Dobra pany, jako że Sebastian postanowił odciąć się od nas i zorganizować ten turniej po swojemu gdzie indziej, więc i powyższa ankieta straciła swój sens. Niniejszym można ją uznać za nieważną.
Druga dobra wiadomość jest taka że do Polski szczęśliwie powrócił Mariusz Michalczyk (przy tej okazji przekazuję wszystkim najt rajdersom jego gorące pozdrowienia ).
Zatem wracamy do pierwotnych założeń w/w pomysłodawcy turnieju, czyli wyścig rozgrywamy w soboty (to akurat z wcześniejszej ankiety ), dopuszczamy samochody 4x4, a ograniczeniami pozostają wartości kg/KM.
Przy tej okazji zapraszam wszystkich chętnych na kolejne, ostatnie już myślę, testy: Sobota, godzina 20:00, pokój naturalnie mój Tor wybierzemy jakiś wspólnie, ważne by różnił się od tych które były testowane do tej pory. Sprawdzimy na czasówki wszystkie (mam nadzieję ) te samochody z listy reva, dla przypomnienia:
1. SLS
2. ZR-1
3. Italia
4. R8
5. Scuderia
6. Gallardo
7. LP-640
8. MP-4 12C
9. Maserati GT
10. DB9
11. Aventador
12. Alfa 8C
13. V12 Vantage
14. F 599
15. BMW M3
16. XKR
Możliwe że sobotnie testy jeszcze zmienią kolejność na tej liście, bo jak pamiętacie sam turniej będziemy rozgrywać w 2-osobowych teamach podzielonych na Szybkich i Wściekłych (że nie są tak szybcy - dzięki Paweł za nazwę Przypominam też, że Szybcy będą mogli wybrać sobie samochód który na liście znajduje się od miejsca 9. w dół, a Wściekli samochody z górnych miejsc (1-. Listę kierowców z obydwu grup spiszę ja wg naszych wspólnych długofalowych doświadczeń na torze (tak jak napisał Paweł w zdecydowanej większości zdążyliśmy się już poznać i wiemy na co kogo stać w grze ). Oczywiście lista driverów będzie poddana naszej wspólnej dyskusji, i w końcu wspólnymi siłami na pewno zostanie zatwierdzona na turniej
Ale żeby była też różnorodność (i zadowolenie części z nas ) to samochody z jednej i drugiej puli można będzie wybierać na każdy wyścig, ale oczywiście nie ma przymusu i jak ktoś chce to cały turniej może przejechać jednym autem.
Możemy dołączyć jeszcze jedno auto do testów? Mianowicie Audi R8 LMS Race Car '09. Wszak w opisie do samochodu jest napisane że jest on w specyfikacji GT3. 520KM, 1300kg, silnik V10 diesel i co najważniejsze napęd na tył.
Audi R8 LMS Race Car '09 odpada, bo to jest (jak nazwa wskazuje) race car przez co sporo odstaje od aut drogowych z listy. Tak mat, wymogi i ograniczenia pozostają te wymienione w pierwszym poście. Spotkamy się w sobotę to jeszcze na pewno to i owo będzie szansa omówić
Chopy a najlepiej niech każdy przygotuje sobie na sobotę po dwie furki (chociaż) które to według nich będą im pisane , wtedy to moglibyśmy pojechać dwa lub trzy sprinty po 10 okr. i czasu nieco zaoszczędzić. Wyniki powiedzą co w trawie piszczy
Komentarz