NIGHT RIDERS: Propozycje turniejów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: NIGHT RIDERS - Relacje ze spotkań online

Przeniesione z Relacji - dotyczy ostatniego turnieju "Wyścig o kropelkę"

Ja bym chetnie pojechal ale na jakims normalnym torze, gdzie po pierwsze nie bedzie sie mozna obijac o bande przy 300km/h i jechac dalej a po drugie sama jazda bedzie ciekawsza bo urozmaicona. Mysle, ze obawy o oszukiwanie ktoregos z uczestnikow sa bezpodstawne bo przeciez jedziemy towarzysko a poza tym to jest klub gentlemanow prawda?
    Moja propozycja bylby LeMans lub Spa.

Komentarz

Re: NIGHT RIDERS - Relacje ze spotkań online

Ze zmian proponowałbym też by nie jechać przez określony czas tylko określoną ilość okrążeń tak by można było po tym zapisać powtórkę na pamiątke. Faktycznie na innym torze może być jeszcze ciekawiej. Tylko proszę nie Norschleife .
      http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Re: NIGHT RIDERS - propozycje turniejowe

Zamieszczone przez Bimbak
        Ze zmian proponowałbym też by nie jechać przez określony czas tylko określoną ilość okrążeń tak by można było po tym zapisać powtórkę na pamiątke.
        Podpisuję się pod tym, łatwo to można obliczyć mnożąc czas 1 okrążenia żeby łączny czas wyniósł ok. godzinę. Poza korzyściami wymienionymi przez Bimbaka odpada wymuszone zatrzymanie samochodów "na komendę" po upływie założonego czasu
        Jeśli chodzi o tory to te podane przez mlokosa również bardzo mi podchodzą.

PS. Jeśli chodzi o 2 najbliższe niedziele to nie dam rady gdyż będę się wtedy urlopował, więc jeśli można uprzejmie prosić Pana Organizatora o zorganizowanie tego po tym terminie to będę bardzo wdzięczny (i Krazio również, bo też wtedy wraca z wakacji, a bardzo chciał wystartować w wyścigu kropelkowym)

Komentarz

To ile kółek byśta chcieli jechać? Gdy minęła godzina to ja byłem w połowie jedenastego okrążenia.
          Ponadto nie ma lepszej trasy żeby testować zużycie paliwa - Route X nie każdy ma, a na pozostałych bardziej liczą się opony a nie paliwo. Ponadto bardzo łatwo wyegzekwować na niej zasadę "bez pitów". Pamiętam że kiedyś jechałem nascarem na Daytnie i na skutek kolizji obróciło mnie i wpadłem do pitu przypadkowo :-)

PS. Może komuś uda się wygenerować losową trasę z minimalną liczbą zakrętów?

Komentarz

Jako że za niedługo kończą się mistrzostwa gokartów mam propozycję na kolejne piątki. Jest to coś o czym wspominałem przy okazji ostatniego niedzielnego wyścigu Ferrari 599, czyli mistrzostwa samochodów RM, nazwijmy to roboczo "RM Trophy".
            Z grubsza polegałoby to na "objeżdżeniu" części samochodów, którym da się zrobić zabieg pt. Racing Modification, na zasadzie jeden piątek = jeden samochód. Dlaczego nie wszystkich? Po pierwsze w grze jest 17 takich modeli, co po przeliczeniu 17 piątków x 2 (wyścig co 2 tygodnie) daje jakieś 8 miesięcy z jedną serią, co jest chyba trochę za długim okresem jak na jedne mistrzostwa. Po drugie kilka aut jest bardzo podobnych (np. Corvette Z06 (C6) RM ’06 i Corvette ZR1 (C6) RM ’09 albo Lotus Elise RM ’96 i Lotus Elise 111R RM ’04).

Zatem moja propozycja to 8 wyścigów czyli 8 samochodów RM. Sugeruję następującą listę (w kolejności od najniższego PO):
            1. Honda INTEGRA TYPE R (DC5) RM ’04 - 465 PO
            2. Acura NSX RM ’91 - 495 PO
            3. Chevrolet Camaro Z28 RM '69 - 514 PO
            4. Subaru IMPREZA Sedan WRX STI spec C Type RA RM ’05 - 518 PO
            5. Lotus Elise 111R RM ’04 - 521 PO
            6. Chevrolet Camaro SS RM ’10 - 580 PO
            7. Lexus IS F RM ’07 - 581 PO
            8. Chevrolet Corvette ZR1 (C6) RM ’09 - 646 PO

Układając powyższa listę kierowałem się różnicami dostępnych samochodów RM (kraje pochodzenia, napędy, roczniki, moc silników), tak aby była różnorodność
            Jeśli chodzi o zasady to tuning zabroniony, z wspomagaczy dozwolony tylko ABS.

Gwoli ścisłości - w danym wyścigu wszyscy jedziemy takim samym samochodem Myślę, że kolejność mogłaby wyglądać tak jak na powyższej liście, czyli zaczynamy od najsłabszej Integry a kończymy całą serię wyścigiem Corvette.

