NIGHT RIDERS: Archiwum turniejów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: NIGHT RIDERS - Pro-ÅšRODA - dyskusja

Popieram arka,wyłączyć headsety,kary mimo że ich zebrałem dość dużo,warto zostawić,co do wyścigu na początku jaskin mnie wyprzedzał,chciałem dużo miejsca mu zostawić wyjechałem za szeroko i dostałem karę,później to tylko walka z arkiem,łysym i okorkiem(gdy było mokro łatwo nadrobilem straty,im bardziej sucho tym gorzej było dla mnie,mimo jazdy na padzie gra síę świetnie)graty dla podium byliście poza zasięgiem,dzięki za walke no i szkoda rahmana i piotrasa że ich wyrzuciło.Oby następnym razem frekwencja dopisała i oby następnym torem był znowu SPA

Komentarz

• Re: NIGHT RIDERS - Turniej "GT3 Cup" - info + lista zapisów

VI Runda GT3 Cup
      Data: 26.10.2013

Lista startowa:
      1.siniak
      2.Gintoki

Komentarz

VI Runda GT3 Cup

Lista startowa:
        1.siniak
        2.Gintoki
        3. JankesPL

Komentarz

• Re: Turniej "Golf Cup" - info + lista zapisów

Runda 9 i 10: 25.10.2013
          Londyn odwrócony okr. coming soon

Lista startowa:
          1. Finek
          2. siniak
          3. Real

Komentarz

Lista startowa:
            1. Finek
            2. siniak
            3. Real
            4. JankessPL
            5.
            6.
            7.
            8.
            9.

Komentarz

Zgadzam się z arkiem. Kary w wyścigu to porażka. Wcześniej byłem zwolennikiem kar, ale one są dobre do wyścigów na 3 okr. z randomami. Ja na 2 lub 3 okr. zostałem wypchnięty(nie pamiętam przez kogo) na tych eskach po długiej prostej na początku drugiego sektora. Naliczyło mi karę 5s i straciłem 2 pozycję, a sprawca pojechał jak gdyby nigdy nic. Druga moja uwaga to wyjazdy po za tor. Myślałem, że obowiązuję zasada przynajmniej dwóch kół na torze, a jeśli się nie zmieścimy to odpuszczamy gaz, lub wciskamy na chwilę hamulec(chyba taka obowiązuje w innych turniejach w NR) Tutaj tego nie było, widziałem wyjazdy po kilka metrów po za tor i ciśnięcie dalej na 100%. I tu właśnie wspomniane kary nic nie dają, bo łąpią tylko w kilku miejscach. Nie podoba mi się wykorzystywanie błędów gry jak w głupich czasówkach.

Wyrzuciło mnie, ale to byłą awaria internetu. Przez prawie godzinę nie miałem dostępu. Chwilkę przed wyrzuceniem wszystkie samochody zaczęły bezwładnie latać po torze. Myślę, ze u innych to ja mogłem tak latać i uszkodzić komuś auto. Jeśli tak było to sorka.

Komentarz

Piotras to zgłoś taką osobę,co do wyjazdów poza tor to różnie síę nauczyliśmy grać,ja jadę tak jak linia wyścigowa przebiega,niektórzy zaczynali od czasówek i ciężko przyzwyczajenia zmienić

Komentarz

Zamieszczone przez piotr3k
                  Druga moja uwaga to wyjazdy po za tor. Myślałem, że obowiązuję zasada przynajmniej dwóch kół na torze, a jeśli się nie zmieścimy to odpuszczamy gaz, lub wciskamy na chwilę hamulec(chyba taka obowiązuje w innych turniejach w NR) Tutaj tego nie było, widziałem wyjazdy po kilka metrów po za tor i ciśnięcie dalej na 100%. I tu właśnie wspomniane kary nic nie dają, bo łąpią tylko w kilku miejscach. Nie podoba mi się wykorzystywanie błędów gry jak w głupich czasówkach.
                  Włączenie kar narzuca inną jazdę - jeżeli system nie kara, to znaczy że jest czysta jazda.
                  Ja osobiście przestałem się przejmować liniami toru - jechałem tak żeby nie dostać kary.
                  Zdecydowanie wolę jednak wyłączone kary i jazdę między liniami. Poza tym przy kolizjach
                  i wypchnięciach z toru kary potrafią doprowadzić do furii

