NIGHT RIDERS: Archiwum turniejów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: NIGHT RIDERS - Turniej "GT3 Cup"

Pojeździłem trochę po Monzie i Madrycie na fabrycznych ustawieniach czyli tor szybki i miejski kręty, oto efekty:

Monza
    1. R8 - 1:49,176
    2. ZR-1 - 1:49,202
    3. Italia - 1:49,281
    4. SLS - 1:49,606
    5. Gallardo - 1:49,744
    6. MP-4 12C - 1:49,913
    7. F 430 Scuderia - 1:49,947
    8. LP-640 - 1:50,151
    9. DB 9 - 1:50,256
    10. Maserati - 1:50,317
    11. 8C - 1:50,400
    12. Aventador - 1:50,501
    13. 599 - 1:50,545
    14. M 3 - 1:50,568
    15. XKR - 1:50,816
    16. V12 Vantage - 1:51,017

Madryt
    1. SLS - 1:23,013
    2. ZR-1 - 1;23,485
    3. Italia - 1:23,718
    4. V12 Vantage - 1:23,898
    5. F 430 Scuderia - 1:23,926
    6. R8 - 1:24,046
    7. Maserati - 1:24,250
    8. LP-640 - 1:24,255
    9. Aventador - 1:24,338
    10. DB 9 - 1:24,350
    11. 599 - 1:24,400
    12. 8C - 1:24,462
    13. XKR - 1:24,464
    14. Gallardo - 1:24,550
    15. MP-4 12C - 1:24,583
    16. M3 - 1:24,,613

Dodałem czasy i wyszło coś takiego:

1. SLS
    2. ZR-1
    3. Italia
    4. R8
    5. Scuderia
    6. Gallardo
    7. LP-640
    8. MP-4 12C
    9. Maserati
    10. DB9
    11. Aventador
    12. Alfa 8C
    13. V12 Vantage
    14. F 599
    15. Bmw M3
    16. XKR

Teraz proponuję spotkać się na czasówce i pojeździć losowo wybranym autem z tylnym napędem na obu torach tych albo innych. Wyniki dodać i według nich przydzielać samochody z powyższej listy odwrotnie do osiągniętych czasów czyli 1 - 16 , 2 - 15 itd. Co wy na to? Oczywiście każdy może przeprowadzić testy we własnym zakresie i pochwalić się nimi wtedy ocena będzie dokładniejsza. Jeździmy już jakiś czas razem i wiemy na co kogo stać więc nawet nie podejrzewam kombinowania na czasówce :wink: Jeszcze jedno; testy przeprowadzałem w opcji trening przy włączonym zużyciu, bez wspomagaczy i przy przyczepności realistycznej. Pakos a kierowcy F1, Porsche, Scirocco co mają powiedzieć

Komentarz

Przeszedłeś samego siebie Paweł Nie wiem ile Ci zajęło żeby wykonać te wszystkie czasówki ale na pewno się napracowałeś więc czapki z głów. Pomysł z przydzielaniem samochodów bardzo mi się podoba choć wątpię że aż tyle osób by się pojawiło na Testach. Ale myślę że zachęciła by wszystkich wiadomość że jeśli w nich nie uczestniczą po prostu dostaną słabsze auto

Komentarz

• Re: NIGHT RIDERS - Turniej NIGHT RIDERS vs GT ADVANCED

LISTA STARTOWA

KLUB NIGHT RIDERS:
        1. rev (74)
        2.
        3.
        4.
        5.
        6.
        7.
        8.

KLUB GT ADVANCED:
        1. Real (66)
        2. mataman (36)
        3.
        4.
        5.
        6.
        7.
        8.

Komentarz

To ja dodam argument za opcją Finka i Pawła. Przypomnijcie sobie szanowni koledzy nasz sobotni wyścig na Monzy.
          Sorki, ale raczej jeżdżę najsłabiej z osób które jeździły w sobotę. A gdybym zamiast R8 jechał np Astonem to pewnie Finek w Lambo zdołał by mnie zdublować...
          A tak to....

Z mojej strony powiem, że DB9 dużo lepiej prowadzi się od 599 a Italia na sportowych twardych jest bez szans
          A R8 to morderca, nawet w rękach przeciętnego drivera.

