. Faktycznie dało się zauważyć, że odstajesz osiągami.
                  Mi wyszła długa przerwa w graniu. Potrafiłem zrobić szybkie kółko, ale utrzymanie tempa wyścigowego to już inna bajka. Popełniałem dużo błędów, często się ślizgając 3-krotnie lądując poza torem. Przez jeden z moich błędów Komar musiał jechać prawie cały wyścig z uszkodzonym przodem za co go serdecznie przepraszam.
                  Nie wiem też dlaczego startowałem z pole-position, skoro mój czas to było zaledwie wysokie 2:22.
                  Muszę teraz więcej pojeździć bo tak jeżdżąc jak wczoraj dużo z wami nie powalczę.
                  http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

o, rzeczywiście o oleju nie pomyślałem - czyli jednak nawet w przypadku zupełnie nowego auta ma to spore znaczenie.. ale biorąc pod uwagę problemy z połączeniem to rzeczywiście mogę się cieszyć, że w ogóle pojechałem i to bez lagów
                    http://najalternatywniej.blogspot.com/
                    keep calm & carry on
                    digart - lastfm
                    ---
                    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Wymiana oleju w nowym samochodzie ma bardzo duże znaczenie. Dokładniej mówiąc dodaj 5% KM

Komentarz

Na początku myślałem, że ten samochód naprawdę jest kiepski, ale po kilku okrążeniach już w wyścigu jakoś przestało mnie denerwować przełożenie skrzyni biegów i prowadzenie tego samochodu zaczęło sprawiać mi przyjemność . Na początku prowadziłem kilka walk o przebijanie się do przodu (startowałem z końca stawki) i później długa gonitwa za za P3. Nie udało się jednak nawet rozpocząć walkę o nie, ponieważ kolega jechał baaardzo szybko . Tak czy siak, z P4 jestem zadowolony ;p. Podobało mi się, i juz czekam na następny wyścig . Piątkowy, jak i niedzielny oczywiście

Komentarz

Bimbak zrobisz jakąś klasyfikację?

Komentarz

Kierowca - Suma pkt
                            1. Quelxes - 20
                            2. Plotek_1 - 16
                            3. wowa1979 - 14
                            4. Koomarr89 - 12
                            5. Bimbak - 10
                            6. IcEnzo - 8
                            7. robizet - 6
                            8. m_gontarski - 5

Dokładniejszą tabele wrzucę jak ogarnę się trochę

Mały suprise! Krótki montaż najciekawszych scen z pierwszego wyścigu. Bez dźwięku i trochę podła jakość ale na tylko tyle stać mojego lapka. To na prawdę max co mogę z niego wyciągnąć. Na razie odpalcie sobie jakąś dynamiczną muzykę i miłego oglądania. Jak znajdę więcej czasu to poprawię montaż i może dodam jakąś muzykę.

[youtube:d1m2tw9b]http://www.youtube.com/watch?v=OyHunnEt5go[/youtube:d1m2tw9b]

Kilka zdjęć z akcji

http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Dzięki bimbak, widzę nawet siebie kilka razy. Bardzo dobrze się go ogląda, brawo, tylko jak mówisz, najlepiej puścić sobie jakiś dobry kawałek ;d. Sam dziś cały wyścig oglądnąłem sobie u siebie . kurde, powiem ci/wam że ta evora super się prezentuje na powtórkach . bardzo miło się ogląda ją w akcji, ciekawe co będzie jak będą jeszcze szybsze ;d

Komentarz

Zamieszczone przez koomarr
                                Bardzo dobrze się go ogląda, brawo, tylko jak mówisz, najlepiej puścić sobie jakiś dobry kawałek ;d.
                                Polecam http://trololololololololololo.com/ - pasuje idealnie haha :mrgreen:

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X