Przerwa na reklamÄ™:
                  wrzuciłem info o najbliższym wyścigu na Nordschleife, zapraszam:
                  http://www.gt5.amiga.pl/viewtopic.php?f=132&t=2079

Komentarz

Panowie zasady były takie same dla wszystkich, poza tym nie gramy ze sobą w gt5 od wczoraj i potrafimy przewidzieć jakie sytuacje mogą wystąpić na torze podczas rutynowych manewrów, czy np atak w danym miejscu się powiedzie czy nie. Druga sprawa to ograniczone pole widzenia z boku i z tyłu auta uzależnione od preferowanego przez gracza widoku( czy to maska ,czy popularne zegary ). Włączone kary nie zwalniają od jazdy między liniami(nigdzie o tym nie pisałem ale uznałem to za rzecz ooczywistą) . Styl jazdy jest indywidualną sprawą każdego kierowcy i w niemałym stopniu zależy od jego umiejętności. Co do headsetów to jestem jak najbardziej za nie używaniem ich podczas wyścigu(rozpraszają i dodatkowo obciążają łącze) co zresztą sam zasugerowałem zanim rozpoczął się wyścig

Komentarz

Lista startowa:
                      1. Finek
                      2. siniak
                      3. Real
                      4. JankessPL
                      5. GodISmE (na 50%)
                      6.
                      7.
                      8.
                      9.

Komentarz

Rev, jest tak jak napisałeś: "nie gramy ze sobą w gt5 od wczoraj". Wytłumacz mi dlaczego
                        Spa jechaliśmy na włączonych karach?
                        Ograniczone pole widzenia można zdecydowanie poprawić ustawiając skalę mapy na 2 - od czasu kiedy nauczyłem się z tego korzystać, nie mam problemu z kolizjami spowodowanymi brakiem widoczności. Jeżeli jest ktoś kto nie korzysta z tego ustawienia mapki to zdecydowanie zachęcam.

Komentarz

Był to drugi już wyścig organizowany przeze mnie z tego cyklu, w pierwszym też były włączone kary i nikt nawet nie zapytał dlaczego, mało tego niektórym osobom to bardzo odpowiadało i wyrażali swoją aprobatę. Moim zdaniem kary dodatkowo podnoszą poziom trudności wyścigów choć mogą też tak jak Wspomniałeś wcześniej w niektórych sytuacjach doprowadzić do furii ale takie jest gt5. Osobiście jestem zwolennikiem kar. Co do jazdy z widokiem mapy nr 2 to nie wszyscy jeżdżą z włączoną mapą( bo ich np: rozprasza ) więc tutaj pozostaje stosować zasadę ograniczonego zaufania :wink:

Komentarz

VI Runda GT3 Cup

Lista startowa:
                            1. siniak
                            2. Gintoki

3. JankesPL
                            4. kamalik

Komentarz

Lista startowa:
                              1. Finek
                              2. siniak
                              3. Real
                              4. JankessPL
                              5. GodISmE (na 50%)
                              6. Kapitan Snuja
                              7.
                              8.
                              9.

Komentarz

Lista startowa:
                                1. Finek
                                2. siniak
                                3. Real
                                4. JankessPL
                                5. GodISmE (na 50%)
                                6. Kapitan Snuja
                                7. wieczorekk (a coo)
                                8.
                                9.

Zapraszamy chętnych do jazdy online w GT5 do klubu
                                http://www.facebook.com/GtAdvanced

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X