NIGHT RIDERS: Archiwum turniejów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: NIGHT RIDERS - Turniej NIGHT RIDERS vs GT ADVANCED

NR vs GTA - III RUNDA - Mitsubishi Lancer Evolution X Touring Car

Tor: Suzuka (sekcja wschodnia)
    1. Liczba okrążeń: 60
    2. Auta dopuszczone do turnieju: Mitsubishi Lancer Evolution X Touring Car
    3. Liczba PO (ew. inne wymagania): Tuning zabroniony
    4. Rodzaj opon: Sportowe miękkie

Pozostałe informacje:
    Asysty podczas jazdy: Wyłączone, dozwolony ABS
    Uszkodzenia pojazdu: Ciężkie
    Zużycie: Szybkie
    Kary: Wyłączone
    Data i godzina: 05.04.2013 godz 22:00, 21:30-21:45 rozgrzewka, 21:45-22:00 kwalifikacje, 22:00 start wyścigu ustawiony automatycznie
    Pokój udostępnia: siniak

Obowiązują ogólno-przyjęte zasady CRC."

Jeżeli 10min przed startem nie zjawią się wszyscy z listy startowej(chyba że o tym poinformują odpowiednio wcześniej) to w ich miejsce zostaną przydzieleni rezerwowi(jeśli tacy będą). Obowiązują barwy klubowe: NR - czarny, GTA - biały

LISTA STARTOWA

KLUB NIGHT RIDERS:
    1. rev (74) ?
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.

KLUB GT ADVANCED:
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.

Komentarz

• Re: NIGHT RIDERS - Turniej NIGHT RIDERS vs GT ADVANCED

LISTA STARTOWA

KLUB NIGHT RIDERS:
      1. rev (74)
      2.
      3.
      4.
      5.
      6.
      7.
      8.

KLUB GT ADVANCED:
      1. Real (66)
      2.
      3.
      4.
      5.
      6.
      7.
      8.

Komentarz

• Re: NIGHT RIDERS - Turniej "GT3 Cup"

Na wczorajsze testy niestety nie dotarła połowa z zapisanych, no ale cóż - straciliście prawo głosu przez to bo jak wiadomo nieobecni go nie mają

Zatem po wczorajszym moja opinia jest taka: lista samochodów do turnieju podana w pierwszym poście pozostaje bez zmian. Fakt, niektóre trochę odstają od reszty, ale nie są to różnice diametralne i w rękach wprawnych driverów mają realne szanse w walce. Sprawdziliśmy też proponowanego przez niektórych Forda GT oraz Nissana GT-R. W tym przypadku różnice były dość znaczne i raczej te 2 potworki na listę dopuszczonych się nie załapią. Jednak proponuję zrobić jeszcze jeden wieczór testowy na 2 innych torach (Tokio wczoraj już nie zdążyliśmy sprawdzić) - może tym razem przybędzie więcej osób i porównanie będzie lepsze. Oczywiście powyższa opinia jest subiektywna i nieostateczna - zapraszam więc wczorajszą komisję testową w składzie:
        1. Finek
        2. revetion
        3. GTPL_Plotnik
        4. Real
        5. Pakos

do podzielenia się swoimi wrażeniami

Komentarz

Testy sobotnie przebiegały przy bardzo ładnej słonecznej pogodzie więc można było sobie pozwolić na ostrą jazdę. Udało mi się pojeździć Astonem v12 Vantage , Murcielago lp 640 oraz Corvettą Zr-1. Aston niestety wypadł najgorzej z tej trójki , następny w kolejności był lambo, natomiast corvetta to moim zdaniem najlepsza fura w stawce, dlatego jestem za scenariuszem pomysłodawcy turnieju i przydzieleniem jednego auta każdemu z na cały turniej w zależności od osiąganych wyników, takie jest moje zdanie :wink:

Komentarz

Zgadzam się z kolegami że większość aut jest dość porównywalnych i będzie chyba najlepiej gdy właśnie przydzielimy je według osiąganych wyników. W sobotę miałem okazję pojeździć wieloma autkami i doszedłem do wniosku że oprócz samego auta to ustawienie go do siebie, toru i pogody będzie odgrywało znaczącą rolę. Myślę także że spokojnie można dopuścić samochody z napędem 4X4 (oprócz GT-Ra bo ten to zawsze od wszystkich odstawał )z ustawieniem 10 do 90. Ufamy sobie nawzajem więc raczej nie powinno być żadnych problemów Z aut które przetestowałem to najlepiej spisywały się: Corvetta ZR-1, Ferrari 458, Audi R8 5.2 no i jeszcze Mercedes SLS. Nieco gorzej wypadał Aston, Gallardo, Mclaren. Ale tak jak mówiłem: Nie tylko samo auto będzie odgrywało rolę w turnieju więc powinno być bardzo ciekawie

