Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Twoja przygoda z Gran Turismo

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Twoja przygoda z Gran Turismo

Jak wszyscy wiecie niedlug nadchodzi premiera naszego nowego portalu. Jedna z glownych funkacji to bedzie mozliwosc posiadania wlasnego blogu. Ciekawe blogi beda publikowane na glowna strone, a gorsze pozostana na stronie uzytkownika.

Jako czlonek naszej nowej spolecznosci wszyscy aktywni uzytkownicy sa zobowiazani napisania chociaz jednego bloga, a mianowicie na temat swojej przygody z Gran Turismo.

W krotce umieszcze swoj zebyscie mieli przyklad i wam sie latwiej pisalo.

Prosze tutaj tylko wgrywac te blogi, no i oczywiscie nie komentowac, tylko potrafkowac to jako tymczasowa baze tego rodzaju tresci.

Witam was!W tym temace będziemy pisać ile gramy Gran Turismo.
    Moja przygoda zaczęła się 2007 roku chyba w maju.A wszystko wyglądało tak.
    Kupiłem sobie wtedy TDU (Test Drive Unlimited) na PC.Byłem taki happy .Następnego dnia chcę ją zainstalować a tu error error error...Nie mogło mi zainstalować.No trudno.Tata pojechał do sklepu ją wyymienić na inną.Właśnie na GT4.
    Teraz moje GT4 jest strasznie zrysowane.Miesiąc temu i wogóle mi nie odpalała.A dziś?Dziś mi śmiga idealnie wogóle jej nie wymieniałem.Tylko długo o ręke pocierałem.SERIO!
    Zawsze zapytaj,nie rób nic sam.

Komentarz

• Kamil
      Kamil skomentował
      Editing a comment
      Re: Ile już trwa i jak się zaczęła wasza przygoda z GT?

Zamieszczone przez Quattro
      W 1999 roku GT biło na głowę wszystkich rywali w dziedzinie gier wyścigowych na konsolę i nie tylko. Mam numer PSXtreme ,w którym sam numer został zrobiony pod kątem GT.
      A W 2000roku wyszedł NFS Porsche, który miał model jazdy, grafikę dużo lepszą aniżeli GT1/ GT2 . No i nie był gorszą grą :wink:

Moja przygoda z serią GT zaczęła się za "szczeniaka" graliśmy wtedy z kuzajem na PSone GT1 i V-Rally Następnie długo nic, aż okryłem emulatory. Wtedy zassałem "kopię zapasową" i młóciłem w to. Spodobało mi się, więc poprosiłem mamę żeby kupiła mi PS2. I ku mojemu zdziwieniu kupiła. Wtedy od razu zamówiłem oryginalne GT4 i tak od 2 tygodni katuje tą grę.
    Niestety z GT3 i GT5P nie miałem jeszcze styczności ale spokojnie nadrobię zaległości

Komentarz

Moja przygoda zaczęła się tak ~5, 6 lat temu (nie pamiętam dokładnie). Pojechałem wtedy do kuzyna i pośmigałem z nim w Arcade Mode, na PSX w GT1. No pomyślałem sobie "fajna gierka, ale ja PSXa nie mam ". Później wpadł następny kuzyn, zrobiliśmy sobie nockę z GT1. Po zaliczonych licencjach braliśmy się za zarabianie kasy, żeby kupić GTO , każdy jechał jeden wyścig (ja High Speed Ring - najłatwiejszy tor, a skill specjalny nie był :mrgreen: ). Pograłem. Następnie długo nic.

Jakiś czas później kuzyn dał mi płytę z programami (neta nie miałem). Przeglądam, patrzę, a tu "jakieś ePSXe". Domyśliłem się, że o emulator chodzi, więc zainstalowałem i poleciałem do kuzyna, aby GT mi pożyczył :mrgreen: . Wziąłem i zacząłem ostro grać, ukończyłem dobre kilka razy :wink: . Jakieś dwa lata później pomyślałem o GT2, tu też zaczęło się granie.

Przygoda z GT3 to tyle, co wiem z emulacji jej na kompie, czyli nic

GT4 spotkałem u kumpla jakieś dwa lata temu i nie za bardzo przypadło mi do gustu , ale to na szybko grałem. Teraz, gdy mam PS2 i tę gierkę gram codziennie po kilka godzin
      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
      GranTurismo 5 99%
      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Panie.... z 10 lat juz bedzie...
        maruda
        A-spec 17,839 km

Komentarz

Zamieszczone przez Kauris
          Panie.... z 10 lat juz bedzie...
          U mnie 11...kiedy pierwszy raz zagrałem w demo GT1 na PSX....

