Re: Turniej "LMP & GT500" - dyskusja
Oglądałem razem z Finkiem, Predo też był, ale nie miał Eurosportu 2 i czasem się zmywał. Widziałem prawie cały wyścig, usnąłem o 3:00, a o 8:00 obudził mnie Finek dzwoniąc na telefon <rotfl> . Start wyścigu bardzo fajny, niestety bardzo szybko padł ZEOD RC, miałem nadzieje, że do ściemnienia się przynajmniej dotrwa. Wkrótce po tym zaczął ostro padać deszcz przez co był ten karambol z udziałem Toyoty #8, Audi #3 i jakiegoś Ferrari. O tyle dobrze, że Toyota jechała dalej, a nawet stanęła na pudle <brawo> . Straszna lipa z Toyotą #7 i Porsche... W między czasie piękną walka była w GTE Pro, większośc wyścigu trzy samochody walczyły o 1 miejsce, osobiscie kibicowałem C7 #74, ale potem strasznie zwolniła, więc została mi Corvetta #73, która była druga i z tego powodu bardzo się cieszę Niestety... Załoga z GT Academy w LMP2 dopiero na 5 miejscu. W GTE Am bezkonkurencyjni duńscy kierowcy wywalczyli sobie dwa okrążenia nad drugim samochodem z tej klasy.
Jednym słowem ciekawy wyścig, a zwłaszcza w klasie GTE Pro.
Zapytam tych co oglądali,jak wam sie podobało tegoroczne LeMans ? i czy wyniki was zadowalają ?
Ze wszystkich 4 ostatnich które oglądałem to ten był chyba najciekawszy. Niczego mu nie brakowało, były wypadki, usterki i zacięta walka praktycznie do końca która sprawiała ze dało sie wysiedzieć cała dobę przed TV <rotfl> Najlepiej sie oglądało serie GT Pro gdzie o 1 miejsce w kategorii walczyły 3 samochody (Aston, C7 i Ferrari) jadąc chwilami bok w bok. Ostatecznie 2 pierwsze odpadły z walki i 458 z Fisichella na czele dowiozla zwycięstwo.
W LMP2 cały czas kibicowałem ekipie w którym kierowcami byli zwycięzcy akademi GT. Niestety nie wiem co sie stało ze skończyli dopiero na pozycji 5, realizatorzy tak sie zajęli w końcówce problemami Porsche z LMP 1 ze gdzieś to umknęło. Może ktoś z was oglądał i wie co sie stało z samochodem nr 35. Strasznie zawiodłem sie na Toyocie która przez problemy z hybrydowym napędem wyzionęla ducha około godziny 5 i znów musieliśmy oglądać uśmiechająca sie gębę Ullricha <zly>
Pozdro dla Preda i Krazia którzy usiedzieli tez prawie cała dobę ze mną na Skypie
Zgodzę sie z toba Finek tylko z jedna rzeczą nie,z uśmiechniętym Ulrichem ! dla mnie gdyby samochod nr 1 dojechał na tej pierwszej pozycji to by było marzenie bo bardzo kibicuje Kristensenowi ale 10 zwycięstwo zaliczy za rok,wierze w to ! No tak,walka w GT była przednia a co do chłopaków z LMP 2 z GT Academy to mieli postój w boksach z prawym kołem.
Zgodzę sie z toba Finek tylko z jedna rzeczą nie,z uśmiechniętym Ulrichem ! dla mnie gdyby samochod nr 1 dojechał na tej pierwszej pozycji to by było marzenie bo bardzo kibicuje Kristensenowi ale 10 zwycięstwo zaliczy za rok,wierze w to ! No tak,walka w GT była przednia a co do chłopaków z LMP 2 z GT Academy to mieli postój w boksach z prawym kołem.
Dzięki za info Nie no trzeba było przyznać że Audi miało kosmiczne tempo wyścigowe a mechanicy też spisali się na medal bo szybko zlokalizowali usterkę i ją naprawili w obu samochodach. Każdy kibicuje komu chce i ma do tego prawo, po prostu liczyłem że ktoś wreszcie przerwie tą niesamowitą passę zwycięstw tym bardziej że po wyścigach na Silverstone i SPA zapowiadało się na nowego zwycięzce Le Mans a tak się jednak nie stało. Ważne że wyścig był MEGA ciekawy i to najważniejsze
Ostatnie 5 godzin i pościg Audi nr2 za Porsche to był kosmos,ok 6 sekund na okrążenie no wiadomka,każdy kibicuje komu kibicuje no i najważniejsze ze wyscig był niesamowity! Na równi z tym w 2011 co miałem przyjemność oglądać na żywo
to dopiero pierwszy mecz Hiszpanów (oczywiście wygrany )
Hahahah nikt nie spodziewał się holenderskiej inkwizycji - mecz po prostu był mega Co tam się działo w piątek, tego na pewno żaden Hiszpan nie wie, a ci co nie oglądali niech po stokroć żałują, takie mecze zdarzają się raz na pare lat jakiś Hiszpan wytypował taki wynik dla żartu i... wygrał 100.000 Euro
'Oranje' idą na mistrza! <lol>
A widzę, że na Le Mans było bardzo "ciekawie" <wysmiewa>
Zamieszczone przez Rhol
Cały wyścig dla mnie był nudny okropnie, nie lubię tego toru, jest za długi i prawie że same proste. Było nas mało, każdy miał inne BL'y przez co od początku do końca jechało się samotnie. Pod koniec autentycznie już zasypiałem
Komentarz