Komentarz

Na wyścigowych twardych będziemy jeździć Robert Nie no nie przesadzaj że bym dublował, myślę że jakbym bardziej na poważnie pojechał to utrzymywałbym twoje tempo w tym Lambo

Komentarz

Ale ja Italią pojechałem na sportowych
              Jasne, że tak Finek. Ale chodzi mi o to, że jakbyśmy się zamienili autami to ja już bym nie dał rady utrzymać Twojego tempa.

Komentarz

Rozumiem cię No i właśnie dlatego taka opcja byłaby najlepsza.

Komentarz

• Re: NIGHT RIDERS - Turniej NIGHT RIDERS vs GT ADVANCED

LISTA STARTOWA

KLUB NIGHT RIDERS:
                  1. rev (74)
                  2.
                  3.
                  4.
                  5.
                  6.
                  7.
                  8.

KLUB GT ADVANCED:
                  1. Real (66)
                  2. mataman (36)
                  3. Rholek (13)
                  4.
                  5.
                  6.
                  7.
                  8.

Komentarz

Po pierwsze - Paweł zaskoczyłeś mnie tą tytaniczną pracą, że ci się samemu tak chciało... szacun za to

Po drugie: Argumenty przeciw opcji przydzielania samochodów:
                    1. Na przeprowadzenie testów-czasówek potrzeba dużo czasu
                    2. Raczej nie ma szans zgromadzić 15 osób na kilka wspólnych wieczorów testowych (nie trzeba daleko szukać, w sobotę mieliśmy na to dowód)
                    3. Co najmniej połowa będzie marudzić bo chciała pojeździć np. Aventadorem a dostała Scuderię, a jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził
                    Ja przychylam się do zdania Pakosa - nie wyobrażam sobie żebym przez cały rok miał jeździć przydzielonym na początku jednym samochodem

W związku z powyższym przychodzi mi na myśl jeszcze jedna opcja - środkowa Mianowicie, jak już chcecie koniecznie to przydzielanie to może dobre w waszych oczach byłoby zrobienie 2-osobowych teamów. Teraz tak - każdy team składałby się z jednego wymiatacza i jednego zamiatacza Pierwszy mógłby wybrać sobie samochód który znajduje się od miejsca 9. w dół na liście podsumowującej z testów revetiona (czyli od Maserati w dół), a drugi powyżej (czyli od McLarena w górę). Listę kierowców z obydwu grup spisałbym ja wg naszych wspólnych długofalowych doświadczeń na torze (tak jak napisał Paweł w zdecydowanej większości zdążyliśmy się już poznać i wiemy na co kogo stać w grze ). Oczywiście lista driverów byłaby poddana naszej wspólnej dyskusji, i w końcu wspólnymi siłami na pewno zostałaby zatwierdzona na turniej
                    Ale żeby była też różnorodność (i zadowolenie części z nas ) to samochody z jednej i drugiej puli można by było wybierać na każdy wyścig, ale oczywiście nie ma przymusu i jak ktoś chce to cały turniej może przejechać jednym autem.
                    No i teraz pytanie do was: co wy na takie rozwiązanie?

Komentarz

Mi tam pasuje, zastrzeżeń nie mam. Z pośród paru tych autek raczej każdy znajdzie coś dla siebie

Komentarz

Brzmi nieźle i dojdzie jeszcze klasyfikacja drużynowa. Jestem za

Komentarz

kurde z tymi testami musimy panowie przemyslec i dobrze to zrobic bo umnie na liscie 1 bylaby italia 458 z czasem 1.48.736 Aventadorem 1.49.6XX w sobote, dzisiaj mialem idebtyczny czas jak REV 1.50.501 wiec jak z 4 kierowcow przetestowalo by te wszystkie auta to czasy byly by przerozniaste hehehe chyba ze oszczedzamy sobie trudu, czasu i korzystamy z listy wygenerowanej przez REVETIONA bo tak patrzac na nia wydaje sie calkiem realna

A propozycja jak najbardziej za odrazu przypomniał mi się turniej FERRARI 458 ITALIA i te bitki w teamie Siniak hahahahaha

Komentarz

Aby rozwiązać problem frekwencji itp. z racji propozycji uruchomienia podobnej serii na gtpl.pl przeze mnie proponuję abyśmy połączyli siły i zorganizowali jedną wspólną mega serię!
                            Samochody są wstępnie wybrane, ja tory i zasady mam też już ustalone- kwestia kompromisy i dogadania! Oczywiście stawiamy na zabawę, jednak aby było fair play będzie odpowiedni dział do składania protestów w naprawdę sytuacjach nie do wybaczenia!

