NIGHT RIDERS: Propozycje turniejów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: NIGHT RIDERS - propozycje turniejowe

Zamieszczone przez koomarr
    Ale zobacz... weźmiesz jakieś bugatti, ja np bmw w dieslu. Zapierdzielasz, robisz załóżmy w 40min 30 okrążeń, a ja 14, wtedy kończy ci się paliwo. I ja myślałem że tu zaczynamy zabawę, czy mój samochód przejedzie większą odległość na moim paliwie, tym samym czy zdążę w pozostałe 20min Ciebie wyprzedzić (albo do czasu kiedy mi skończy się paliwo), teoretycznie będziesz duuuużo przede mną. A tak, jeśli będziesz mógł dalej się poruszać swoim bugatti, 80 na godzinę, to jaki tu sens?
    i tak nie ma sensu bo wyścig ma trwać godzinę więc w pozostałym czasie zrobisz zaledwie 7 dodatkowych okrążeń i zabraknie Ci 9 by mnie dogonić
    Poza tym w wyścigu na kropelkę będzie niedorzeczne ustawić nawet najsłabsze auto tak by jechało tylko 80 na SSR7 skoro tam pewnie nawet fiatem 500 dało by rade się do 300 w drafcie rozpędzić ... swoją drogą warte sprawdzenia
    Pamiętaj że trzeba jeszcze dobrać opony tak by wystarczyły a te w przeciwieństwie do paliwa kończą się dużo szybciej i tutaj też zabronisz komuś dalej jechać jak mu się opony skończą? Jak określisz kiedy się skończyły?
    To jest właśnie ta nieścisłość przez którą uważam, że to ograniczenie które proponujesz z cały szacunkiem Tomek jest po prostu bez sensu.
    Dodatkowo myślę, że konieczność zatrzymywania się nie zmieni absolutnie nic w wyborze aut, a tylko wprowadzi zamieszanie. Tor jest bardzo szybki i liczy się kto dojedzie dalej, więc i tak wybieranie auta które nie rozpędzi się do 300km/h chyba też ma niewiele sensu.
    Moim zdanie dużo ważniejsze jest by nie dopuścić do wyścigu hybryd, konceptów, prototypów i wszystkich innych aut które w danych technicznych w grze nie mają określonego napędu, jak napędzana na brudne myśli Mazda Furai.
    http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Może nie do końca, ale powoli zaczynam rozumieć . Jak będzie tak będzie, i tak pojadę i będzie świetna zabawa

Komentarz

Ja też swoją opinie opieram tylko na podobny doświadczeniach i domysłach, bo dokładnie tego nie sprawdzałem, ale jak chcesz to możemy się umówić na dziś albo jutro na wspólny trening i przekonać się na własnej skórze czy to ma sens ... choć wydaje mi się że go nie ma

Ptestujemy kilka pdoobnych i kilka skrajnie różnych aut i myślę że to by nam jakieś światło na ten wyścig rzuciło.

Komentarz

Zamieszczone przez Bimbak
          Moim zdanie dużo ważniejsze jest by nie dopuścić do wyścigu hybryd, konceptów, prototypów i wszystkich innych aut które w danych technicznych w grze nie mają określonego napędu, jak napędzana na brudne myśli Mazda Furai.
          No to właśnie o tym pisałem, szkoda że tylko jedna osoba się na ten temat wypowiedziała, mam wrażenie że reszta to już chyba myślami na koko jest (a propos, ciekawe jak się nam frekwencja zmniejszy na czas mistrzostw...?) Panie organizator co z tymi hybrydopodobnymi wyrobami? Dopuszczamy czy odpuszczamy?

Panowie Tomkowie jestem jak najbardziej chętny na wspólne jazdy (też to chciałem zaproponować) tylko nie dziś plis, jutro jak najbardziej wieczorem stawiam się do dyspozycji

Komentarz

mi jutro pasuje

Komentarz

Może jak dojdzie mi jutro kiera, to też wpadnę jutro

Moja kolekcja: http://www.mygranturismo.net/31618

Komentarz

Jutra to i ja będę - i też się zgadzam, że hybrydy, koncepty, prototypy nie powinny być dopuszczone. Co z autami stricte wyścigowymi?

Komentarz

Zamieszczone przez Quelxes
                  Co z autami stricte wyścigowymi?
                  Jak najbardziej mogą być, o to mniej więcej chodziło organizatorowi:
                  Zamieszczone przez kmieciu4ever
                  Prawdę mówiąc sam jestem ciekaw, czy dalej zajedzie X1, FGT, Minolta, czy też może Caterham lub fiat 500?

Komentarz

Panowie - moze by admin utworzyl zamkniety temat p.t. TERMINARZ albo GRAFIK gdzie by w jednym poscie dopisywal nowe planowane wyscigi (date,czas i nazwe wyscigu - tyle starczy) - bo w tej chwili mozna sie pogubic w gaszczu postow i jak sie chce znalezc konkretne terminy i rodzaj wyscigu to jest problem...
                    Zeby wszystko bylo klarowne to temat bylby dostepny do edycji tylko dla "szefa" i nic oprocz terminu i nazwy wyscigu nie musialo by sie w nim znajdowac (czyli bez szczegolowej specyfikacji wyscigu bo to mozna juz sobie samemu poszukac).

Komentarz

Przecież w Google Calendars możecie to zrobić. O ile dobrze pamiętam to Snoop coś takiego zapoczątkował.

Komentarz

Night Riders Karting Championship

1. Tor:
                        Eiger Nordwand Short Track - 40 okrążeń - 22.06.2012

Autumn Ring Mini - 85 okrążeń - 06.07.2012

Cote d'azur - 32 okrążenia - 20.07.2012

Madrid mini - 50 okrążeń - 03.08.2012

Tsukuba Circuit - 50 okrążeń - 17.08.2012

Suzuka Circuit East Course - 55 okrążeń - 31.08.2012

2. Klasa aut dopuszczonych do wyścigu do wyścigu: PDI RACING KART 100
                        3. Liczba PO : bez ograniczeń
                        4. Opony: bez ograniczeń

5. Asysty podczas jazdy: brak
                        6. Uszkodzenia pojazdu: ciężkie

8. Obowiązują ogólno-przyjęte zasady CRC.

Proszę o komentarze i opinie o w/w propozycji.

Komentarz

Wygląda to świetnie i świeżo - podejrzewam że doświadczeń z kartingiem w GT5 za wiele nie mamy, można będzie więc podszlifować umiejętności w tej dziedzinie Fajnie że takie tory dałeś, bo jakoś nie przepadam za tymi typowo kartingowymi w GT. Jednak uważam że chyba trochę za dużo tych wyścigów, może wystarczyłyby powiedzmy 4? Tak tylko luźno proponuję, bo może reszcie będzie pasować jazda gokartami do końca wakacji
                          Moim zdaniem możesz śmiało wrzucać do wątku z turniejami piątkowymi

Komentarz

Jest super, bardzo mi się podoba, oczywiście Mariusz wygra bo widziałem jak wymiata gokartami

Komentarz

A istnieje jakiś samochód, jakiś tor czy warunki w których Mariusz nie wymiata?

Komentarz

Chciałem zapytać o to samo, siniak

Co do poźniejszego startu (poruszone przez mlokosa w temacie o turniejach piątkowych) - mi pasuje

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X