Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Gran Turismo 4

To ja bym polecał zadać konkretne pytanie w konkretnym pasującym do niego temacie. :wink:

Jakim autem przejść ten wyścig? - KLIK

Co gdzie i za ile? - KLIK

Komentarz

Mam pytanie. Kupiłem jak polecali poprzednicy Audi TT i mam mały problem. Nie wiem co jest, że jak włączyłem wyścig co ma 1 okrążenie a jest bardzo długie, to opony nie wytrzymają całego okrążenia, podobnie w innym wyścigu gdzie było 6 okrążeń, po 3-4 musiłem zmieniać opony bo już były starte. Na tych co były już zamontowane w aucie i próbowałem też najdorże nie wiem super soft czy coś.

Wy też tak macie?

Komentarz

Nie za bardzo kumam. Chodzi Ci o wyścig na Nordschleife ?

Naucz się jeździć oszczędzając opony, na bank da się spokojnie przejechać jedno okrążenie. Załóż Super Hard.

Komentarz

jak oszczędzać opony? Hamuje przed zakrętem rozpędzam się po. Nie hamuje na ostro, a jak już to bardzo żadko wpadam w poślizg.

Komentarz

Zamieszczone przez Sylwek1092
            Załóż Super Hard.
            :wink: .

Komentarz

jak oszczędzać opony?
              Nie hamuj ostro. W pierwszej fazie lekko naciśnij hamulec, a dopiero później coraz mocniej. W zakręty nie wchodź na pełnym gazie tylko delikatnie po idealnej linii wyścigowej, najlepiej w zakręcie puścić trochę gazu i dopiero na wyjściu dodać gaz, ale nie za mocno, żeby koła nie buksowały.

I nie hamuj i jednocześnie skręcaj kierownicą.

To wszystko co opisałem może Ci się wydawać że traci się na tym czas ale zaufaj mi.

Komentarz

Zamieszczone przez Sylwek1092
                jak oszczędzać opony?
                Nie hamuj ostro. W pierwszej fazie lekko naciśnij hamulec, a dopiero później coraz mocniej.
                Nie potrafię słabiej, lub mocniej hamować przyciskiem. Nie jest aż taki czuły, zebym był w stanie kontrolować to. A analogami nie daje gazu bo niewygodnie mi jest. Jutro spróbuje innych opon.

Narazie dzieki za rady. Jesteście bardzo pomocni

Komentarz

Jutro spróbuje innych opon.
                  Jak już mówiłem jeżeli Super hardy nie dadzą rady , to musisz popracować nad skillem.

Komentarz

Jednak spróbuj "popracować" tym analogiem i jeśli nie idzie Ci na SUPER HARD to załóż na przód HARD a na tył SUPER HARD

Komentarz

Na razie założyłem HARD i już jest różnica. Już jest lepiej, tylko, ze trudniej się prowadzi.

A mam takie pytanie, czy można jakoś ustawić, żeby pokazywało moc samochodu w koniach mechanicznych?

Komentarz

Zamieszczone przez Samer
                        Na razie założyłem HARD i już jest różnica. Już jest lepiej, tylko, ze trudniej się prowadzi.
                        Dziwne to trochę...bo na HARD w porównaniu do SUPER HARD samochód prowadzi się lepiej/łatwiej...tylko opony mają większe zużycie. :wink:
                        Zamieszczone przez Samer
                        można jakoś ustawić, żeby pokazywało moc samochodu w koniach mechanicznych?
                        Można. Poszukaj w opcjach...masz tam "Units".

Komentarz

Może masz sytemy zle ustawione i dlatego zle Ci się prowadzi

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                            Zamieszczone przez Samer
                            Dziwne to trochę...bo na HARD w porównaniu do SUPER HARD samochód prowadzi się lepiej/łatwiej...tylko opony mają większe zużycie. :wink:
                            Tak ale ja jeszcze nie zdażyłem założyc super hard. Tylko miałem jeszcze te z początku super soft :wink:
                            Zamieszczone przez Lukas
                            Zamieszczone przez Samer
                            No wiem szukałem tam już dawno bo zmieniłem mile na km. Ale koni mechanicznych nie widziałem. Jest jakieś HP, kW i inne...

Komentarz

Zamieszczone przez Samer
                              Zamieszczone przez Lukas
                              Zamieszczone przez Samer
                              No wiem szukałem tam już dawno bo zmieniłem mile na km. Ale koni mechanicznych nie widziałem. Jest jakieś HP, kW i inne...
                              HP - Horse Power = KM - Konie Mechaniczne
                              I nie pisz dwóch postów pod rząd
                              http://najalternatywniej.blogspot.com/
                              keep calm & carry on
                              digart - lastfm
                              ---
                              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

ok przepraszam. Coś mi sie przypomniało, a nie było już opcji "edytuj". Dzięki za pomoc.

Komentarz

Pracuję...
                                X