To tak z grubsza, reszta szczegółów jak się wam spodoba, ew. piszcie tutaj swoje sugestie

Komentarz

Fajny pomysł, a i lista samochodów mi się podoba. Mam natomiast wątpliwości co do zabronieniu tuningu - nie testowałem więc nie wiem jak to działa. Chodzi mi o to czy RM nie jest czasem zaliczany jako tuning (spoilery są) więc sama modyfikacja RM może na nas wymusić dopuszczenie tuningu.

Jak nie mam racji to fajnie, a jak mam to trzeba będzie po kombinować

Komentarz

A nie jest czasem tak, ze zmodyfikowany wyscigowo samochod nie da sie juz bardziej ulepszyc (czyt. stuningowac)?

Komentarz

Obaj się mylicie

Komentarz

Quelx, nawet jak weźmiesz np. coś z GT500 lub GT300 i nie będziesz nic w tym aucie grzebał oraz dasz "tuning zabroniony" w pokoju to i tak wejdziesz na tor, "tuning" jest tutaj zaliczany jako coś co zrobił lub ulepszył gracz, jeżeli nic w samochodzie nie było grzebane to jest to uważane przez grę za samochód seryjny.

A co do propozycji, to uważam że jest zacna, fajnie będzie znowu zrobić turniej o samochodach RM

Komentarz

Aaa pany zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy - do mojej powyższej propozycji dorzucam jeszcze to:
                      2-osobowe TEAMY
                      Wiem, że paru osobom bardzo się to podobało i miło wspominają mistrzostwa Ferrari 458 Italia
                      Co wy na to?

Komentarz

Taaaaaaaak ! Super, to kiedy losowanie?

Komentarz

To ja może zaproponuje coś całkowicie nowego . Mam na myśli długi wyścig endurance 3-4 godzinny. Jak już wcześniej kolega wspominał można by było pojechać w teamach 2-3 osobowych w zależności od ilości chętnych. Jeżeli chodzi o auta to możliwości jest wiele i możemy to potem jeszcze razem uzgodnić Ja proponuje: GT 500 lub LMP (prototypy). W przypadku GT500 byłyby teamy Honda NSX, Nissan GT-R itd. Żeby się nie nudziło podczas wyścigu proponuje żeby pojechać ze słuchawkami ale ustawić tak żeby słyszeli cię tylko członkowie twojego zespołu (nie wiem czy to by wypaliło bo zawsze jeździmy bez słuchawek bo obciążają łącze ale jeśli byłyby jakieś lagi to wyłączyć można też podczas wyścigu). Skoro jest to długi wyścig to warto by pojechać na Torze ze zmienną pogodą i porą dnia. Wszystko by się potem ustawiło żeby część wyścigu była w dzień a część w nocy

Jeżeli by ten wyścig przypadł klubowiczom do gustu to takie większe eventy można potem organizować regularnie co miesiąc lub w inncyh odstępach czasu

Oczywiście to wszystko to tylko moja propozycja ale mam nadzieję że się wam spodoba

Komentarz

Szczerze mowiac dla mnie endurance to wyscig max 2h - wiecej nie dam raczej rady ze wzgledu na kregoslup i oczy.
                            Zreszta nie chodzi tu przeciez o przesadna dlugosc - w 2h jest dostatecznie duzo czasu na rozne warianty taktyczne, na zmiane pogody itp. Tak wiec chyba tyle by starczylo do dobrego sciagnia.
                            Wprawdzie jechalem juz w swojej karierze dluzsze wyscigi (bodaj 12h Sebring w rFactor ze zmianami kierowcow) ale tak narpawde to jednak jest to meczarnia niewspolmierna do korzysci dobrego scigania.
                            Podejrzewam tez, ze nie kazdy moze sobie pozwolic na tak dlugi czas bez przerwy przed konsola.

Komentarz

4h to może rzeczywiście lekka przesada ale poczekajmy jeszcze na opinie innych

Komentarz

Z doświadczenia wiem, że wyścigi max 2 h sprawdzają się najlepiej.
                                Jeżeli wyścig jest już dłuższy to zawodnicy z ostatnich odległych pozycji wielokrotnie opuszczają lobby, bo najzwyczajniej na świecie nie mają motywacji do dalszej jazdy. Osobiście tez mamy w palnie zrobić taki wyścig wieloklasowy w FM4 z podziałem na teamy. W jednym teamie o tych samych barwach pojedzie jedno auto z klasy LMP1 i jedno z klasy GT2. Do teamów będziemy dobierać się tak, ze najlepszy kierowca z klubu jedzie z najsłabszym, drugi najlepszy jedzie z przedostatnim itd. Mocniejsi kierowcy jada właśnie klasą LMP1 a słabsi klasą GT2.
                                Zapewniam Was, z będzie to wspaniały wyścig.

Pozdrawiam.

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X