Dziękuję wszystkim, którzy byli wczoraj obecni na wszystkich wspaniałych wyścigach.
Pomimo totalnej klapy w Le Mans i samotnej jazdy w NASCAR bawiłem się super
Wyścigi klasy II i III tez były bardzo ciekawe i emocjonujące.
Szczególne podziękowania kolegom Mariuszowi - M-Michalczyk oraz Pawłowi - Riko635 za wskazówki w ustawieniu mojej S2000 Amuse. Złączenie waszych ustawień dało bardzo dobry efekt w prowadzeniu jednego z moich ulubionych aut
Chciałbym też przywitać nowych uczestników naszych spotkań Marcina - marcinb1986, Witka - IcEnzo, Bimbaka którzy są dobrymi i kulturalnymi kierowcami
Ja dołączyłem na cztery okrążenia przed końcem NASCAR i jak zobaczyłem frekwencję to byłem w szoku. Szkoda, że sporo osób po tym wyścigu opuściło nasz pokój, szkoda, że się nie zdecydowałem na udział w zabawie wcześniej.
Pomimo tego, że lista uczestników turnieju była skromna to na starcie stawiło się wielu zawodników, również spoza klubu. Może turnieje to dobry pomysł na zwiększenie frekwencji?
Co Ty na to Angello? Pamiętasz naszą rozmowę na ten temat?
Oczywiście, że pamiętam i jestem jak najbardziej ZA
Będziemy informować o nowym turnieju na łamach forum w dziale Night Riders z dużym wyprzedzeniem
Jak sami widzicie po godzinie 22:00 jeździ sporo miłośników GT5
Witam!
Chciałbym zaproponować powtórkę z rozrywki,coś podobnego,ale trochę innego,nieco trudniejszego ale łatwiejszego
Kiedy : 10.07 ( niedziela ) ,godz. 22.00
Tor : Nurburgring 24h/zmienna pora/zmienna pogoda
Ilość okrążeń : 8
Auto : wszelkie możliwe race cary do 700 PO
Opony: bez ograniczeń
Uszkodzenia : lekkie
Kary : małe
Opcje jazdy : dozwolone tylko TCS i oczywiście ABS
Idea jaka przyświeca temu wyścigowi jest identyczna jak w poprzednim : przekroczyć niedoskonałości,pokonać własne słabości,a jeśli starczy nam umiejętności pokonać też przeciwników na torze.
Podczas wyścigu upływ czasu będzie mniej więcej tak ustawiony,abyśmy jechali w dzień i w nocy,warunki pogodowe zmienne - nastawić się na deszcz! :wink:
Ze względu na poziom trudności zdecydowałem o ustawieniu uszkodzeń lekkich i dozwoleniu TCS( ale ustawione może być max. na poziom 2 )Przed rozpoczęciem wyścigu komisyjnie sprawdzone zosatnie ustawienie TCS u każdego zawodnika (skałd komisji dokonującej inspekcji do ustalenia :wink: )
Do osób które wartość liczby PO może przerażać - jeśli ktoś nie czuje się dobrze w tak mocnym aucie może wybrać dowolne auto (ale musi to być race car) i również dołączyć do wyścigu.
Jeśli kolega Angello wyrazi zgodę,to wyścig odbędzie się w jego pokoju.
Liczę na równie wspaniałą frekwencję jak w poprzednim wyścigu.
Aby uniknąć zbędnych opóźnień,chciałbym aby każdy przyłączył się do wyścigu z przygotowanym autem.Na kilka minut po 22 zostanie ustawione automatyczne rozpoczęcie wyścigu.Dopuszczam małe opóźnienie dla osób które będą miały ewentualne trudności z dołączeniem do pokoju.
Ze swej strony chciałbym wystosować specjalne zaproszenie do jednego z naszych kolegów,który ostatnio zawiesił nieco swą aktywność na forum,ale widzę,że -niczym syn marnotrawny- powrócił.Chciałbym zaprosić wspaniałego organizatora arcyciekawych wyścigów ( chętnie powierzyłbym mu stworzenie całej serii wyścigów w GT6 ),człowieka,którego maniery na torze nadają słowu ''dżentelmen'' nową jakość,przy którym sama królowa angielska poczułaby się zawstydzona niczym nieokrzesana chłopka.Kmieciu4ever - miło byłoby cię zobaczyć.
Wszelkie sugestie co do wyścigu mile widziane.
Osoby chętne wziąć udział,proszę o kopiowanie listy i dopisywanie się.
Proszę dopisywać się używając swojego nicka z PSN.
Wychodzenie z poślizgu nie będzie włączone.Dozwolone tylko TCS i ABS.Na żadnym z naszych spotkań czy turniejów nigdy nie używamy wychodzenia z poślizgu.
Riko, każdy kto ma DFGT może zmieniać poziom kontroli trakcji w trakcie jazdy więc tego nie skontrolujesz. Nie jeździłem nigdy z wychodzeniem z poślizgu ale może to by nie było głupie zamiast TC zezwolić na ASM? Chyba że to wykonuje za Ciebie całą robotę i nawet w deszczu auto samo jedzie po linii.
Komentarz