Poniżej przedstawiam wstępny zarys serii, jaka miała powstać u nas - mam 4-5 chętnych!

GT SERIES

WSTĘP
                            Seria ma być oparta i odzwierciedlająca rzeczywiste FIA GT SERIES (http://www.fiagtseries.com).
                            Od używanych samochodów po format zawodów będziemy z grubsza opierać się właśnie na tym.

WEEKEND WYŚCIGOWY - PLAN
                            1. Trening KWALIFIKACYJNY 80 minut - OBOWIĄZKOWY (piątek, wieczór)
                            2. Trening KWALIFIKACYJNY 80 minut - OBOWIĄZKOWY (sobota)

W przypadku wyścigów ze zmienną porą, pierwszy trening odbywa się w nocy, a drugi w dzień.

Wynik kwalifikacji to najlepszy czas uzyskany w obu sesjach.
                            Przewiduję przeprowadzenie kwalifikacji dzień, a nawet tydzień przed wyścigiem.

Chcąc zjednoczyć nasze treningi przed zawodami, abyśmy mogli razem trenować postanowiłem zrobić 2 w 1, czyli trenujemy razem i jednocześnie kręcimy czasy kwalifikacyjne - tak będzie chyba najlepiej!

WARM-UP 30 minut - OBOWIĄZKOWY
                            Okrążenie formujące
                            WYŚCIG NR 1 - 60 minut (ustawienie na starcie według kwalifikacji)
                            WYŚCIG NR 2 - 60 minut (ustawienie na starcie według wyników wyścigu nr 1)

W przypadku wyścigów "24 godzinnych" odbędzie się jeden wyścig 2 godzinny.
                            W takim wyścigu będą dodatkowo przyznawane punkty na półmetku wyścigu.

Biorę pod uwagę rozgrywania wyścigów w dniach sobota - W1, niedziela W2.

SAMOCHODY
                            Szczegółowe przepisy zostaną podane wkrótce.
                            Ograniczenie PO - 550, Opony WT, pełne ospoilerowanie, maska z carbonu (czarna)
                            Wyjątkiem jest samochód RUF CTR2, w którym nie można zamontować powyższych części.

ASTON MARTIN DB9 Coupe '06
                            AUDI R8 LMS RACE CAR (Standard)
                            FERRARI 458 Italia '09
                            FORD GT '06
                            LAMBORGHINI Gallardo LP560-4 '08
                            MCLAREN GT MP4 12C '10
                            MERCEDES-BENZ SLS AMG '10
                            RUF CTR2 '96 (Standard)

PUNKTACJA
                            Obejmuje 10 pierwszych miejsc wg. klucza: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1

W wyścigach "24H" punktacja po przejechaniu 50% dystansu wg. klucza: 12,5-9-7,5-6-5-4-3-2-1-0,5

ZESPOŁY
                            Przewidywana jest klasyfikacja zespołowa.
                            Zespół tworzy dwóch kierowców używających tego samego samochodu (zalecane jednakowe barwy).
                            Punkty dla zespołu to suma punktów kierowców zdobytych w wyścigu.

Dobrze by było, aby zostały wykorzystane wszystkie samochody co dałoby 8 samochodów po dwóch kierowców = komplet 16.

TORY
                            Przewiduję 6 rund rozłożonych na cały rok 2013, średnio jedna w miesiącu lub rzadziej.

Circuit De La Sarthe 2009 (zmienna pogoda/pora)
                            Spa - Francorchamps (zmienna pogoda)
                            Nurburgring 24H (zmienna pogoda/pora)
                            Circuito De Madrid
                            Autodromo Nazionale Monza (zmienna pogoda)
                            Runda 6 - ustalę wkrótce

Zainteresowanych proszę o uwagi, dyskusję co do godzin i dni (na pewno weekendy) oraz wpisywanie się na prowizoryczną listę chętnych

Nie zwracajcie uwagi na to, że na mojej liście jest Ford i RUF czy Audi R8 RaceCar takie było wstępne założenie, testy z Wami też mi dały obraz możliwości samochodów, które nie pojadą.