Komentarz

Ja natomiast podtrzymuję swoją opcję czyli 16 samochodów, 16 wyścigów (rozgrywanych co 3 tygodnie) i wybór dowolny pod warunkiem że danym samochodem można pojechać tylko jeden wyścig - na kolejny wybieramy inną furę itd. (tak jak to było na turnieju FF Quelxesa). Zalety: różnorodność dla każdego, nie przyzwyczajenie się do jednego auta no i oczywiście odpadają problemy pt. kto ma te auta rozdzielać i marudzenie "a dlaczego ja dostałem to auto a chciałem inne, p*** nie jadę".
              Troszkę zdziwiony jestem dwoma powyższymi wypowiedziami bo w sobotę jak rozmawialiśmy to zgadzaliście się z moją opcją rozgrywania tego turnieju (albo mi się wydawało...?)

Komentarz

Może niech każdy sobie wybierze auto jakie komu pasuje na stałe Zrobić tak że jedno auto może być wybrane tylko przez dwóch kierowców żeby zachować różnorodność. Co myślicie o tym?

Komentarz

Odpada, bo każdy będzie chciał ZR-1 tudzież jakąś inną Italię i zrobi się to niewykonalne

Komentarz

Przesadzasz Na testach jakoś każdy wybrał sobie inne auto i pasowało każdemu.

Komentarz

A ja proponuję tak:
                      Jak już wybierzemy zacieśnione grono podobnych aut - wtedy zrobimy jakieś testy, czasówki.
                      I... auta, które są duzo lepsze dostaną kierowcy, którzy byli wolniejsi, a auta wolniejsze "kosmici".

Jestem również za tym, aby zachować różnorodność w postaci dwoćh kierowców - jedno auta i wtedy mamy już klasyfikację zespołową.

Podział umiejętności do mocy samochodów działa u nas na forum w WTCC - walka jest wyrównana i myślę, że tutaj też się sprawdzi.

Komentarz

Zamieszczone przez TheFinek
                        Przesadzasz Na testach jakoś każdy wybrał sobie inne auto i pasowało każdemu.
                        To chyba mówisz za siebie, bo ja specjalnie wybierałem auta, które nie cieszyły się waszym zainteresowaniem (Alfa, M3, Ferrari 599, Jaguar) i wcale nie powiem, żeby specjalnie mi pasowały.
                        Nadal jestem przeciwny wciskaniu zawodnikom samochodów "na siłę". Nie rozumiem dlaczego nie pasuje wam moja opcja

Komentarz

Widzisz Dominik. Jak bedziesz cały czas zmieniał auto to nigdy go dobrze do siebie nie ustawisz. Są też ludzie którzy znają sie na ustawieniach Dodatkowo w taki sposób zachowasz różnorodność.

Komentarz

Ja zdazylem przetestowac tylko pieknego AVENTADORA czas 1.49.5XX :O lecz dnia nastepnego sprobowalem 8C , VANTAGE , DB9 , ITALIA. Czasy byly zblizone na poziomie okolo 1.51 nasuwa sie mi mysl czy AVENTADOR nie bedzie za szybki? wszystkie auta sprawdzalem na sportowym zawieszeniu i tu tez AVENTADOR najlepiej sie prowadzil z wszystkich testowanych. Hmm i gdyby wyjechac 8C i AVENTADOREM na tor to roznice nie byly by juz takie male

Komentarz

Finek Twój post ma się nijak do rzeczy. Raz na 3 tygodnie to nie "cały czas", poza tym jak już tak mędrkujesz to na pewno wiesz że to samo auto ustawia się pod każdy tor (i warunki) inaczej. A jak ktoś nie jest w tym ekspertem i/lub nie ma długich godzin na zabawę w dostrajanie przed każdym wyścigiem (czyli większość z nas) to ustawia na szybko po swojemu tudzież korzysta w dostępnych na necie gotowców.
                              Nie usłyszałem wciąż żadnych konkretnych argumentów za waszym rozwiązaniem ani też dlaczego moja opcja wam nie odpowiada.

Komentarz

Opcja Siniaka chyba jest najlepsza. Zapewnia rożnorodnosc nikt nie bedzie niezadowolony z wyboru auta bo nikt tego nie narzuci czy masz jechac tym czy tamtym. 16 masz i dysponujesz jak uwazasz a jak mamy dochodzic ktore auto jest szybsze i robic liste, wolniejsze szybszym szybsze wolniejszym... To co? przez 16 wyscigow nie pojade AVENTADOREM? To ja sie nie bawie

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X