Odzywać się, odzywać! Oto właśnie chodzi aby wspólnie wybrać!
Ja jestem za dwoma wyścigami byłoby ciekawiej i wyścig "24H" na Le Mans i Nur24H byłby dłuzszy i odmienny od pozostałych
Dwa wyscigi i z odwrocona kolejnoscia byla by to szansa dla slabszych kierowcow na zdobycie wiekszej ilosci punktów a 24H mozna jeden dlugi 1.5-2 godziny
Na pewno nie będzie sprintu i wyścigu głównego. Jak ma być Endurance to 1,5h minimum, godzina to nie endu
Dzisiaj w składzie: - GTPL_Plotnik
- revetion
- PaKoS
Testowaliśmy samochody z ograniczeniem do 550PO i takie ograniczenie jest najlepsze, bo daje małe różnice czasowe. Samochody były na maxa ospoilerowane i odchudzone, opony WT, zużycie wyłączone, jedyna modyfikacja to Tytanowy wydech wyścigowy zamontowany w każdym aucie. Gdy PO przekraczało granicę, obniżaliśmy ogranicznikiem. Set-up DOMYŚLNY!!!
Paweł miał samochody z 3 etapem tuningu silnika a ja jak powyżej - tylko wydech.
NURBURGRING GP/D - WYNIKI TESTÓW - 3 okrążenia pomiarowe
To było porównanie najlepszych czasów wykręconych przez nas, pogrubioną czcionką zaznaczyłem samochody, które najlepiej dopuścić do startów, bo są bardzo podobne do siebie. Reszta albo za bardzo odstaje z przodu, albo z tyłu!
Jutro w godzinach porannych ok. 7-8 zaczynamy testy na szybkim torze Monza, jak starczy czasu to zrobimy też i testy na mokrym torze - to powinno nam wystarczyć, aby ustalić samochody.
Osoby chętne na testy proszę o przygotowanie samochodów z uwzględnieniem powyższych kryteriów.
Nie będziemy już testować GT-R i ITALII, bo te samochody na technicznym torze były najszybsze więc na szybkim torze tym bardziej będą w czołówce, resztę testujemy
Jak już będziemy mieli te wszystkie testy za sobą, to policzę sumę czasów i różnicę.
Oczywiście trzeba brać na to poprawkę, bo idealnie nie da nam to odzwierciedlenia osiągów, na to, że auto ustawione może minimalnie jechać lepiej.
Przydział do zespołów i samochodów zrobimy na podstawie czasówki jednym autem bez tuningu. Wtedy będziemy wiedzieli kto ile traci i spróbujemy dopasować samochód z podobną różnicą czasową.
Ja mam pytanie w kwestii formalnej.
A nie dałoby się wszystkiego załatwić w jeden dzień? Qual i wyścig? ALbo chociaż tak, żeby chociaż jeden wyścig był w tą nieszczęsną sobotę. Naprawdę chętnie bym sobie z wami pojechał, a niedziela dla mnie niestety odpada. A w sobotę może jakoś dam rady.
Ja mam pytanie w kwestii formalnej.
A nie dałoby się wszystkiego załatwić w jeden dzień? Qual i wyścig? ALbo chociaż tak, żeby chociaż jeden wyścig był w tą nieszczęsną sobotę. Naprawdę chętnie bym sobie z wami pojechał, a niedziela dla mnie niestety odpada. A w sobotę może jakoś dam rady.
Dałoby radę pod warunkiem spędzenia pół soboty na torze
Komentarz