Komentarz

Heh Sebastian przebił wszystkie propozycje. Turniej międzyklubowy jest cool, ale międzyforumowy to już wypas - jestem jak najbardziej za Ciekaw jestem jak wypadniemy na tle mistrzów świata GT

Tera moje 3 grosze
                              Zamieszczone przez Basto
                              WEEKEND WYŚCIGOWY - PLAN
                              1. Trening KWALIFIKACYJNY 80 minut - OBOWIĄZKOWY (piątek, wieczór)
                              - odpada, bo przecież piątkowe wieczory to cykliczne turnieje NR

Zamieszczone przez Basto
                              Biorę pod uwagę rozgrywania wyścigów w dniach sobota - W1, niedziela W2.
                              - odnośnie niedzieli j.w.

Zamieszczone przez Basto
                              Przewiduję 6 rund rozłożonych na cały rok 2013, średnio jedna w miesiącu lub rzadziej.
                              - raz w miesiącu brzmi idealnie

Zamieszczone przez Basto
                              Nie zwracajcie uwagi na to, że na mojej liście jest Ford i RUF czy Audi R8 RaceCar takie było wstępne założenie, testy z Wami też mi dały obraz możliwości samochodów, które nie pojadą.
                              Czyli rozumiem, że lista samochodów na pewno będzie jeszcze zmodyfikowana? Bo np. taki R8 Race Car na pewno będzie odstawał od samochodów drogowych. Może by dorzucić kilka porównywalnych fur z listy Pawła?

A no i pytanie spędzające sen niektórym - jakim kluczem dobierane będą samochody do teamów, bo takowej informacji nie widzę w twoim poście?

Komentarz

TRENING 1 można zrobić tak:
                                1. Sobota rano - do południa
                                2. Nie obowiązkowy (jednocześnie może być połączony pkt. 1)
                                3. Zrobić jeden obowiązkowy, ale dłuższy np. 2h

Wyścigi pasują mi tylko w niedziele, bo w sobote byłby trening....
                                Można zrobić, że Wasze cykle co są w niedziele byłbyby nie w każdą tylko raz to, później np. GT, a później coś tam jeszcze...

Tak lista będzie modyfikowana chociaż bym nie szalał z ilością samochodów.

EDIT:/Ogólnie wybrałem samochody, które startować będą w rzeczywistości w tej serii, obecnie lista wyglądałaby tak, uwzględniając tylko napęd na tył:

ASTON MARTIN DB9 Coupe '06
                                AUDI R8 - przydałoby się z napędem na tył
                                FERRARI 458 Italia '09
                                MCLAREN GT MP4 12C '10
                                MERCEDES-BENZ SLS AMG '10

Team tworzyłoby dwóch kierowców jadących tym samym samochodem.

Jak dobierać? Zrobić najpierw oficjalne obowiązkowe testy np. na 3 różnych torach. Najlepsi dostaną słabsze auta i odwrotnie, choć wybierałbym takie auta, które naprawdę robią okrążenia blisko siebie.

W rzeczywistości nie ma takiego dobierania a różnice są spore w autach, więc nie przykuwałbym jakoś zbyt dużej do tego uwagi, grunt to wybrać równe auta.

Zasady organizacji samego wyścigu wyglądałyby tak:

Postawienie pokoju:
                                wyścig na 1 okr. (aby gra ustawiła nas dobrze na torze)
                                wyjazd na jazdę próbną - zatrzymania się zaraz po wyjeździe z boksów i ustawienie wg. kolejności z kwalifikacji
                                Host startuje wyścig

Punktualność i przestrzeganie zasad i reguł - u nas wszystko funkcjonuje i jest porządek, nie ma sytuacji, że kogoś źle ustawiło albo czekamy na kogoś.

Ma być PRO! I zgłaszam się na Hosta

EDIT://
                                Trzeba też się zastanowić nad ograniczeniem czy Po czy KM i kg?

Czy pasują Wam godziny poranne na treningi kwalifikacyjne? Mam już opracowany szczegółowy harmonogram, kwestia ustalenia godzin. Jutro wrzucę bardziej konkretny regulamin, na razie z pominięciem samochodów i zespołów

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X