Komentarz

Z 7... na konsoli PSX w GT1

Komentarz

8 - 9 lat eh.. pamiętam jak babcia pocztą paczkę wysłała i do tego parę gier (bez GT) . Później pod Choinkę też parę dostałem ( znów bez GT ) . Dowiedziałem że sąsiad też ma PSX , poszedłem i to on mi pożyczył GT1 . Trochę pograłem , spodobała mi się . Kupiłem GT2 popykałem i teraz leży w półce razem z PS-em . W GT3 nigdy nie grałem , ale w GT4 taaak . Narazie nie zamierzam kupowac PS3 , ponieważ mój PS2 jest nowiutki , a w GT4 gram 1-h dziennie ( czasem wogóle ) więc raczej mi się nie znudzi . Pewnie kupię PS3 jak wyjdzie PS4 . I pewnie znowu rozwale przy tym parę TV xD

Komentarz

Moja przygoda z GT zaczęła się z 8-10 lat temu kiedy to moja babcia wysłała PSX z trzema grami nie pamietam dokładnie jakimi ale na pewno było GT1. Mój brat oczywiście starszy to znawca i podpiął PSX kablem bez "kostki" i się coś spaliło, a to był plej z Ameryki a tam jest 110V (u nas 220V). Troche się zniego dymiło ale czasami wczytywał GT1 bo tylko w to ciupaliśmy. Jakiś czas później mama kupiła nam PSX z GT2 i Tekkenem 3 bodajże ale nie jestem pewien, to w tych czasach był niezły hit. Raz graliśmy całą noc aż się spalił kabel od zasilania chyba. Później namówiliśmy mame na PS2 i oczywiście nie wiedzieliśmy nawet o GT3 to graliśmy w GTA 3. Gdy kupiliśmy GT3 to normalnie masakra z domu się nie wychodziło przez kilka dni tylko się grało. Następnie sprzedałem PS2 kumplowi za uwaga! 1100 zł. Kupiliśmy z bratem XBOX'a ale to już inna bajka. W maju 2007 roku braciak przyjechał z USA i przywióżł PS2 slim i z 15 oryginalnych gierek w tym GT4. Do tego czasu gram prawie codziennie, ale jeszcze nie osiągnąłem 100% (mam 95 driving missions nie ukonczone). Myślę, że seria GT nigdy mi się nie znudzi, a jak wyjdzie GT5 to postaram się kupić PS3.
                Teraz mam 15 lat wiec jak zaczynałem przygodę z GT miałem około 5-7 lat.
                To by było na tyle. Pozdrawiam.

Komentarz

moja przygoda z gt zaczela sie z 10-11 lat temu kiedy moj kolega kupil PSXa. jedną z gier jaka posiadal bylo gran turismo. od razu zakochalem sie w tej grze. nieraz pozyczal mi swojego psxa na pare dni. pozniej odkupilem od niego konsole i dorwalem gt2. znowu sie zaczelo...gralem godzinami, licencje, wyscigi..mama mnie wyganiala do nauki a ja wciaz gralem. niestety tutaj moja przygoda z gt sie konczy. kiedys gralem w gt4 ale bardzo malo ( moze godzine ), nigdy jakos nie mialem kasy na ps2 i dlatego nie moglem grac w gt3-4 ale moja miłość do tej serii trwa do dzisiaj. przykladem jest tego chociażby moje konto na tym forum. czesto czytam w necie informacje o gran turismo i moge powiedziec ze bardzo duzo wiem jak na kogos kto praktycznie nie gral w gt3-4-5p ale wciaz malo jak na gracza. teraz mam 19lat, skonczylem technikum informatyczne i szukam pracy, jak znajde to obiecalem sobie że za pierwsza wyplate kupuje ps3 i oczywiscie gt5p. mam bardzo duzo do nadrobienia ale chęci mi nie brakuje. I<3GT

Komentarz

Moja przygoda z seria zaczela sie kilka dni po komuni. Czyli bylo nie bylo jest pewna sybmbolikaczyli jak dobrze kalkuluje to w 97'r. byla to wersja japonska wiec poczatkowo bylo troche problemow ale jakos sobie poradzilem. I od tego roku odpadlem, GT bylo dla mnie gra wybitna i chociaz dawno nie mialem okazji w nia grac nie sadze aby to sie zmienilo od tamtego czasu gralem we wszystkie gry z tej serii i wiekszosc ich posiadam brakuje mi tylko GT1 i 2. Ostatnio duze wrazenie zrobilo na mnie GT5Prologue.Moja pasja zarazilem nawet mojego ojca, ktory ma 48lat.

Komentarz

Ja w GT gram juz 9 lat od 2000 roku

Komentarz

Moja przygoda trwa już jakieś 7 lat kiedy pierwszy raz grałem na PSOne w GT3 u wujka. Graliśmy całe wakacje w GT, namawiałem tatę aby kupił mi PS ale zawsze mówił "Od czego masz komputer" no i tata sam zaproponował mi rok temu kupno PS2 :mrgreen: Od tamtej pory nabrałem trochę skila i idzie mi w miarę :wink: Mam prawie 92% gry, wczoraj zrobiłem 24h na Nurburgringu. Chciałbym kupić sobie PS3 i zagrać w GT5 które zaraz wyjdzie ale mam inne bardziej kosztowne hobby i prędko nie kupię konsoli I love GT :mrgreen:
                        I LoveAprilia
                        RASTA
                        "Nie masz co wspominać? Lepiej swe życie zmień"

Komentarz

Zamieszczone przez Grass
                          Moja przygoda trwa już jakieś 7 lat kiedy pierwszy raz grałem na PSOne w GT3 u wujka.
                          Że co ? :mrgreen:
                          http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                          GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                          GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                          GranTurismo 5 99%
                          GranTurismo 6 100%

Komentarz

PS1 i to chyba GT3 było To było dawno i pamiętam dobrą grafikę to chyba GT3 :mrgreen:
                            I LoveAprilia
                            RASTA
                            "Nie masz co wspominać? Lepiej swe życie zmień"

Komentarz

PracujÄ™...
                            X