NIGHT RIDERS: Propozycje turniejów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: NIGHT RIDERS - propozycje turniejowe

I panowie ustawiajmy konie mechaniczne i wage wtedy bedzie sprawiedliwie bo sami wiecie jakie sa rozbierznosci w PO :-( a wczesnien ktos pisal zeby zmieniac opony ale nie tankowac i to kwestia zaufania, mozna to sprawdzic na w powtorce. wszyscy zapisuja powtorke i sprawdzaja jadecego za soba zeby jedna soba nie musiala tego robic, a zajmie to gora 10 minut. ale lepiej bylo by jednak do pit stopu w ogole nie zjezdzac :-) i mysle ze godzina to bedzie za duzo bo zadne opony nie starcza bo nizej niz sportowe miekkie nie wchodza w gre.

Komentarz

Według mnie jest dobrze bez poprawek, trzeba dobrze wybrać auto żeby opony się nie zużyły, aby dużo nie palił, ale też nie może za wolno jechać

Komentarz

Dokładnie tak jak mówi Krazio: dodatkowe reguły nie są potrzebne. Trzeba znaleźć pojazd który jest szybki, ale powoli zużywa paliwo i opony. Prawdopodobnie w większości aut opony będą miały pierwszorzędne znaczenie. Ale w X1 pierwsze pewnie skończy się paliwo.
        Grucha - nie ma limitów, jak chcesz jedź RedBullem. Ale będą jaja na powtórce gdy wyprzedzi cię Fiacik 500 :-)

Komentarz

To wiecie co, ja biorę Priusa

Moja kolekcja: http://www.mygranturismo.net/31618

Komentarz

Ciekawy pomysł. Im większa różnorodność tym lepiej.
            Kiedyś czytałem na forum, że zużycie paliwa w GT5 zależy od pojemności silnika i obrotów. Więc sam poszukam czegoś z małym silnikiem i dodam niskie turbo :-)

PS. Pamiętajcie że jedziemy bez kontroli trakcji. Opony twarde powinny wytrzymać najdłużej ale tylko w teorii - jeżeli zaczniecie palić laczka do zejdą szybciej niż miękkie.

Komentarz

Ja się nie przejmuję Priusem nie da się palić kapcia :d To będzie ekodriving, przyśpieszenie do 100 potem z luftu ładowanie akumulatora Więc kiedy organizujemy to?

Komentarz

Kiedy jest najbliższy wolny termin?

Komentarz

Za tydzień w piątek chyba jest wolne okno.

Komentarz

Czyli mogę rezerwować termin 8.06.2012 ?
                    - zarezerwowane
                    //siniak

PS. Redbull X2011 zużywa paliwo w jakieś 17minut jadąc ok 500 km/h

Komentarz

Mi pasuje, zjawię się na pewno Takiej immprezy nie można opuścić;d

Komentarz

Ok, mi pasuje

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
                          Wyścig o kropelkę
                          Ja mam propozycję, żeby niedopuszczalne były jednak samochody hybrydowe, bo nimi można kombinować, a w końcu to wyścig o KROPELKĘ a nie o amperek
                          Tylko soczyste stuprocentowe benzyniaki ew. ropniaki
                          Co wy na to?

Komentarz

Nie ja organizuje turniej, ale mam sugestię . Jeśli komuś skończy się paliwo, to rozumiem że zaciąga ręczny i staje na poboczu (lub na trasie, będzie bardziej kameralnie hehe). Bo z tego co koledzy z klubu mi oznajmili samochody nadal mogą się niby poruszać 80km/h... a biorąc pod uwagę że ktoś by wziął priusa, ewentualnie fiata 500 który z gazem do podłogi nie pojedzie nawet z pełnym bakiem szybciej... to będzie to trochę nie fair xD

Komentarz

ja jestem przeciwko ...bo możliwość dalszej jazdy dodatkowo utrudni dobór auta. Będzie musiało być nie tylko oszczędne ale i do tego szybkie, poza tym praktycznie tylko wyścigowe auta są w stanie zużyć cały zbiornik w godzinę.
                              http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Ale zobacz... weźmiesz jakieś bugatti, ja np bmw w dieslu. Zapierdzielasz, robisz załóżmy w 40min 30 okrążeń, a ja 14, wtedy kończy ci się paliwo. I ja myślałem że tu zaczynamy zabawę, czy mój samochód przejedzie większą odległość na moim paliwie, tym samym czy zdążę w pozostałe 20min Ciebie wyprzedzić (albo do czasu kiedy mi skończy się paliwo), teoretycznie będziesz duuuużo przede mną. A tak, jeśli będziesz mógł dalej się poruszać swoim bugatti, 80 na godzinę, to jaki tu sens? Chyba że ja źle coś rozumuję. Dalej idąc sugestią by móc sobie jechać bez paliwa, to każdy najlepiej jak wybierze po prostu szybkie samochody, bo i tak będziemy targali się po trasie 80 na godzinę, czyli tyle, ile mały samochód który mniej będzie spalał. Ale to tylko moje zdanie, poniekąd gdybyśmy jechali wszyscy super brykami, to miało by to sens, ale gdy będą bardzo słabe samochody to nie widzę możliwości wygranej przez słabszy z samochodów .

Ps. Co do tego że tylko szybkie samochody spalą paliwo w godzinę... To właśnie małe samochody dzięki temu mają możliwość (na razie czysto teoretyczną, bo nie wiem jakie to różnice w okrążeniach będą) nadgonić okrążenia (gdy szybki samochód będzie już stał) i możliwe że wyprzedzić tuż przed końcem czasu .

Ps2. Co do opon, myślę, że Kmieciu dobrze ustanowił. Powinny być wszystkie dozwolone, jak komuś szybko się spalą miękkie ale dzięki nim będzie także już dalej to niech się męczy i nabija jeszcze kilka wolnych okr. dopóki nie skończy mu się paliwo .
                                (wtedy uważam, że powinien już stanąć). Na komfortach będzie jechał wolniej, i znów będzie mógł później nadgonić

Ps3. Ile będzie trwał dokładnie wyścig? Godzina to nie będzie troszkę za krótko, może przynajmniej 30 min dłużej? Nie powinno się nudzić, bo będziemy na Head Setach .

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X