Re: NIGHT RIDERS - Turniej "Classic World Tour" - dyskusja
Turniej Classic World Tour dobiega końca i przez ten okres wspólnego jeżdżenia zabytkami motoryzacji zauważyłem że tematyka retro nie jest zbyt lubiana wśród klubowiczów. Bardzo mała frekwencja na wyścigach nie raz doprowadzała mnie do myśli o odwołaniu turnieju. Jest jednak mała garstka osób które mnie podtrzymują na duchu – to stali bywalcy CWT. Chciał bym się dowiedzieć, wybadać co jest nie tak z tym turniejem że brakuje chętnych? Czy za wolne samochody? Zły termin? Brak ABSu?
W Gran Turismo 6 poprawiono zachowanie się aut w fazie hamowania i jest to szczególnie wyczuwalne przy wyłączonym ABS-ie, dodano kilka ciekawych aut zabytkowych i to powoduję że myślę już o nowym, lepszym CWT2.
Ale żeby CWT2 było lepsze to potrzebuję waszych opinii. Wstępnie zapowiem że w drugiej części turnieju będzie więcej mocy (ok.415 PO) i więcej techniki (mowa o 4WD – wszak w 2014 roku autami klasycznymi będą już roczniki do 1989 włącznie)
Naliczyłem około 15 aut które by pasowały do CWT2, oto ciekawsze z nich:
Lancia Stratos
Audi Quatro
Mercedes 300SL
Toyota Supra
Alpine A110
Ferrari Dino
Jaguar E-type (z ogranicznikiem do 415 PO)
Buick GNX
Pontiac Firebird
...już mi ślina cieknie
Klasyki to auta które trzeba lubić, żeby się nimi ścigać. Niestety nie mają one wielkiego powodzenia wśród młodych, spragnionych prędkości wirtualnych kierowców. Panowie nie zawsze szybko znaczy dobrze <paluszkiem> Moim zdaniem Wiktor wszystko dobrałeś tak że lepiej nie można, ja bym nic nie zmieniał <wink>
Re: NIGHT RIDERS - Turniej "Classic World Tour" - lista zapi
Zapraszam po dłuższej przerwie na X rundę Classic World Tour (na GT6)
data: 29.12.13
tor: Indianapolis drogowy 32 okr.
21:00 trening/kwalifikacje
21:30 wyścig
pokój prywatny udostępnię ja
lista zapisów:
1. Kapitan Snuja (AR Giulia GTA)
2. rev (Lancer 1600 GSR)
3. Dworzec (Jeszcze nie wiem czym pojadę)
4.
5.
Może nie tyle co młodzi nie lubią klasyków,one w GT5 na KT i bez ABS ciężko síę prowadzą i trzeba trochę síę postarać.Mi ten turniej bardzo odpowiada,a samochody dobrane zostały świetnie i dobrze by było żeby została zasada 1 samochód-1 wyścig
Re: Turniej "Golf Cup" - info + lista zapisów
Zbierzcie się ludzie no i zakończmy już ten turniej. Taki świetny tor na koniec dla was przygotowałem a tu taka lipa z frekwencją. Nie przesadzajcie że tak was GT6 wciągnęło żeby jeszcze jednego wyścigu nie pojechać w GT5. Spróbujemy jeszcze ostatni raz za tydzień w piątek a jeśli nie znajdziemy przynajmniej 5 pewnych chętnych to zakończymy całą serie bez przenoszenia jej do GT6. Tak więc otwieramy listę ostateczną.
Runda 15 i 16: 3.01.2014 godz. 21:30
Nurburgring Nordschleife/zmienna pogoda Lista startowa:
1. Finek
2.
3.
Re: NIGHT RIDERS - Turniej "GT3 Cup" - dyskusja
Mała podpowiedź - zapisując się na listę automatycznie z kimś jadę "w parze"? Czyje barwy mam przyjąć?
Uznałem, że jestem raczej wściekłym, niż szybkim.
Ja również nie wiem czemu ten turniej nie cieszy się popularnością. Przecież te auta dają niesamowitą frajdę z jazdy która rekompensuje ciągła walkę o pozycje jak np w Golf Cup. Wpadnijcie chociaż raz na jedną rundę a na pewno zmienicie zdanie i polubicie tą serie a tym bardziej w GT6 gdzie model jazdy został bardzo usprawniony by jeszcze lepiej czuć samochód na drodze <wink>
Re: Turniej "Golf Cup" - info + lista zapisów
Zbierzcie się ludzie no i zakończmy już ten turniej. Spróbujemy jeszcze ostatni raz za tydzień w piątek a jeśli nie znajdziemy przynajmniej 5 pewnych chętnych to zakończymy całą serie bez przenoszenia jej do GT6
Runda 15 i 16: 3.01.2014 godz. 21:30
Nurburgring Nordschleife/zmienna pogoda
Lista startowa:
1. Finek
2. JankessPL
3. siniak
4.
Po pierwsze gratuluję świetnego marketingowego podejścia Wiktorze Nie należysz jak widać do osób które szybko się zniechęcają i porzucają nietypowe pomysły. Chwała ci za to
Odpowiadając na twoje pytanie to sama forma, dobór samochodów jak i wymagania są dla mnie ok (no może jednak życzyłbym sobie opon KM ) jednak niedzielne wieczory w większości mam zajęte i to jest powód, dla którego ostatnimi czasy tak rzadko pojawiałem się na CWT. Moja propozycja jest taka - robimy CWT2 raz w miesiącu w sobotę w miejsce GT3 Cup, które raczej na brak frekwencji nie narzekało lub tradycyjnie w co drugi piątek.
Komentarz